Foto: Shutterstock
Darbs, kuru nedarām ar prieku, var ievērojami mainīt mūsu personību, kā arī pat sagraut nākotnes iespējas veidot veiksmīgu karjeru, apgalvo eksperti. Lai tā nenotiktu, iepazīsties ar lifehack.org apkopotajām pazīmēm, kas liecina – tev steidzami nepieciešams izvērtēt savas karjeras iespējas.

Tevi vairs nesaista darbs pie jauniem projektiem

Jauni izaicinājumi ir veids, kā varam sevi pilnveidot, paplašinot redzesloku un profesionālās prasmes. Taču, ja tu jaunos projektus, ar kuriem strādā, uztver kā papildus darba pienākumu nastu vai vienkārši veidu, ka nopelnīt vairāk naudas, vari būt droša, ka konkrētajā amatā diemžēl esi sevi izsmēlusi. Tiklīdz mēs zaudējam interesi par to, ko darām, ievērojami mazinās arī mūsu pašu progress.

Tu strādā autopilotā

Ja tu ik rītu piecelies vienā un tai pašā laikā, izdzer kafiju, dodies uz darbu, izdari tekošos pienākumus un dodies mājās, lai nākamajā dienā atkārtotu to pašu, apzinoties, ka visu vari paveikt pat ar aizvērtām acīm, ir zudusi aktīva tevis iesaistīšanās un interese par saviem darba pienākumiem. Šai situācijā apstājas tava izaugsme, jo mums ik dienas nepieciešami izaicinājumi, ar ko sastapties, kā arī jauni iespaidi, lai bagātinātu pieredzi.

Tava alga nav konkurētspējīga

Ja strādā vienā un tai pašā uzņēmumā jau vairākus gadus, pastāv iespēja, ka tava alga vairs nav konkurētspējīga – īpaši, ja neesi lūgusi tās pielikumu. Pārvari bailes no pārmaiņām un noskaidro, kādu algu saņem citi speciālisti ar tavu pieredzi, darba stāžu un zināšanām. Iespējams, ir laiks darbavietas maiņai!

Tavi pienākumi nemainās

Ja dari vienus un tos pašus pienākumus, kas nemainās, nepieaugot arī atbildībai, tu liedz sev izaugsmes iespējas. Tieši izkāpšana no komforta zonas ir veids, kā sevi attīstīt, likumsakarīgi gūstot arī lielākus panākumus karjerā.

Tu nemitīgi sūdzies

Īgnums ir izplatītākā "blakne" neapmierinātībai ar savu darbu. Nav noslēpums, ka tajā pavadām lielu daļu savas ikdienas, tāpēc darbam vajadzētu sagādāt tev prieku un gandarījumu, uzlabojot arī noskaņojumu! Neļauj nepareizi izvēlētai profesijai sagraut tavas attiecības ar tuviniekiem, draugiem un mīļoto!

Tu neej līdzi laikam

Pat, ja iespējas paplašināt savu zināšanu loku tev nepiedāvā esošā darbavieta, lūkojies pēc izaugsmes iespējām ārpus darba laika! Dari visu, lai būtu informēta par jaunākajām aktualitātēm, papildinātu savas zināšanas un arī praktiskās iemaņas, tā kļūstot par kompetentu speciālistu!

Tu neizmanto savas labākās prasmes un īpašības

Darbam, kurā strādā, vajadzētu ļaut tev izpaust savas labākās īpašības un talantus. Piemēram, ja esi komunikabla un spilgta personība, tad darbs ar minimālu kontaktu ar cilvēkiem diez vai piepildīs tevi.

Tu pielaid sīkas kļūdas ikdienas darbos

Ja neuzmanības kļūdas ir kļuvušas par tavu ikdienas darbu sastāvdaļu, turklāt tu pat tās nemani, visticamāk, darbs patiešām ir kļuvis tev pilnīgi neinteresants un vienaldzīgs. Ja tā arī jūties, sāc lūkoties pēc jaunām karjeras iespējām, neapgrūtinot kolēģus ar savu nepilnīgi izdarīto darbu, kas viņiem jāpārstrādā vēlāk!

Tu sāc šaubīties par savām spējām

Lielākais ļaunums, ko mums var nodarīt nepiemērots darbs, ir pašapziņas mazināšanās. Ja esi sākusi šaubīties par savām spējām, talantu un personības šarmu, steidzami dari ko lietas labā! Ikdienas darbam jārada sajūta, ka tu spēj gāzt kalnus, nevis jāmazina ticība sev pašai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!