Cilvēkus, ņemot vērā to, cik viņi ir sociāli, mēdz dalīt divās grupās – introvertos un ekstravertos. Pirmajā vārdā bieži dēvē kautrīgākus un mazāk sabiedriskus cilvēkus, tomēr ne viss ir tik vienkārši. Introverti ir cilvēki, kas ir vērsti uz pašanalīzi. Viņi bieži, bet ne vienmēr, ir nesabiedriski un noslēgti. "Iheartintelligence" norāda, ka introverti dalās vairākos apakštipos, kas var arī neatbilst vispārpieņemtajam priekšstatam par šiem cilvēkiem.

Nesteidz visus sev apkārt esošos cilvēkus dalīt introvertos un ekstravertos, ņemot vērā tikai to, cik sabiedriski viņi ir. Iespējams, ka cilvēks, ko uzskati, par ļoti sabiedrisku un pārliecinātu par sevi, patiesībā ir introverts.

Sociālie introverti

Šī cilvēku grupa visvairāk atbilst tam raksturojumam, ar ko saistās vārds “introverts”. Tie ir cilvēki, kas labprātāk pavada laiku vienatnē vai nelielā cilvēku grupā nekā uzturas kopā ar ļoti daudziem cilvēkiem. Viņi izvēlas vientulību socializēšanās vietā. Tomēr vēlme pēc vientulības nenozīmē, ka visi šie cilvēki ir ļoti kautrīgi. Izvēle būt vienam nav saistīta ar bailēm socializēties. Viņi tā vienkārši jūtas labāk.

Prāta introverti

Šie cilvēki, izvēloties, ar ko pavadīt laiku, var ļoti atšķirties no sociālajiem introvertiem. Viņu introversijai nav nekādas saistības ar līdzcilvēkiem. Prāta introverti izteikti pievēršas pašanalīzei. Viņi velta ļoti daudz laika, lai visu iekšēji pārdomātu radošā un iztēles pilnā veidā. Prāta introvertus ļoti precīzi raksturo izteicieni par pazušanu savā fantāziju pasaulē. Tomēr jāņem vērā, ka šis domāšanas veids nav neirotisks.

Bažīgie introverti

Cilvēki, ko ļoti biežu raksturo ar vārdu “kautrīgs”. Viņu introversija ir saistīta ar pārliecības trūkumu, kā dēļ pūļi un lielas cilvēku grupas liek justies neērti. Bažīgie introverti ļoti gari un plaši prāto par to, kas varētu noiet greizi, ja viņi izvēlētos veikt kādu aktivitāti vai apmeklēt pasākumu. Viņi šādi prātuļo ne tikai par iespējamo, bet apcer arī dažādus iespējamos šausmu scenārijus jau notikušām lietām.

Atturīgie introverti

Atturība un savaldība ir galvenais, kas raksturo šos cilvēkus. Viņi ļoti bieži ir lēni, un dažādu darbību paveikšana viņiem prasa vairāk laika. Tie ir cilvēki, kas gausi uzsāk darbības un nesveic katru rītu ar milzu enerģiju un ātrumu. Viņi nesteidzas un dodas uz priekšu lēnītēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!