Foto: Shutterstock
Nākamgad februārī Sēlijā paredzētajam mēģinājumam sasniegt jaunu Ginesa rekordu, salaulājot lidojošā gaisa balonā visvairāk pāru, pieteikušies 67 pāri, atklājusi ziemas gaisa balonu festivāla "Love Cup" direktore Inga Ūle.

Lai arī saņemtais pieteikumu skaits jau ir pietiekams rekorda sasniegšanai, pieteikšanos laulībām lidojošā gaisa balonā nolemts pagarināt līdz gada beigām, jo, kā liecina pieredze, aptuveni trešdaļa pretendentu laika un pārrunu gaitā varētu atsijāties. Pašreizējais rekords ir 25 pāri, un tas ir sasniegts aptuveni pirms 50 gadiem.

Starp pāriem, kas pieteikušies dalībai jauna Ginesa rekorda sasniegšanā, ir arī vairāki slavenību pāri. Saglabājot intrigu un nenosaucot slavenību vārdus, Ūle pastāstīja, ka salaulāties lidojošā gaisa balonā ir plānojuši arī kāda dramaturģe un režisors, kā arī operdziedātāja un rokmūziķis.

Neparastās kāzas risināsies mīlestības tēmai veltītā ziemas gaisa balonu festivālā "Love Cup", kas laikā no 11. februāra līdz 14. februārim notiks Jēkabpilī un tai līdzās esošajos novados - Salas, Krustpils un Viesītes novadā. Iespēju laulāties gaisa balonā drošības apsvērumu labad nolemts atteikt tad, ja līgava ir stāvoklī.

Festivāls vienkopus pulcēs 30 labākos balonu pilotus no tuvākām un tālākām zemēm.

Vairāku dienu garumā gaisa balonu piloti sacentīsies dažādās disciplīnās un skatītājus priecēs kā debesīs, tā arī uz zemes. Taču par mīlestības tēmai veltītā ziemas gaisa balonu festivāla "Love Gup" kulmināciju kļūs 14. februāris - Valentīna diena, kad pāriem no visas Latvijas būs unikāla iespēja laulāties lidojuma laikā gaisa balonā.

Piesakoties pietiekamam pāru skaitam, Latvijai pastāv iespēja festivālā sasniegt jaunu pasaules Ginesa rekordu - lielākais lidojumā gaisa balonā vienlaikus salaulāto pāru skaits.

Pāri, kuri jūt - ir pienācis īstais laiks precēties - un kuri to vēlas darīt neparastā veidā, savu dalību rekorda kaldināšanā var pieteikt, aizpildot anketu šeit.

Ziemas gaisa balonu festivālu "Love Cup" organizē biedrība "Sky Amazons".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!