Foto: Shutterstock
Ierakušies ikdienas darbos līdz nemaņai un nespēdami no darba acis atraut, dažiem no mums pat neatliek laiks mierīgi izbaudīt rīta vai pēcpusdienas kafiju. Mēs strādājam, cik vien daudz spējam, nepamanīdami, ka laiks jau aizskrējis. Lai arī cik ļoti mēs gribētu, lai laiks reiz apstātos un darbus varētu padarīt laicīgi, atvēlot nelielu laiku arī sev un mīļajiem, tā nenotiks, tāpēc ir jācenšas to atbrīvēt pašiem un savu dzīvi padarīt par kripatiņu vieglāku.

Ikvienam no mums ir savi attaisnojumi, kāpēc tik vienkārši nevaram savus darbus paveikt darba laikā. Taču šis pieradums – strādāt mazliet vairāk – kaitē arī tev pašai, tāpēc dažkārt vajag mazliet ieelpot svaigu gaisu un uz brīdi atslēgties. Padomus, kā dzīvi padarīt vieglāku tiem, kas iegrimuši darbos līdz elkoņiem, sniedz "Womanitely". Atceries, ka darbs nav zaķis – neaizbēgs!

Neaizmirsti par miegu

Foto: Shutterstock

Ķermenis tev čukst priekšā, ko viņš vēlas

Foto: Shutterstock

Ja tomēr tavs darbs ir pārāk vienmuļš un visu darba dienu nākas sēdēt krēslā, izstrādā grafiku un pēc darba centies laiku atbrīvēt kādām sportiskām aktivitātēm. Agrāk vai vēlāk noteikti priecāsies par savu izvēli, jo nebūsi iedzīvojusies arodslimībās.

Laiks sev pašai un svaigs gaiss

Foto: PantherMedia/Scanpix

Visiem pienākas atvaļinājumi

Foto: Shutterstock

Saudzē sevi slimības laikā

Foto: Shutterstock
Mēs jau ļoti labi zinām, ka dažkārt nejūties sevišķi labi, bet tik un tā nāc uz darbu un dari, ko vari. Sakārto savas prioritātes! Darbs pagaidīs, ja jūties slikti, un pasaule tāpēc vien neapstāsies. Veseļojies mājās, taču, ja uzskati, ka gulšņāšana dīvānā nav sevišķi lietderīga, atvelti laiku saviem mierīgajiem hobijiem – seriāliem, grāmatām, žurnāliem vai kādiem rokdarbiem, protams, neaizmirstot par nesteidzīgām brokastīm gultā. Izbaudi šo laiku, cik vien tas ir iespējams un saudzē sevi.

Piedod sev un citiem

Foto: Shutterstock

Atalgo un palutini sevi

Foto: PantherMedia/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!