Foto: Shutterstock
Ikvienam no mums ir bijusi kāda ne sevišķi izdevusies diena, iespējams, pat kāda nedēļa darbā. Ja nevari atcerēties pēdējo lielisko dienu savā darbavietā, iespējams, ir vērts domāt par darba maiņu.

Protams, pēc kāda nepatīkama brīža darbā noteikti nevajag uzreiz sakraut savas mantas un paziņot visiem par kolektīva pamešanu. Tomēr, ja savā ikdienā ievēro vairākas no šīm "Businessinsider" apkopotajām pazīmēm, iespējams, tu neesi nemaz tik laimīga par savu karjeru.

Garlaicība

Tas brīdis, kad pulkstenī skaties daudz biežāk nekā agrāk, noteikti liecina, ka esi diezgan pieradusi pie sava darba un ir iestājusies zināma rutīna. Tad, kad vairs tavā ikdienā nav nekāda izaicinājuma un arī esi runājusi par konkrēto problēmu ar priekšniecību, taču neko nav plānots izmainīt, iespējams, laiks jauna darba meklējumiem.

Uz šo var paskatīties arī no citas puses. Lai gan garlaicība un rutīna ir diezgan izplatītas parādības, tās varētu liecināt arī par to, ka tava sirds atrodas pavisam citā jomā un šis darbs tevi vienkārši neuzrunā. Ja savā darba laikā atliek brīdis interneta jaunumu pārlūkošanai vai sarakstēm, tad pavisam noteikti vajadzētu apsvērt citas iespējas.

Nenovērtēšana un viedokļu atšķirības

Foto: Shutterstock

Bailes un uztraukums par finansēm

Foto: Shutterstock

Protams, vairums cilvēku strādā, lai spētu samaksāt rēķinus, likt galdā maizi ģimenei un lai spētu iekārtot pēc iespējas komfortablāku dzīvi. Tomēr var būt gadījumi, kad patiešām jūties, ka strādā par neatbilstošu atalgojumu. Šādos gadījumos viens no variantiem, kā situāciju vērst par labu, ir doties pie sava priekšnieka un izskaidrot konkrēto situāciju. Ja nekādi nespējat vienoties un tu jūties, ka tava alga ir neadekvāti zema, iespējams, laiks meklēt alternatīvas.

Bažas par nākotni

Foto: Shutterstock
Starp mums ir mērķtiecīgi cilvēki ar sīki izplānotiem desmitgades plāniem, bet tomēr ir arī tādi, kuri sevišķi neplāno savu nākotni. Nav svarīgi, pie kura cilvēku tipa tu piederi, tomēr, ja nespēj iedomāties sevi konkrētajā vietā kaut pēc gada vai tuvākajā nākotnē, noteikti neziedo savu laiku kam tādam, ar ko pilnībā nevari sasaistīt savu dzīvi nākotnē.

Protams, kādai stabilitātei jābūt un tā vienkārši varbūt nevajag savākt savas mantas un aiziet, tomēr vari palēnām jau meklēt jaunas iespējas.

Ellīga priekšniecība

Foto: PantherMedia/Scanpix

Priekšnieks, kurš tevi nenovērtē, izsaka skarbas piezīmes un ir vienkārši nejauks, var patiešām sabojāt prieku par darbu. Vērts piebilst, ka šāda uzvedība no vadības puses var ietekmēt ne vien tavu dzīvi darbā, bet pašsajūtu arī pēc darba un brīvdienās.

Alerģija pret pirmdienām

Foto: Shutterstock
Jāsaka, ka jaunas darba nedēļas sākumu ne acu galā nevar ieredzēt daudzi. Tomēr tajā brīdī, kad sāc jau diezgan laicīgi šausmināties par pirmdienas tuvošanos, jāpadomā, vai patiešām tas nav kas vairāk kā vienkārši vēlme pēc garākām brīvdienām.

Ja darbā jūties ne sevišķi labi, brīvdienās nespēsi atpūsties un "atslēgties" no darbiem, domājot par to, ka jau pavisam drīz atkal būs jādodas strādāt. Protams, vēlme nedoties uz darbu mijas ar stresu, kas vien var rosināt meklēt jaunu iespējamo darbavietu.

Nekas nav pietiekami

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pavisam iespējams, ka šis darbs nav radīts tev un to paveikšana tev prasa mazliet vairāk enerģijas un laika, bet tikpat labi tev vienkārši ir pārāk liela slodze. Lai arī esi atbildīga un centies visu padarīt labi, tomēr dienas izskaņā pieķer sevi, slīkstam asarās, jo viss šķiet sarežģīti un neiespējami.

Tiesa, šāda strādāšana bieži vien var rezultēties ar izdegšanas sindromu, kas var novest pie vēl lielākām veselības problēmām. Ja šis stāsts ir par tevi, tad padomā, vai šis darbs ir tā vērts.

Iekšējās sajūtas

Foto: Shutterstock

Iespējams, tev ir sajūta, ka citā uzņēmuma tavas profesijas pārstāvim ir vairāk izaugsmes iespēju vai labāks atalgojums, bet, iespējams, tu vienkārši neredzi sevi šajā profesijā un vēlies kardināli mainīt savu dzīvi. Ja tev ir sajūta, ka vajag kaut ko savā dzīvē mainīt – rīkojies un esi laimīga!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!