Foto: Shutterstock
Lai gan lielākā daļa mūsu draudzības saišu veidojas dabiskā ceļā, un īpašu vērību sīkām detaļām nemaz nevajadzētu pievērst, ir cilvēki mūsu dzīvēs, kurus satiekot, vēlamies viņiem iepatikties, ātrāk sadraudzēties un radīt par sevi pēc iespējas labāku iespaidu. Lai veiklāk tiktu ar šādām situācijām galā, lūk, daži veidi, kā sarunu biedram patiesi iepatikties!

Biznesa tikšanās, saruna ar jaunu kolēģi vai ballīte nedēļas nogalē – nav svarīgi apstākļi, bet jaunu cilvēku iepazīšana tomēr prasa nelielu piepūli. Protams, var ļaut ritēt sarunai savu ierasto gaitu un īpaši nepiepūlēties pie draudzības iegūšanas un laba iespaida radīšanas, taču ir mirkļi, kad ārkārtīgi gribam iemantot cilvēka draudzību un simpātijas pēc iespējas ātrāk. Kā to panākt? Lūk, portāls "Businessinsider.com" apkopojis dažus psiholoģiskus trikus, ar kuru palīdzību iegūsi otra cilvēka simpātijas.

Imitē otra uzvedību un esi blakus

Foto: Shutterstock

Esi jauka un priecīga

Foto: Shutterstock

Kļūdīties ir cilvēciski, bet savas kļūdas ir jāatzīst

Foto: PantherMedia/Scanpix

Smaids un pieskārieni

Foto: PantherMedia/Scanpix

Nepamanāms pieskāriens, kā mazs glāsts vai viegls uzsitiens pa plecu, var uzlabot otra cilvēka attieksmi pret jums. Tāpat būtiska atslēga ir smaids. Tas nodrošina ne tikai pozitīvāku attieksmi pret tevi, bet arī var palīdzēt apkārtējiem tevi atcerēties, turklāt uz pozitīvas nots.

Francijā veikts pētījums, kura laikā vīrieši, stāvot uz ielas, uzrunājuši svešas, garāmejošas sievietes. Vīriešu iespējas izveidot draudzīgu kontaktu ar daiļā dzimuma pārstāvēm dubultojušās, ja sarunas laikā viņi maigi pieskārušies augšdelmam nekā, ja viņi vispār nav izveidojuši fizisko kontaktu. Savukārt, Misisipi Universitātes pētījumā fokuss tika likts uz viesmīļiem. Tie viesmīļi, kas, atnesot rēķina atlikumu, maigi pieskārušies klientu plecam, saņēmuši ievērojami lielākas dzeramnaudas nekā tie viesmīļi, kas nav pieskārušies.

Svarīgi, lai jūs vieno kāda kopīga lieta

Foto: Shutterstock

Ļauj viņam runāt

Foto: Shutterstock

Neaizmirsti par humoru

Foto: Shutterstock

Sagaidi no cilvēka to labāko un radi priekšstatu, ka viņš tev patīk

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!