Foto: PantherMedia/Scanpix
Nonākt darba meklētāja lomā var būt sarežģīti un biedējošie, īpaši gatavojies intervijai ar potenciālo darba devēju. Tomēr šis process var šķist interesants un daudz patīkamāks, ja zini, kā rīkoties un spēj uzņemties iniciatīvu. Lai labāk sagatavotos svarīgajām pārrunām un veiksmīgi uzsāktu jaunu dzīves posmu, piedāvājam ieskatīties "Viņa" rakstu arhīvā.

Viens no svarīgākajiem posmiem, mēģinot iegūt jaunu darbu, ir intervija par iespējamo sadarbību. Ir lērums jautājumu, kas nomoka darba meklētājus, piemēram, kā pareizi ģērbties, kā runāt par atalgojumu, kā rīkoties sarežģītā situācijā un citi. Lai sevi nomierinātu un parādītu no labākās puses, ieskaties speciālistu sagatavotajos ieteikumos.

Tāpat neaizmirsti, ka darba devējs pārbaudīs informāciju, kas par tevi ir atrodama internetā, tāpēc sakārto savus sociālo tīklu profilus un izņem vai padari privātas fotogrāfijas, kas varētu radīt nenopietnu iespaidu par tevi. Ja jau ilgāku laiku nevari atrast darbu, lai arī ļoti centies, iepazīsties ar izplatītākajām darba meklētāju kļūdām, lai no tām izvairītos nākotnē.

Mūsu izvēlētajos rakstos atradīsi arī informāciju par to, ko darīt, ja saņem atteikumu, jo esi pārāk kvalificēta, kā saprast, vai intervija noritējusi veiksmīgi, un dažādus noderīgus padomus un knifiņus, lai darba meklēšana vainagotos panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!