Foto: Shutterstock

Gadījumā, ja ikdienā veic padotā darbinieka amata pienākumus, kas tiešā vai netiešā mērā atkarīgi no priekšniecības, iepazīsties ar Lifehack.org aptaujāto karjeras konsultantu ieteikumiem par īpašībām, ko savos darbiniekos vēlas redzēt ikviena uzņēmuma vadītājs un priekšniecība kopumā! Ņem tos vērā un uzlabo savu darba sniegumu, kā arī gūsti cerētos profesionālos panākumus!

Kvalitāte

Ir dažādi faktori, kas ietekmē mūsu darba produktivitāti, un tā, protams, var mainīties gan dienas, gan mēneša, gan gada griezumā. Tomēr spēja saglabāt nemainīgu sevis veiktā darba kvalitāti ir īpašība, pēc kuras savos padotajos priekšniecība lūkojas visbiežāk.

Spēja saskatīt kopainu

Pirms ļaujies dusmu izvirdumam par kādu no ikdienā piedzīvotajām neveiksmēm, izvērtē, kā tā ietekmēs tava darba rezultātus kopumā ilgtermiņā, kā arī kā iespējams situāciju uzlabot. Vien saskatot kopainu, mēs spējam sasniegt cerētos rezultātus, attiecīgi lieki nepārdzīvojot par patiesībā mazsvarīgiem sīkumiem.

Entuziasms

Uz sapulcēm un tikšanām ierodies laikos, pienācīgi sagatavojoties. Intereses un entuziasma izrādīšana par sava darba pienākumiem, iespējām uzlabot rezultātus un gūt noderīgas zināšanas vienmēr tikusi vērtēta augstu.

Produktivitāte

Kā jau minēts iepriekš, darba produktivitāte var mainīties dažādu iemeslu dēļ, taču jo augstāka tā būs, jo labāki būs darba rezultāti. Gadījumā, ja jūti, ka tava darba produktivitāte pēdējā laikā krītas, izvērtē un analizē šīs tendences iespējamos iemeslus, rodot arī risinājumus.

Ieinteresētība

Gadījumā, ja uzskati, ka darba rezultātu sasniegšanā nozīmīgs ir tikai darbs, ko veic ikdienā, tu maldies! Tikpat liela nozīme ir arī socializēšanās spējām – saruna ar kolēģiem pie vīna glāzes pēc darba, ierašanās uz korporatīviem pasākumiem, ielūgumu pieņemšana uz dažādiem svētkiem… Izrādot ieinteresētību un pieklājību ārpus darba vides, veicināsi savu profesionālo izaugsmi!

Spējas un zināšanas

Panākumu atslēga ir nemitīga attīstība. Papildini savas zināšanas, profesionālās spējas, darba pieredzi un centies nemitīgi izglītoties, tā kļūstot par savas jomas profesionāli, ko novērtēs ikviens potenciālais darba devējs.

Drosme

Ja vēlies paust kādu ierosinājumu, apgalvojumu, šaubas vai secinājumu, dari to! Pārstāj kautrēties un izrādi drosmi atklāt un pastāvēt par savu viedokli, tā demonstrējot ieinteresētību konkrētajā tēmā!

Iniciatīva

Uzņemies iniciatīvu dažādu ideju un projektu realizēšanā, kā arī, ja nepieciešams, izdari mazliet vairāk, nekā no tevis būtu prasīts, tā demonstrējot lojāla, profesionāla un uzņēmuma attīstībā ieinteresēta darbinieka attieksmi.

Godīgums

Meli un informācijas sagrozīšana vien retos gadījumos sniedz cerētos rezultātus, lielākoties vien kaitējot. Atklātība un godīgums par savām spējām, pieredzi, prasmēm un ikdienas sajūtām, savukārt, noderēs krietni vairāk.

Dotā vārda turēšana

Apsolot kaut ko paveikt, turi doto vārdu un to patiešām izdari! Mētāšanās ar solījumiem un pieņēmumiem noteikti nav īpašība, ko savos padotajos vēlas redzēt priekšniecība.

Radošums

Spējot domāt ārpus ierastajiem rāmjiem, mēs gūstam krietni labākus risinājumus un profesionālos sasniegumus. Nebaidies no oriģinalitātes un jaunu ideju realizēšanas!

Darbs komandā

Pat tad, ja lepojies ar teicamām līdera spējām, tās arī aktīvi pielietojot ikdienas darbā, atceries, ka spēja sastrādāties ar komandu ir vitāli svarīga teju katrā profesijā. Novērtē kolēģu prasmes un zināšanas, pieņemot arī palīdzību, ja tas nepieciešams!

Līdzsvars

Ikviens profesionālis vēlas sadarboties ar produktīviem, lojāliem un entuziasma pilniem kolēģiem, taču tas nav iespējams, ja darba slodzes dēļ dzīvo uz robežas ar izdegšanas sindromu. Lai to novērstu, atceries par pienācīgu atpūtu un spēju sabalansēt profesionālos izaicinājumus ar privāto dzīvi, tā ieviešot savā ikdienā tik vajadzīgo līdzsvaru!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!