Produktu paradīze pašā Rīgas centrā. Gourmet Studio
Foto: ČetrasSezonas.lv

Pašā Rīgas centrā, Berga Bazārā, ir kāds neliels, bet tik bagātīgs veikals, kas patiks ikvienam labu produktu cienītājam. Neviens cits kā "Gourmet Studio" (daudzi jau iepazinuši veikalu Lienes ielā). Diemžēl reti kurš, skrienot cauri bazāram, to ievēro – vai arī pārprot, domājot, ka tā ir kafejnīca, nevis veikals. Protams, tur ir arī kafejnīca, bet ļoti daudz ko tur iespējams arī iegādāties.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Šis veikals ir īpašs ar to, ka te tiešām ikviena prece, ko paņem rokās, ir ļoti laba, pārbaudīta un uzticama. Daudz kur citur bieži tā negadās. Vai tie ir kraukšķīgie Ziemassvētku cepumi Speculatius ar skaistajiem ornamentiem un vienreizējo piparkūku garšu, skaistās zelta, sudraba un bronzas mandeles glazūrā no Provansas, ar ko rotāt šokolādes kūku, vai arī tas ir izturētais balzamiko un granātābolu mērce, ikviena lieta ir garda. Bet tagad par visu pēc kārtas.

Ieskatoties caur logu, reti kurš pateiks, ka šajā mazajā telpā ir tik daudz interesantu un noderīgu produktu, bet ir. Te ir daudz kas. Vismaz viss, lai uzklātu uzkodu un desertu galdu, padomājot arī par labiem dzērieniem gan bērniem, gan pieaugušajiem. Te nekad nav garlaicīgi, jo katru reizi ienākot liekas, ka plauktos redzams kas jauns, un roka stiepjas to pamēģināt. Tāpēc pavisam droši jāsaka, ka ne tev, ne kādam citam te ar vienu apmeklējumu nepietiks, īpaši tad, ja daudz kas pamēģināts un ir zināms, - te atvērt maku ir drošāk par drošu.  

Veikaliņu faktiski nav iespējams sadalīt nodaļās, precēs, bet tomēr, ja tas jādara, tad gribas izdalīt itāļu garšu sortimentu, kurā ir tik daudz - balzamiko plaukts, kur ir gan klasiskie aceto balsamico, izturētie īstie Modenas balzamiko, gan arī balzamiko glazūras un mērces, no kurām tik īpašais ziemas produkts noteikti ir klasiskais dažus gadus izturētais balzamiko, arī mērce ar apelsīniem vai baltā balzamiko mērce ar granātāboliem. (Vasarā pamēģini zemeņu balzamiko mērci - ak vai!) Turpat blakus plašajā plauktā ir labas DOP olīveļļas, arī dažādi etiķi, trifeļu krēmi - ar baravikām, sēnēm, tomātiem un dažādām citām piedevām, ko ērti pievienot pastām, risoto, uz brusketām, pie mocarellas un likt sendvičos. Turpat skaisti iepakotas mazas paciņas ar sulīgiem kaltētiem tomātiem eļļā, kas vienkārši kūst uz mēles, un vēl īpašākajiem kaperiem prosecco vīnā. Arī pesto - valriekstu, klasiskais, pistāciju vai Sicīlijas, plaša trifeļu izvēle un vēl, vēl, vēl.

Francijas cienītājiem te noteikti patiks Provansas saldumi, franču vīni no namiem, kas neprasa liekus komentārus, plašā izvēlē ir armanjaks, kalvadoss, pastis, creme de cassis un vēl, vēl, vēl. Franču tējas, cepumi un pralinē, kas gatavots no "Valrhona" šokolādes (tā ir tik īpaša). Reti kurš no tā spēj atteikties, un, ja tev ir jāiet ciemos pie kāda cilvēka, kas ciena labu šokolādi, - paņem šīs.

Svētku un ziemas laika obligātais dzēriens ir "Belvoir Fruit Farms" bioloģiskie un dabīgie sīrupi un limonādes - izvēle ir milzīga, sākot ar medus un ingvera, plūmju un kanēļa, tumšo augļu, plūškoka ogu, līdz ziemīgajiem ingvera vai arī citronu sīrupiem. Tos es iesaku dzert ar aukstu vai karstu ūdeni, bet, ja vēlies spēcīgu ziemas dzērienu - sajauc nedaudz viena, nedaudz otra un karstu ūdeni. Kaut gan dažreiz liekas, ka pietiek iesmaržot tos dabīgos citronus sīrupā, un jau ir labi. Bet svētku vakariņām mazajiem un arī tiem pieaugušajiem, kas vīnu nedzer, noteikti patiks klasiskā citronu vai arī plūškoka limonāde. Nav labāka bezalkoholiskā šampanieša aizstājēja kā šīs limonādes. Un, ja runājam par Anglijas produktiem, - te ir neaizmirstami cepumi ar žāvētiem augļiem un riekstiem, kuri perfekti sader ar vīnu (kādā no www.cetrassezonas.lv degustācijām bija cilvēki, kas nevarēja atteikties).

Un visiem, kas vēl nav paspējuši sacept un dekorēt piparkūkas, noteikti cukura glazūras krāsas jāpērk te, jo pārdošanā ir dabīgās krāsas - melna, brūna, zaļa, oranža un rozā, kas plauktā bundžiņā ir tik blāvas, ka pilnīgi neticas, kā tās pārvēršas tādos skaistos un droši ēdamos toņos. Un, ja jau stāvi pie plaukta, kurā ir krāsas, paskaties pa kreisi, tur ir kas vēl interesantāks - grand cru klases garšvielas Voatsiperifery, čiloe, Tasmānijas pipari, kaltētas ēdamās puķītes (tās uz ēdiena izskatās TIK skaisti), tonka pupiņas (kas par aromātu, kas par saldējumu sanāk), safrāna sāls un vēl daudz kas cits. Ir vērts izmēģināt.

Te ir daudz kā - klasiskās garšvielas, pērļu kuskuss, Āzijas virtuves produkti, "Amedei" šokolādes, vaniļas pākstis un ekstrakts. Un, jā, neaizmirsti paņemt vienu no Rīgas izcilākajiem Čedaras sieriem, kas ir kaut kas īpašs. Un, ja jau pērc, tad nopērc pa mazam gabaliņam no vēl citiem - pekorīno olīvu lapās, pekorīno ar pistācijām, klasisko un arī gabaliņu 20 mēnešus izturēto Grana Padano sieru, vītinātās desiņas, prošuto.

Neskrien prom uzreiz. Te mazajā kafejnīcā, klausoties šarmantu mūziku, var nobaudīt tasi labas itāļu kafijas, tumīgu kakao, glāzi vīna vai punšu. Mazu pralinē konfekti vai kādu lielu šokolādes cepumu. Izbaudi, ka Rīgā ir vieta, kurā ir tik daudz garšīgu vietu vienkopus, ka nav jābrauc tālu, lai noķertu Itālijas, Francijas un citas pasaules garšas un atmosfēru.

P.S. Tur plauktā ir arī izsmidzināmās olīveļļas - klasiskā un ar garšām (zivij ar citronu, čili, trifeļu, baraviku, garšaugu u.c.) -, kuras tava mamma, kas noteikti piedomā par figūru, bet kam garšo eļļa, novērtēs. Priekam vajag tik maz. Nopērc un negaidi svētkus, uzdāvini tagad.

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form