Foto: Shutterstock
Mums nav tiesību nosodīt līdzcilvēku dzīvi un mainīt viņu paradumus, taču mēs varam pilnībā kontrolēt savu ikdienu un ieviest tajā izmaiņas, ja jūtam, ka esošais dzīves modelis vai pasaules uztvere mūs dara nelaimīgus. Šai sakarā portāls en.amerikanki.com piedāvā trīs iesīkstējušus paradumus, kas mazina dzīves kvalitāti un kaitē mūsu noskaņojumam. Tāpat vari iepazīties ar ieteikumiem, kā no tiem ātri atbrīvoties, neraugoties uz vareno pieraduma spēku, kas mūs var kavēt no pārmaiņām.

Kā novērst ierastās nesaskaņas ģimenē?

Foto: Shutterstock

Ja vēlies dzīvot harmonijā, tev ir visas iespējas to panākt un ieviest savā dzīvē vairāk miera un saskaņas. Bieži vien to darīt traucē līdzcilvēki un mūsu sarežģītās savstarpējās attiecības. Nav noslēpums, ka lielāko stresu rada konflikti ar ģimeni, tāpēc, ja zini, ka noteikti temati tavā tuvinieku lokā ir sensitīvs jautājums, kas, visticamāk, radīs nesaskaņas, atturies no to aplūkošanas un diskutēšanas par tiem vai, vēl ļaunāk, sava viedokļa pareizības pierādīšanas.

Prasme dzīvot saskaņā ar sev dārgiem cilvēkiem slēpjas spējā paklusēt, kad tas vajadzīgs, un pieņemt līdzcilvēkus tādus, kādi viņi ir. Protams, tam, visticamāk, nepieciešams gadiem ilgs treniņš, taču neviens tev nav aizliedzis tā praktizēšanu uzsākt jau šodien!

Kā atbrīvoties no aizvainojuma?

Foto: Shutterstock

Ir zinātniski pierādīts, ka negatīvas emocijas, ko mums sagādā līdzcilvēki vai no mums neatkarīgi ārēji apstākļi, ilgst 90 sekundes. Tātad, jau pēc pusotras minūtes nepatīkamā sajūta būs zudusi un domas kļūs skaidrākas. Iemesls, kāpēc mēs ļaujam ikdienas nebūšanām sabojāt mūsu noskaņojumu, ir pavisam vienkāršs – mēs paši izvēlamies turpināt grimt negatīvo emociju slogā.

Situācija tiek atkal un atkal atsaukta atmiņā, sevi arvien vairāk uzkurinot, līdz ir radīts kārtējais konflikts.

Bet, ja mēs pēc 90 sekundēm uz nepatīkamo sajūtu ierosinātāju palūkotos kā uz nenozīmīgu šķērsli, no kura vien jāizvairās, problēmas saasinājuma un visu tā negatīvo seku, ļoti iespējams, nebūtu. Atliek vien pamainīt skatu punktu, no kāda tu raugies uz sevi, cilvēkiem un jūsu attiecībām!

Kā cīnīties ar mazvērtības sajūtu?

Foto: Shutterstock

Sastopoties ar sen neredzētiem cilvēkiem, mūsu domas atgriežas pie tā, kādi bijām pirms vairākiem gadiem. Iespējams, kopš šķiršanās brīža no vecajiem skolasbiedriem ir sabrukuši daži tavi sapņi, dzīvei neļaujot tos realizēt. Rezultātā jūties nevērtīga un teju redzi uz savas pieres uzrakstītu vārdu "Neveiksminiece".

Taču patiesībā šādas domas ir gluži liekas – tās ne tikai sagrauj tavu pašapziņu, bet arī nav patiesas. Jā, tev nav izdevies saglabāt slaido augumu, tiekot pie pāris liekajiem kilogramiem, vai arī esi atmetusi sapni gleznot, ar to pelnot iztiku. Taču šai laikā ir notikušas arī labas lietas, gūti panākumi un sasniegti mērķi.

Neļauj pagātnes nostalģijai kavēt tevi no došanās pretim saviem mērķiem šobrīd – tu vairs neesi tas cilvēks, kas biji pirms 10 gadiem, taču tāpēc esi ne mazāk lieliska!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!