Foto: Shutterstock

Laulības ir īpašs notikums, un, ja kādam ir izdevies līdz tām nokļūt, tad ir cerība uz laimīgu dzīvi. Tomēr laulību ceremonija, medusmēnesis un turpmākā kopdzīve glabā sevī pārsteigumus. Daudzi vīrieši necieš pārsteigumus, un gribētu zināt ātrāk, kas viņus sagaida.

Neviens cilvēks nav ideāls, un katram ir kāds kaitīgs ieradums, kas pašam šķiet normāls, bet otru kaitina. Ja pāris dzīvo pirms kāzām kopā, īpaši daudz kam nevajadzētu mainīties, savukārt, ja kopdzīve sākas tikai pēc tam, nekad nezini, ar ko rēķināties. Tomēr gadās visādi pārsteigumi. Savās domās par to, kas ir mainījies un vai gribētu to zināt iepriekš, dalās precēti vīrieši.

"Izrādās, manu sievu kaitina virkne manu ieradumu, kas man vienmēr bijuši norma. Piemēram, tualetes poda vāka atstāšana vaļā, krekla uzmešana datorkrēslam, nevis tā ielikšana skapī, alus glāzes atstāšana uz žurnālgaldiņa, kad eju gulēt, brokastu pārslu pakas neaizlocīšana, matiņu atstāšana pēc skūšanās izlietnē, ūdens izšļakstīšanās uz tualetes poda, laižot ūdeni…" stāsta Māris (28).

"Ir viena lieta, par kuru es ne tikai gribētu zināt pirms kāzām, bet iesaku visiem par to padomāt: pārliecinieties, ka laulību laikā jums abiem būs iespēja pabūt tikai divatā – kamēr braucat no dzimtsarakstu nodaļas uz banketu zāli, tostu starplaikos, pēc fotosesijas. Visi zina, ka laulību diena ir absolūta satraukuma pilna, bet jūs pat nevarat iedomāties, cik ļoti. Jūs būsiet laimīgi kaut piecas minūtes pabūt prom no visiem," atzīstas Aldis (28).

Foto: Shutterstock

"Uzreiz pēc kāzām var būt neliela depresija, kas psiholoģiski ir absolūti normāla lieta. Jūs ar visiem spēkiem gatavojaties īpašajai dienai, tad atskatāties un saprotat, ka viss ir beidzies, un tāpēc ir tik skumji, vai arī skumji ir tāpēc, ka viss nenoritēja pietiekami gludi, vai kaut ko palaidāt garām. Manai sievai bija drūms noskaņojums trīs dienas, bet, ja esi esi gādīgs, tas palīdz," savā pieredzē dalās Zigmārs (28).


"Mēs dzīvojām kopā arī pirms kāzām, tā kā es neesmu izdarījis kaut kādus jaunatklājumus arī vēlāk, tomēr radās izmaiņas saistībā ar naudas izmaksām. Vērtīgi pirms tam ir zināt, kas par kredītiem kuram ir un vai nav gadījumā kāda neatrisināta pagātnes situācija saistībā ar naudu. Piemēram, es pirms dažiem gadiem nokļuvu nelaimes gadījumā, un sieva bija ļoti neapmierināta, ka tagad apdrošināšana būs dārgāka," stāsta Kristaps (28).

"Nav viegli pagūt pavadīt laiku ar abām ģimenēm no manas un sievas puses, īpaši – svētkos. Vienmēr mani vecāki sūdzas, ka esam biežāk kopā ar sievas vecākiem, un otrādi," sūdzas Pēteris(29).

"Man šobrīd šķiet, ka kaut kas ir izmainījies. Domāju, ka daudzi mūsdienās cenšas vispirms padzīvot kopā. Es gribētu zināt iepriekš, ka nebūs nekādu radikālu pārmaiņu. Tas ir tā, it kā tev būtu 25 gadi, un, tad kad paliktu 26, nekas nebūtu izmainījies, un tu justos praktiski tāpat kā iepriekš," secina Edgars (28).

"Mani pārsteidza tas, ka mana sieva vairs nevēra aiz sevis ciet tualetes durvis," saka Dzintars (29).

"Nedomā, ka tavai sievai obligāti ir jāpieņem tavs uzvārds. Apspriediet to iepriekš, nevis dienā, kad iesniedzat dokumentus. Nedomāju, ka tas būs tik svarīgi, tomēr es pret to attiecos diezgan tradicionāli, un biju domājis, ka mana sieva arī. Izrādījās, ka viņa grib palikt savā meitas uzvārdā," izbrīnīts ir Mārtiņš( 27).

"Mēs tik ļoti koncentrējāmies kāzām, ka aizmirsām par medusmēnesi. Ja precētos otrreiz, es norezervētu ceļojumam labāku viesnīcu," atzīstas Einārs (26).

"Es būtu gribējis kāzās nepiedzerties. Es ļoti daudz ko neatceros, un man viss beidzās pārāk ātri," stāsta Aigars (28).

"Es būtu priecīgs, ja man labāk tiktu apgriezti mati," saka Kārlis (30).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!