Foto: Shutterstock
Tiesa, atklātība un godīgums attiecībās jāliek zelta vērtē, tomēr būsim godīgas jau pašā šī apgalvojuma saknē. Nav tā, ka atklājam savam partnerim visu, ja tas netiek jautāts. Mēs daudz ko noklusējam, cerībā, ka tas paliks nekad nedzirdēts, nekad neuzzināts. "Reader's Digest" attiecību ekspertu komanda uzskata, ka ir dažas lietas, kuras ir pilnīgi atļauts paturēt noslēpumā.

Slepenās misijas līdz ledusskapim

Iespējams, tavs mīļotais ir patiess zaķītis – kā našķus grauž kāpostus un burkānus, un viņa pārliecība par veselīgu dzīvesveidu ir tik spēcīga, ka kautrējies viņa klātbūtnē mesties, piemēram, šokolādes kūkas grēkā. Un kas par to – ja ļoti kārojas, tad taču drīkst, vai ne?

Viņš nav lieliskākais gultā

Foto: Shutterstock

Protams, nekas neatspēko tavu mīļoto cilvēku – viņš nav salīdzināms ar citiem un tu droši vien nevēlies savu dzīvi pavadīt ar nevienu citu. Tev viņš ir vislabākais it visā.
Tomēr pastāv iespēja, ka savos brīvās meitenes laikos esi arī šo un to pieredzējusi. Iespējams, guļamistabā nācies sastapties ar īstu lietpratēju. Un, jā, varbūt dažreiz aizsapņojies par tiem kaisli dzirksteļojošiem mirkļiem, tomēr tas taču nenozīmē, ka uzreiz to metīsies izklāstīt savai otrai pusītei.

Tā vietā labāk apstājies un padomā – kā mēs varētu uzlabot savu situāciju? "Nesaki, ka viņš gultā ir "nekas īpašs" un tev bijuši labāki. Tā vietā labāk pastāsti un parādi, kā par tādu kļūt. Komunikācija ir arī atslēga uz pilnvērtīgāku dzīvi guļamistabā," teic seksoloģe un attiecību eksperte Liza Hočbergere.

Mana mamma domā, ka es varu atrast labāku

Foto: Shutterstock

Jaunu cilvēku uzņemšana ģimenē var būt ļoti dažāda – citi, ieraugot jauno kavalieri, uzreiz skries viņu bučot un lolos kā savu dēlu, bet pastāv arī iespēja, ka mīlestību un apstiprinājumu no vecākiem var būt ļoti grūti iegūt.
"Ir pilnīgi vienalga, ko tava ģimene domā par tavu vīrieti. Ja viņu vērtējums ir zemāks par "perfekts", labāk turi savu muti ciet," apgalvo attiecību eksperte un grāmatas "The Perils of Cyber-Dating" autore Džūlija Spaira. Vēl jo vairāk, ja ģimenei nepatīk viņš kā cilvēks un tas nav vien derdzīgi zaļais krekls, kas viņam allaž ir uzvilkts, dodoties ciemos, un no kura var vienkārši atbrīvoties, pazudinot problēmu uz visiem laikiem.

Jūs plānojat savu dzīvi pavadīt kopā – brīvdienas, svētki un vakariņas ģimenes lokā. Šāds apgalvojums var neatgriezeniski sabojāt attiecības. "Ja tu esi patiesi laimīga un savu izvēli ne par ko nemainīsi, ko no šīs informācijas iegūs tavs mīļotais?" liek aizdomāties psihoterapeite Mārnija Feurmene.

Tu esi aizrāvusies ar iepirkšanos

Foto: Shutterstock

Ja tu esi šopaholiķe, tad zini – ar neizmērojamo vēlmi iepirkties ir jābūt uzmanīgai un ir jāmeklē risinājumi, lai mazinātu savu iepirkšanās māniju. Tomēr – vai tas, ka ik pa laikam pelnīti sevi palutini, ir grēks?
Kamēr neiztērē naudiņu, kura plānota maizītei vai rēķiniem, nekas traģisks taču nenotiks, ne tā? Ja jauniegūtā prece ir lietderīga, atbilst tava maciņa biezumam un vēl ir skaista, tad nekas slikts tas nav.

Kāpēc to noklusēt no sava vīrieša? Godīgi sakot, tas ir atkarīgs no kunga, taču novērojama tendence, ka viņi neizprot, kādēļ ir vajadzīgas piecas kleitas, septiņas jaciņas un deviņi augstpapēžu kurpju pāri. Un izskaidrojumi, ka ir taču tik daudzi modeļi, krāsu toņi, stili, kā arī citi būtiski un atšķirīgi knifi, viņiem vienkārši nav izprotami.

Viss, aiz kā seko "tikai nestāsti nevienam"

Foto: Shutterstock

Kad kāda draudzene pēc kārtējā intriģējošā stāsta nobeidz savu garo monologu ar vārdiem "Tikai nestāsti to nevienam", daudzas, tik tikko atvadījušās, steidz pēc tālruņa klausules, lai nodotu aizraujošo stāstu tālākai izvērtēšanai. Tā, protams, ir pavisam cita situācija, tomēr ne mazāk nelietīga.
Būtiski atcerēties, ka tava draudzene nav labākais draugs tavam mīļotajam. Ja viņa savu noslēpumu neuzticēja tavam draugam, tad tas nozīmē, ka viņa nevēlas, lai viņš to uzzinātu un izvērtētu. "Jums abiem vajadzētu būt tādiem draugiem, ar kuriem jūs izpriecājaties, nolaižat tvaiku un izrunājaties par problēmām. Tas ir veselīgi," atklāj seksoloģe un attiecību eksperte Liza Hočbergere.

Ja es pastrādājusi kaut ko gaužām muļķīgu

Foto: Shutterstock

Tu paklupi, izlēji kafijas krūzi dīvānā vai aizsūtīji draudzenei īsziņu, kas nebija paredzēta viņai – par katru neveiklo brīdi nav jāatzīstas savam mīļotajam.
Protams, neviens to neliedz, tomēr par katru neveiklu sīkumu nav jāinformē mīļotais – tam nevajadzētu kaitēt jūsu attiecībām. "Lai arī atklātība ir būtiska attiecību sastāvdaļa, nav nekādas vajadzības regulāri atgādināt partnerim par savām nepilnībām. Pārliecība par sevi ir seksīga," skaidro seksoloģe un attiecību eksperte Liza Hočbergere.

Atklāsme, ka tavs mīļotais neizskatās kā jaunībā un ir pieņēmies svarā

Foto: PantherMedia/Scanpix

Iespējams, jūs esat vidusskolas mīlulīši un ieskatījāties viens otrā tad, kad ķermeņi bija tvirtāki un uz sejas nebija iespējams saskaitīt pat dažas pieredzes grumbiņas. Jā, vairākus gadus vēlāk, izlolojuši vēl kādu atvasi, iespējams, vairs nebūt neizskaties kā jaunībā...
Iespējams, tavs mīļotais gadu gaitā ir ieguvis ne tikai lielāku dzīves pieredzi, bet uzkrājis arī pāris kilogramus. Varbūt dziļi sirdī tu vēlētos vēl reizi redzēt to savu tvirto mīļotā ķermeni, tomēr frāzes, kas skar vizuālo tēlu var būt patiesi sāpīgas otram. Tās var sāpināt gan tad, kad viņš pats apzinās šo problēmu, gan tad, kad viņam par vēlmi notievēt nav absolūti nekādu domu.

"Atgādini, ka viņš ir vēl joprojām tikpat pievilcīgs kā dienā, kad jūs satikāties," ierosina Džūlija Spaira.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!