Foto: Shutterstock

Draugi ir ļoti svarīgi gandrīz ikviena cilvēka dzīvē. Tie ir cilvēki, kas mūs bagātina, kam varam uzticēties un kam paši nekad neatteiksim nelaimē. Tomēr ir reizes, kad cilvēki, ko uzskatījām par draugiem un ar ko daudz jauku brīžu piedzīvots, mūs pieviļ. Izrādās, ne visas draudzības ir tādas, kas mūs bagātina un stiprina.

Ja tev šķiet, ka ļoti centies, lai stiprinātu draudzību, bet nesaproti, kāpēc tikšanās ar draugu tevī vienmēr atstāj negatīvās sajūtas, iespējams, šī nav tā reize, kad ziedoties. "Psychology Today" piedāvā iepazīties ar vairākiem uzvedības modeļiem, kas var liecināt, ka draudzība ar šo cilvēku tev par labu nenāk. Iespējams, ka šos aprakstus vari attiecināt uz kādu no saviem draugiem vai pat sevi pašu. Varbūt tas izskaidros, kāpēc kāds cits ir pārrāvis draudzību ar tevi.

Sarunu fokusa mainītājs – viss par viņu

Cilvēks, kas vienmēr atrod veidus, kā visus dialogus pārvērst par sarunu, kuras galvenais temats ir viņš, reti kad ir tiešām labs draugs. Tu pastāsti kaut ko, tas liek draugam atcerēties kaut ko par sevi, kas noteikti ir interesantāks par tevis sacīto, un visa saruna nu ir par viņu. Un tad tu tiec pārtraukta pusvārdā, jo otra sacītais taču ir svarīgāks. Protams, ka ikviens reizēm atrodas emociju varā un ļoti vēlas izteikties. Tomēr regulāra šāda uzvedība nozīmē ne vien garlaicību, bet arī to, ka draugs noteikti nespēs tevi atbalstīt. Kā gan? Viņš taču tevī pat neklausās.

Greizsirdīgais – tavi panākumi nav iemesls priekam

Šis draugs nepriecājas par taviem panākumiem. Var gadīties, ka tad, kad tu dalies kādā priecīgā notikumā, viņš kļūst neieinteresēts un noraidošs vai pat cenšas mazināt notikušā nozīmīgumu. Piemēram, tu priecājies par algas pielikumu, bet viņš tevi pārtrauc, lai pastāstītu, ka cits viņa draugs, kas darbojas līdzīgā uzņēmumā, pelna daudz vairāk. Var jau gadīties, ka pati esi kaitinoša lielībniece, bet, ja tavs draugs nespēj priecāties par taviem sasniegumiem, ir vērts izvērtēt to, cik labs draugs šis cilvēks ir patiesībā.

Tenkotājs un noslēpumu stāstītājs

Ir cilvēki, kas citu piedzīvojumus izmanto kā sociālo valūtu, proti, stāsta par tevi, lai citiem šķistu pievilcīgāks un interesantāks. Protams, mēs laiku pa laiku aprunājam kopīgus paziņas vai pastāstām, kas noticis ar mums zināmiem cilvēkiem, bet šis gadījums ir citāds. Tenkas un noslēpumi, kas tiek izmantoti, lai vairotu savu pievilcību, gan sāpinās tevi, gan traumēs jūsu draudzību.

Draugs, kas nozūd un uz ko nevar paļauties

Cilvēks, uz ko vienkārši nevar paļauties. Jūs jau sen kaļat plānus, bet, dienu pirms to realizēšanas, draugs visu atceļ, pat īsti nepaskaidrojot iemeslus. Viņš var būt ilgstoši nesasniedzams, bet tad pēkšņi uzrasties ar prasību pielāgoties viņa plāniem. Šķiet, ka svarīgs ir viss cits, tikai ne jūsu draudzība un tavs laiks. Ja tu uz draugu nevari paļauties un viņš nerēķinās ar tavu laiku, ir vērts padomāt, vai šī draudzība patiešām ir stipra un vērtīga.

Čīkstulis

Šis cilvēks kādreiz bija jauks un patīkams, bet tagad ir pārvērties par hronisku čīkstuli. Viņš uzkrāj aizvainojumu un nepārtraukti ievirza sarunu tā, lai apspriestu sazvērestības teorijas par to, ka visa pasaule un visi cilvēki ļoti cenšas, lai viņam iespītētu. Bet tas nav gadījums, kad cilvēks saskāries ar depresiju vai nopietniem un traumatiskiem pārdzīvojumiem. Ja draugs čīkst par visu un tik daudz, ka pēc tikšanās jūties izsmelta un vēlies nosnausties, iespējams, jums jātiekas retāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!