Foto: Shutterstock
Bildinājums ir daudzu sieviešu sapnis, bet tajā pašā laikā arī daudzu vīriešu viens no sarežģītākajiem un stresa pilnākajiem uzdevumiem. Kāpēc? Bildinājuma iespēju ir ārkārtīgi daudz un ir patiešām grūti uzminēt, ko tad vēlas sievietes. Tomēr jebkura vīrieša trumpis ir pazīt savu līgavu pietiekami labi, lai šis īpašais notikums izdotos veiksmīgs un bez liekām ķibelēm. Pats pirmais solis vīrietim, pat neplānojot bildinājumu, ir saprast vismaz globāli – kāds būtu vispiemērotākais veids tieši viņiem abiem. Publisks vai privāts? Padomos dalās kāzu rīkotāja Dace Miezīte.

Publisks bildinājums

Šāds bildinājums nozīmē, ka šajā īpašajā brīdī vienā vai vairākos veidos tiks iesaistīti citi cilvēki – ģimene, kādi no ģimenes locekļiem, draugi, svešu cilvēku publika kādā pasākumā vai kāda pasākuma darbinieki, fotogrāfi u.c.

Ir patiešām daudz bildinājumu veidu, bet daži populāri piemēri:

  • kāda sporta spēle;
  • kino vai kāda izrāde;
  • koncerts vai festivāls;
  • kāds cits liels pasākums.

Tāpat tā var būt vienkārši publiska vieta:

  • iestudēta deja uz ielas ar daudziem vai mazāk iesaistītajiem;
  • Vecgada ballīte starp tuvākajiem draugiem;
  • privāts mirklis, tomēr ar foto un video operatoriem;
  • bildinājums divatā, bet pēc tā no aizstūra iznāk tuvākie cilvēki;
  • klasiskas vakariņas restorānā u.c.

Jebkurā gadījumā, cik vien fantāzija plaši stiepjas un, protams, arī iespējas, tik vien daudz bildinājumu veidu un vietu radīsies.

Šāda veida bildinājuma vēstījums ir izrādīt otrajai pusītei, ka vienalga, cik apkārt ir cilvēku, viņam nav bail izteikt šos vārdus viņu visu priekšā, un viņš ir gatavs šim lielajam solim.

Bet, izvēloties tieši šo bildinājuma veidu, ir jārēķinās ar vienu svarīgu lietu – ja atbilde būs "nē" (protams, nevajag tam noskaņoties, bet ir jābūt gatavam uz jebkādu rezultātu), tam būs liecinieki, tādēļ vīrietim vajadzētu būt dziļi pārliecinātam par topošās līgavas jūtām un tam, ka viņa arī atrodas turpat, kur vīrietis viņu attiecībās, izvēloties lūgt mīļotās roku publiski.

Privāts bildinājums

Šāds bildinājums notiek tikai starp diviem iesaistītajiem. Tas izslēdz arī operatoru iespējas un cita veida lieciniekus. Tas nenozīmē, ka privāts bildinājums ir bildinājums mājās uz dīvāna pie televizora. Arī privātu bildinājumu ir iespējams padarīt ļoti īpašu un spilgtu. Un tas būs īpašs ar to, ka par to, kā viss bija, zinās tikai pāris.

Šeit noteikti ir svarīga vieta, kurā to dara. Un, ja tomēr ir vēlēšanās pārsteigt otro pusīti un aizraut elpu ar bildinājumu, neskatoties uz to, ka būsiet divatā, arī šim veidam ir vairākas iespējas vietas izvēlei:

  • pludmale pie jūras ar ugunskuru;
  • izrotāti koki dziļi mežā;
  • pikniks pļavā zem zvaigžņotas debess;
  • kalna gals virs mākoņiem;
  • mašīnā lietus laikā u.c.

Šī bildinājuma veida vēstījums vairāk ir par divvientulību un šo mirkli, kuru pāris iemūžina savās sirdīs, izskanot šiem īpašajiem vārdiem un piedzīvojot to tikai divatā. Šajā situācijā vīrietis ar to parāda, ka tieši vēstījumam ir nozīme.

Un tomēr, ja izvēlas šo veidu un pāris ir visai atraktīvs, pēc bildinājuma var parādīties vēlme pēc svinībām, atduroties pret neveiklu mirkli – "ko tālāk?" . Šādam pārim pietrūks dalīšanās ar šo īpašo mirkli, tādēļ ir jāsajūt, kāda ir līgava un kopumā pats pāris, lai bildinājuma veids būtu tieši piemērots abiem.

Foto: Shutterstock

Uzsverot minēto gadījumu, kad pāris ir atraktīvs, bet tomēr vēlas privātu bildinājumu, ir vērts arī padomāt par kompromisu starp abiem šiem bildinājumu veidiem.

Piemēram:

  • privāts bildinājums un svinības pēc tā;
  • ir pāri, kuri vēlas privātu bildinājumu, tomēr, lai tas tiktu kaut kā iemūžināts. Šim variantam var lūgt tuvākos draugus, lai no kādiem krūmiem vai aizstūriem nofilmē, nofotografē;
  • var mēģināt pats nemanāmi nolikt kameru kaut kur un slepus ierakstīt, bet ar šo gan ļoti uzmanīgi – lai mīļotā nenojauš;
  • var bildināt privāti, bet pēc tam sagādāt lielu pārsteigumu ballīti ar tuvākajiem radiem un draugiem.

Ideju un veidu ir daudz, galvenais ir sajust to, kāda ir mīļotā sieviete, kāds ir pats vīrietis un kādi viņi ir kopā, lai nonāktu pie tā paša īpašākā un piemērotākā veida šim skaistajam mirklim, kuru atcerēties mūžīgi. Bet jāatceras – tas viss ir uz bildinātāja pleciem. Šis ir viens no tiem mirkļiem, kurā viņam ir jāpieņem lēmums vienam.

Un tomēr, varam iepriecināt visus apjukušos! Topošās līgavas mamma, māsa, draudzenes vai pat krustmāte un tantes – jebkura tuva sieviete topošajai līgavai noteikti neatteiksies palīdzēt vīrietim ar idejām bildinājuma tapšanā, gredzena izvēli un ar citām lietām. Mīļotās tuvajām sievietēm noteikti pat būtu pagodinājums un neizsakāms prieks līdzēt un tikt iesaistītām. Tādēļ nevajag kautrēties prasīt palīdzību!

Zināms, ka kāzas ir viens no dzīves lielākajiem notikumiem, tādēļ gatavošanās ir ļoti ilgs, taču patīkams process. Lai iedvesmotu dažādām idejām un atbildētu uz svarīgiem jautājumiem, kas saistīti ar kāzu plānošanu, turpmāk ik pa laikam jums, mīļās "Viņa.lv" lasītājas, būs iespēja ielūkoties brīnišķīgās citu pāru kāzās, kā arī smelties padomus no Daces Miezītes un "Milestiba.lv" komandas – "Kāzu aģentūras" ekspertiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!