Ļoti bieži cilvēki, runājot par attiecībām, ir pārliecināti, ka vislabākais partneris ir tāds, kas ir tava otrā pusīte, kas tevi saprot par visiem 100 procentiem, vienmēr ir līdzās un uzklausa. Tomēr cik reāls ir šāds attiecību modelis? Un vai tāds vispār ir veselīgs? To podkāstā "Laimes laboratorija" apspriedām ar ārstu psihoterapeitu Andri Veselovski.

Lai cilvēks būtu laimīgs, justos droši un stabili, viņam, gluži tāpat kā galdam vai krēslam, ir nepieciešami vairāki atbalsta punkti. Protams, galds vai krēsls ar vienu kāju nav nekāds retums, bet kas notiek ar mēbeli, ja kāja salūst, nopūst vai tajā iemetas ķirmji? Lai sevi pasargātu no pilnīgas sabrukšanas šādā situācijā, ir būtiski veidot savu atbalsta tīklu. Turklāt ir svarīgi sevi pilnībā neinvestēt ne tikai vienās attiecībās, bet arī citās jomās. Arī pilnīga nodošanās darbam, aizmirstot par dzīvi ārpus tā, var izrādīties kaitīga.

Kā un kāpēc veidot savu emocionālā atbalsta tīklu jeb cik daudz draugu cilvēkam ir nepieciešams un ko darīt, lai veidotu jaunas draudzības, lasi turpinājumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!