Vai būt kopā ar otru tikai tāpēc, lai nebūtu viena? Kā rīkoties, ja šķiet, ka mīlestība attiecībās ir zudusi, un esi nelaimīga? Savā viedoklī par šiem jautājumiem raidījumā "Sieviete. Personīgi" dalās dziedātāja Līga Priede.

Priede atklāj, ka teju visas viņas kolēģes ir sievietes. "Nākas dzirdēt dažādus dzīvesstāstus. Vienmēr ir ļoti skumji noskatīties, ja sievietes turas pie vīrieša tikai tāpēc, lai viņš būtu blakus Vienalga, ka viņš dzer, vienalga, ka viņš dara Dievs sazin kādas lietas – galvenais, ka man ir vīrs. Pašai acis ir nelaimīgas un tukšas."

Dziedātāja ir pārliecināta, ka pastāv vairākas kļūdas, ko cilvēks pieļauj, dzīvojot laulībā un turoties pie tās pat tad, kad vairs nav mīlestības. "Vairs nav spēka, vairs nav kopīgu mērķu, nav kopīgas, vīzijas," šādu situāciju raksturo Priede, "man liekas, ir jāapsēžas pretī otram un ir jāizrunājas." Sarunai jābūt patiesai un racionālai. Jāapspriež jautājumi par to, vai kopā vēl ir iespējams dzīvot, kā to var īstenot un vai cilvēkiem ir saistības, piemēram, kopīgs bērns. "bet vai tāpēc vajag dzīvot nelaimīgam?" vaicā mūziķe, "Es nevarētu dzīvot ar cilvēku, kurš mani nemīl."

Ja arī tevi nomāc jautājumi par to, vai, esot viens, cilvēks spēj būt laimīgs un vai attiecības ir galvenais sievietes dzīves uzdevums, kā arī, ko darīt, ja savienība pajūk, un kā iemācīties būt laimīgai, aicinām apmeklēt pasākumu sērijas "Sarunas spēkam" pirmo tikšanos ar psihoterapeitiem un psihologiem, kas notiks 28. februārī. Sarunu par tēmu "Viena un (ne)laimīga?" vadīs psihoterapijas speciāliste Inese Putniece un ārsts psihoterapeits Andris Veselovskis. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!