Foto: Shutterstock
Darbā pavadām lielu daļu savas dzīves, tāpēc svarīgi ir cilvēki, kas ir apkārt. Pateicoties "Bustle" ekspertiem, piedāvājam 15 kolēģu tipus, ar kuriem ikvienam nākas sastapties katru darbadienu – kāds allaž liek pasmaidīt, cits dažkārt mēdz novest līdz baltajām pelītēm. Vai spēj atšķirt, kurš darbinieku tips esi tu?

Pļāpu taša

Pļāpu taša atradīs tevi jebkur! Arī tad, kad būsi nokrāvusies ar darbiem un šķitīs, ka nespēj atraut no tiem ne aci, šis cilvēku tips atradīs veidu, kā iespraukties ar kādu gaužām nesmieklīgu joku, pieredzes stāstu vai baumām par kolēģiem.

Ja šī cilvēka klātbūtne tevi apgrūtina, te meklē padomu, kā sastrādāties un tik galā ar viņu nenosirmojot.

Neredzamais tēls

Noteikti arī tavā darbavietā ir kāds cilvēks, par kuru regulāri aizmirsti atcerēties vai vienkārši nekad nesatiec. Tas ir cilvēks, kurš nekad neiesaistās sarunās un neliek par sevi manīt. Vienīgā reize, kad viņš nespēj izsprukt no sarunām, ir darba ballītēs, kurās jau neskaitāmo reizi viņam jāatkārto, ka nav jaunais darbinieks, bet šeit strādā jau vairākus gadus.

Uzņēmuma "mamma"

Viņu pavisam reti var sastapt bez smaida vai kāda vakarvakarā uzcepta kēksiņa. Šī cilvēka jaukā daba un prasme uzklausīt pārvērtusi viņu par teju vai terapeitu, jo nereti apkārtējie to izmanto un labprāt viņai izkrata sirdi.

Foto: Shutterstock

Komandas stūrmanis

Pastāv iespēja, ka šim cilvēkam tiešajos pienākums neietilpst komandas uzraudzīšana, tomēr viņa vadītāja spējas neviļus viņu padarījušas par komandas stūrmani. Viņš ir prasīgs un mēdz apkārtējos komandēt. Lai arī citreiz šāda attieksme no viņa puses šķiet nevajadzīga un pat sāk kaitināt, ikviens apzinās, ka viņa statusu ieņemt nevēlas, jo viņam tas sanāk lieliski!

Tips, kas darbā ir no pulksten 9 līdz 17

Varētu šķist, ka cilvēks, kurš nostrādā savas astoņas stundas, ir punktuāls darbinieks, uz kuru var paļauties! Tomēr šo cilvēku raksturo kāda cita iezīme – viņš nekad nedarīs vairāk kā vajag, turklāt dažkārt (un tas ir teju pie katras izdevības) viņš paveiks pat vēl mazāk. Arī tad, ja radusies situācija, kad kādu apstākļu rezultātā jāuzkavējas ilgāk, viņš tāpat gana veikli izšmauks no šī pienākuma, neviļus savus darbus atstājot citiem.

Pielīdējs

Tikko uzsācis savas darba gaitas, šis cilvēks darīs itin jebko, lai tikai viņu pamanītu. Gan labprāt uzņemsies padarīt vairāk nekā iedomājams, gan steigs uzvārīt priekšniecībai kafiju, pat ja tas īsti nav viņa pienākums. Tieši tāpēc šis cilvēks nereti kolēģu vidū saukts arī par pielīdēju.

Ja šajā situācijā saskati sevi un vēlies iegūt priekšnieka atzinību citā veidā, vērts smelties idejas šajos padomos.

Foto: Shutterstock

Čīkstētājs

Šim cilvēkam vienmēr ir visvairāk darba, telpas visaukstākās un cilvēki viņam blakus vienmēr ir visskaļākie. Godīgi sakot, tā jau patiesībā nav, tikai čīkstētājs to nespēj saprast un pozicionē pārējiem, ka viņa dzīve ir vissūrākā.

Sirdsāķītis

Tava sirds sāk pukstēt straujāk, līdzko telpā ienācis šis īpašais cilvēks. Izskatīgs, ar lielisku humora izjūtu un ģeniālu prātu. Būsim godīgas, tieši viņš ir viens no iemesliem, kāpēc šodien īpašāk uzposies uz darbu!

Viszinītis

Un kurš gan nav pazīstams ar šo darbinieka tipu? Katru reizi, kad kāds kaut ko pārprasa, viņš nobola acis un smagi nopūšas, tā apliecinot, ka pārējie neko nesaprot. Nepamanītas arī nepaliek pārmetoši pamācošās piezīmes par citu kļūdām. Bet, tiklīdz jāķeras pie darbiem, čiks vien ir – kādam jau desmito reizi jāskaidro viszinītim, kā lietas notiek praksē. Te atradīsi veidu, kā ar šo cilvēku atrast kopīgu valodu.

Foto: Shutterstock

Cilvēks – ballīte

Tiklīdz šis kolēģis ar pozitīvisma devu ievirpuļojis telpā, apkārtējo noskaņojums tūlītēji ir daudz pozitīvāks. Un kā nu ne, jo, tikko šis cilvēks novēlējis visiem labu rītu, tiek kaldināti plāni kādām pēcdarba aktivitātēm.

Paštitulētais skatuves mākslinieks

Tie, kam sanāk strādāt plecu pie pleca ar šo darbinieku, zina, ka koncentrēties būs gandrīz neiespējami. Kāpēc? Šis paštitulētais skatuves mākslinieks uzskata, ka viņa izpildījums ir lielisks un ne brīdi sevi neierobežo, izpildot savas variācijas par tautā populārām dziesmām.

Gudri strādājošais

Kamēr visi cītīgi strādā, šis darbinieks cenšas pierunāt kādu aiziet iedzert kafiju vai patērzēt. Un, neraugoties uz to, ka vienmēr šķiet, ka viņš nestrādā, šis cilvēks pagūst visu izdarīt laikā, atstājot pārējos prātojam, ko viņi dara nepareizi, ka tik veikli ar visu netiek galā.

Uzņēmuma "dinozaurs"

Uzņēmuma "dinozaurs" šajā darbavietā bijis jau kopš pašiem pirmsākumiem, tāpēc visa vēsture un darba vide viņam ir labi pazīstama. Iespējams, tieši tāpēc no viņa bieži vien var dzirdēt frāzes kā "agrāk tas tā nebija" vai arī kārtējo reizi nākas noskatīties viņa pretestībā pret jaunām pārmaiņām, uzskatot, ka vecā un labā metode strādāja vislabāk.

Jaunumu lietpratējs

Neraugoties uz ieņemamo amatu un tam noteiktajiem pienākumiem, šī cilvēka neoficiālais uzdevums ir būšana apritē. Jaunumu lietpratējs ir lietas kursā par jaunāko seriālu tikko noritējušajiem notikumiem, skanīgākajām dziesmām, kuras nule nodotas klausītājiem, hipsterīgākajām kafejnīcām un daudzām citām lietām, par kurām tev itin nemaz nebija nojausma.

Cīņubiedrs

Un tad, protams, ir arī viņš! Šis cilvēks katru dienu padalīsies ar kādu smieklīgu video, uzklausīs tavu sāpi un atgādinās, ka jādodas pusdienu pārtraukumā. Viņš ir cilvēks, kam tu tiešām uzticies, un bez viņa tava ikdiena darbā būtu nedaudz skumjāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!