Foto: Shutterstock
Pie tik aktīva dzīvesveida varētu šķist, ka dienas laikā darbu apdarīšanai pastāvīgi nepietiek laika. Taču par produktivitātes pacelšanas atslēgu var kļūt rīta stundu izmantošana.

"Starbucks" tīkla prezidente Mišela Gāsa jau 15 gadus katru rītu ceļas pulksten četros trīsdesmit, lai darītu savas lietas. Grethena Rubena, populāru projektu autore, mostas sešos no rīta un strādā stundu līdz brīdim, kad mostas viņas ģimene. Laika menedžmenta eksperte Laura Vanderkama savā grāmatā "Pirms brokastīm" uzsver, ka veiksmīga biznesa vadīšanai nepieciešams iemācīties no rītiem agri celties, vēsta "Kluber" ("Клубер").

Kādēļ ir svarīgi agri mosties?

Koncentrēšanās

Jebkura aizņemta cilvēka diena ar darbiem piepildās ļoti ātri, tāpēc rīts ir pats produktīvākais un mierīgākais laiks tam, lai darītu lietas, kas prasa prāta vētru un vienatni.

Gribasspēks

No rīta cilvēka smadzenes sasniedz aktivitātes virsotnes un skaidru sapratni, tāpēc pat "pūcēm" darbi risinās ātrāk un kvalitatīvāk pirmajā dienas pusē.

Pozitīvs lādiņš

Tieši rīta stundas nosaka visas dienas noskaņojumu. Tāpēc, pieceļoties agrāk un izdarot visas lietas, produktivitāte tavu mērķu sasniegšanai sniedz vairāk prieka un rezultātu.

Doma par mošanos gultā rītausmā daudziem liek no tā atturēties. Taču ir dažas metodes, lai biznesa produktivitātes attīstībai pārvērstu nelabojamo "pūci" "cīrulī".

Kā iemācīties celties piecos no rīta

Laika žurnāls

Viens no iemesliem, kāpēc cilvēki nemīl no rītiem agri celties, ir tas, ka viņi pārāk vēlu dodas gulēt. Laika žurnāls ļaus noteikt, cik produktīvi tiek izmantots dienas laiks. Daudzi naktsputni, kas sapņo radīt veiksmīgu biznesu, atklāj, ka viņi tērē daudz laika nevajadzīgām aktivitātēm. Nevajag aizsēdēties darbā līdz vēlai naktij.

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ideāls rīts

Tālāk ir nepieciešams iztēloties, ko tu darītu, ja tev būtu pāris liekas stundas dienā. Vai ietu uz treniņu nelielas stiepšanās vietā? Vai palasītu avīzi lielo virsrakstu pārskatīšanas vietā? Tas dod lielisku stimulāciju, īpaši tiem, kas nodarbojas ar uzņēmējdarbību.

Rīta stundu plānošana. Lai iemācītos agri celties, rīta darbiem ir jāsagatavojas jau vakarā. Proti, ja tika pieņemts lēmums doties skriet, tad sporta apģērbs ir jāsagatavo iepriekš.

Lēna ieradumu maiņa

Ja tu esi pieradusi celties septiņos trīsdesmit, tad nevajag uzreiz likt modinātāju uz pieciem no rīta, jo tik un tā tu to atslēgsi un atgriezīsies sapņu pasaulē par veiksmīgu biznesu. Tā vietā uzliec modinātāja signālu desmit minūtes agrāk, lai jaunajā režīmā iejustos lēnām.

Grāmatas "Pirms brokastīm" autore Laura Vanderkama: "Es mostos katru dienu piecos sešos no rīta. Esmu ļoti apmierināta ar rezultātiem un savu efektivitāti, ko iesaku arī tev. Izmantojot rīta stundas, var panākt veiksmi darbos. Iesaku no rīta skatīties motivējošu video un klausīties labu mūziku. Mosties agri un lai veicas!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!