Foto: Shutterstock
Arī darba dzīvē eksistē neskaitāmas problēmas, kas var novest pie stresa un nepatīkamām emocijām. It īpaši, ja birojā tev jāsastrādājas ar manipulatoriem, meļiem, čīkstētājiem un ne īpaši labvēlīgu priekšniecību. Tā vietā, lai paciestu darba stundas gluži kā zobu sāpes, meklē risinājumu "Viņa" padomu krājumos.

Daudzi darbavietā saskaras ne tikai ar atklāti nekrietniem kolēģiem, bet arī tādiem, kas savu zemiskumu un manipulējošās taktikas izmanto slēptā veidā. Nereti šādi cilvēki, nevienam nezinot, sanaido kolēģus, veido scēnas, ieriebj citiem un gala rezultātā nekādu atbildību neuzņemas. Ja arī tev nav saskarsmes ar zemiskiem cilvēkiem darbā, tas nenozīmē, ka viņi neietekmē tavu karjeru un, piemēram, tiekšanos pēc paaugstinājuma.

Tāpat var gadīties ne visai draudzīgas situācijas, ja saskaries ar narcisiem, manipulatoriem un īsteniem meļiem. Skaidrs ir viens – ikdiena nebūs no tām patīkamākajām, ja negrasies rīkoties. Turklāt nepatiesību iespējams atklāt vien, vērojot meļa ķermeņa reakcijas. Ja sarunas biedrs nosarkst, skatienu vērš pa labi vai pa kreisi, ātri žestikulē un mirkšķina acis – visticamāk, viņš nestāsta tev visu patiesību.

Sarežģītas situācijas karjeras jomā var tikt piedzīvotas arī ar priekšniecību. Ja jūti, ka darba vide kļūst toksiska, apsver iespēju mainīt amatu vai doties cita darba meklējumos. Savukārt pagalam neveiksmīgā komunikācijā ar priekšniecību vari iekulties, ja vēsti divdomīgas frāzes, piemēram, “Mar ir garlaicīgi”, “Mans iepriekšējais priekšnieks tā nedarīja” vai “Es nezinu, kā to izdarīt”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!