Foto: Shutterstock
Ne vienmēr uzreiz iespējams pateikt, kāds ir cilvēks, ar kuru tev ir darīšana, pat tuvus draugus vai mīļoto partneri nav iespējams uzreiz atkost. Bet viens ir skaidrs – no saskarsmes ar cilvēkiem, kas nedara tevi laimīgu, ir jācenšas izvairīties. Piedāvājam ieskatīties ''Viņa'' arhīva rakstos par toksiskiem cilvēkiem tavā dzīvē, lai vari tos laikus atpazīt un prast no tādiem izvairīties.

Katru jaunu attiecību sākumā ikviens sev uzlicis rozā brilles, kuru dēļ ir grūti noteikt otra patieso dabu, jo taču gribas, lai viss izdodas un lai viņš ir īstais un vienīgais. Taču ne visas attiecības ir veselīgas un veiksmīgas, un ne velti saka – mīlestība ir akla. Ieskaties rakstos un uzzini, kā atpazīt toksisku partneri un kā no šādām attiecībām izvairīties.

Ikdienā nākas veidot ne tikai attiecības ar otro pusīti, bet arī ar draugiem un kolēģiem, kuri mēdz noteikt, kā jūties, un ne vienmēr šīs sajūtas ir pozitīvas, tāpēc tālāk iepazīsties arī ar pazīmēm, kas liecina, ka ikdienā sastopies ar narcisu vai manipulatoru.

Kā arī, lai gan saka, ka cilvēks nepazīst nevienu tik labi kā sevi, ne vienmēr tā ir taisnība. Turpini lasīt un uzzini, kā noteikt, vai pats esi toksisks cilvēks.

Pazīmes, ka esi toksiskās attiecībās: strīdi, manipulācijas un kontrole


Nav noslēpums, ka attiecībās lielākā daļa meklē mīlestību, atbalstu, uzmanību un dzīves piepildījumu. Tomēr ne visas partnerības dod gaidīto laimi – dažās norit viltīga mantkārība, citās – pat manipulēšana. Šoreiz, iedvesmojoties no portāla "Rider's Digest", "Viņa" piedāvā izzināt pazīmes, kas liecina par toksiskām attiecībām, kurās izeja un risinājumi būtu jāmeklē katrā gadījumā.

Lasīt vairāk

10 apkārtējo rīcības, kas atklāj – tavā dzīvē ir toksiski cilvēki


Reizēm nogurums nav saistāms tikai ar stresu vai pārslodzi ikdienas dzīvē. Emocionālas iztukšotības iemesls var būt arī iesaiste toksiskās attiecībās, kas dienu no dienas ievelk tevi nevajadzīgā drāmā un prasa pēdējās enerģijas rezerves, kuras neesi spējusi atjaunot. Taču tās iespējams atpazīt, jo konkrētas pazīmes var liecināt par netīkama cilvēka klātesamību arī tad, ja viņš centies to viltīgi slēpt.

Lasīt vairāk

Toksiskas attiecības darbā: kā saprast, vai kolēģis ir narciss

Foto: Shutterstock


Cilvēki ir ļoti dažādi – ar vieniem attiecības veidojas pavisam vienkārši, bet ar citiem komunikācija prasa ārkārtīgu piepūli. Iespējams, arī darbā ar kādu no kolēģiem tev neveidojas īpaši labas attiecības, bet netiec skaidrībā, kāpēc tas tā varētu būt. Ja tā, pastāv liela iespēja, ka esi saticis toksisko narcisu – vienu no sarežģītākajiem personību tipiem, kuru vēlams atpazīt pēc iespējas ātrāk.

Lasīt vairāk

Narcisi, nekrietni manipulatori un citi toksisku cilvēku tipi un kā ar viņiem sadzīvot

Foto: Shutterstock


Lai arī ikvienam ir iespēja ikdienā izvēlēties, ar ko pavadīt lielu daļu sava laika, ir reizes, kad no cilvēkiem, kas mums nepatīk, izvairīties nav iespējams. Narcisi, manipulatori, strīdēties mīlētāji, augstprāši un citu teju toksiski cilvēki mums ir jāsatiek gan darbā, gan ārpus tā. Kā laikus atpazīt šāds cilvēkus, kā neļauties viņu manipulācijām un kā saprast, vai pats neesi viens no viņiem – atbildes meklē "Viņa" rakstu arhīvā.

Lasīt vairāk

Toksisko cilvēku atšifrēšana – kas raksturo nekrietnos manipulatorus


Dzīves laikā ikvienam no mums nākas sastapties ar neskaitāmiem cilvēkiem, no kuriem tikai daļu izdodas tuvāk iepazīt un izveidot ciešākas saites. Reizēm draudzības vai attiecību veidošanu nākas nožēlot, jo cilvēks liek vilties. Gadās, ka par vēlu nākas apjaust – sev pārāk tuvu pielaists cilvēks, ko varētu saukt par toksisku. Piedāvājam iepazīties ar vairākām pazīmēm, kas jau laikus varētu palīdzēt saprast, ka no šī cilvēka labāk turēties pa gabalu.

Lasīt vairāk

Toksiskais cilvēku tips – narciss. Pavedieni, kas palīdzēs tādu atpazīt un apiet ar līkumu

Foto: Shutterstock


Narcisi ir viens no desmit toksiskajiem cilvēku tipiem, kurus satiekot labāk skriet, ko kājas nes. Tomēr, kad iepazīstam kādu cilvēku, kā jau savlaicīgi noteikt, ka šim labāk iet ar līkumu nevis piedzīvot neskaitāmas likstas, cenšoties veidot normālas, taču neiespējamas attiecības? Iespējams, šie pavedieni tev noderēs.

Lasīt vairāk

Pazīmes, kas liecina – tevi uzaudzināja īstens narciss

Foto: Shutterstock


Narcisi ir cilvēki, kam trūkst empātijas un kas ir iedomīgi un skaudīgi. Runājot par šiem cilvēkiem, parasti nemīlīgās uzvedības pazīmes tiek piedēvētas paziņām, negantiem kolēģiem vai bijušajiem mīļākajiem. Tomēr nereti narcisi kļūst arī par vecākiem. "Prevention" eksperti piedāvā iepazīties ar pazīmēm, kas raksturo narcisu vecāka lomā.

Lasīt vairāk

Pretrunīgais narciss: pazīmes, kas liecina – darīšana ar īstenu sociopātu

Foto: Shutterstock


Bieži narcisi tiek uzskatīti par pārlieku iedomīgiem un skaudīgiem cilvēkiem, kam pietrūkst empātijas spējas. Tomēr narcisisms izteiktākajā manierē ir reāla mentālā slimība, kuras diagnozi var uzstādīt tikai ārsts. "Viņa" skaidro kas ir narciss un kādas pazīmes liecina – tev darīšana ar īstenu sociopātu.

Lasīt vairāk

Pakļaut sevi un citus personiskajai ellei: pazīmes, kas liecina – tu esi narciss

Foto: Shutterstock


Ne visi spēj būt gana paškritiski un novērtēt sevi no malas. Un tieši tāpēc nereti mēs nespējam pat iedomāties, kādu mūs redz apkārtējie cilvēki. Iespējams, apzināti mūsu mērķis nav būt par vienu no toksiskākajiem cilvēku tipiem, proti, narcisu, tomēr mēs nemaz nenojaušam, ka par tādu mūs uzskata cilvēki mums apkārt. Iedvesmojoties no "Health" ekspertiem, izvirzījām pazīmes, kas ļaus izkristalizēt – tu esi narciss.

Lasīt vairāk

Toksiskais narciss darbā – ieteikumi vieglākai ikdienai ar šādu kolēģi

Foto: Shutterstock


Narciss ir viens no toksisku personību tipiem, ar ko censties izveidot siltas un tuvas attiecības ir bezjēdzīgi – šādi mēģinājumi parasti cieš neveiksmi. Personīgās darīšanās ar viņiem ielaisties nav ieteicams, bet ir reizes, kad no tā izvairīties nav iespējams, piemēram, ja narciss ir tavs kolēģis.

Lasīt vairāk

Attiecībās ar narcisu tu nekad nebūsi laimīga un novērtēta. Kā atpazīt un no tām izkulties

Foto: Shutterstock


Narciss pavisam noteikti ir toksisks cilvēks, kas tavu dzīvi var padarīt neciešamu. Diemžēl viņus ir ļoti grūti atpazīt, turklāt ir reizes, kad narciss tavā tuvumā atrodas neatkarīgi no tā, vai tu to vēlies. Tas var būt ne tikai tavs partneris vai labākā draudzene, bet arī kāds no vecākiem vai citiem radiniekiem. Visos gadījumos attiecības ar šo cilvēku nozīmē neapmierinātību ar sevi, sāpes un neizbēgamu vainas apziņu.

Lasīt vairāk

Pētījums: kāpēc daudzas sievietes vienmēr uzķeras uz vīriešiem – narcisiem

Foto: Shutterstock


Ir jābūt īpaši vērīgai, lai neiekristu nepareizo vīriešu skavās, taču tas nepavisam nav viegli. Dažkārt ar mūsu sievišķīgo intuīciju ir par maz, lai izvēlētos pareizos vīriešus, tāpēc zinātnieki skaidro, kā noteikt, vai vīrietis, kuru esi noskatījusi, nav narciss.

Lasīt vairāk

Slēptais urķētājs jeb Kā viens zemisks un rupjš darbinieks ietekmē visus pārējos


Pat senais teiciens, ka viens sabojājies ābols var piesārņot veselu grozu, rāda acīmredzamu priekšzīmi. Tā notiek ne tikai ar āboliem, bet arī neskaitāmās darba vietās, kur viens zemisks un rupjš darbinieks, var negatīvi ietekmēt savus pārējos kolēģus. "Viņa" pēta, kādus procesus šis nekrietnais amata veicējs rada, bojājot jau tā nereti līdz baltkvēlei piesātināto vidi, kurā atrasties nevēlas neviens.

Lasīt vairāk

Pieci cilvēku tipi, kuriem tavā dzīvē nav vietas


Dzīve ir pārāk īsa, lai pavadītu to ar cilvēkiem, kuri nav pelnījuši tavu laiku. Ar "Psychology Today" palīdzību, izvirzījām piecus cilvēku tipus, kuriem tavā dzīvē nav vietas. Apdomā kārtīgi, iespējams, sevi esi pārāk ilgi mocījusi, nespēdama no šiem cilvēkiem atvadīties.

Lasīt vairāk

Piecas frāzes, aiz kurām emocionālie manipulatori slēpj patiesos nodomus


Emocionālie manipulatori ir cilvēki, kuri dažādos, apslēptos veidos mēģina apkārtējos apvest ap stūri, izliekoties par nezinīšiem. "Power of Positivity" iepazīstina ar piecām bieži izmantotām frāzēm, kuras palīdz veiksmīgi manipulēt ar cilvēkiem.

Lasīt vairāk

Emocionālie manipulatori. Kā viņus atpazīt un kādas metodes izmantot, lai pasargātu sevi


Dzīves laikā nākas sastapties ar dažādiem cilvēkiem. Jā, arī ar emocionālajiem manipulatoriem, kuri allaž rūpēsies tikai par savu labumu, vispār neraizējoties par tevi. Kā tādus atpazīt un kā sevi pasargāt?

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!