Foto: Shutterstock
Kad kārtojumi un sacepumi apnikuši, izmēģini šo versiju, kā pagatavot baklažānus sātīgā maltītē.

::recepte::

Baklažānus nomazgā un iegriež gareniski kā šķēles, bet ne līdz galam. Tā, lai veidojas vēdeklis un lai šķēles turas kopā.

Iegriezuma vietas iekaisa ar sāli un noliek uz 30 minūtēm atsuloties, lai iztek rūgtums. Baklažānus nosusina ar papīra salveti.

Tomātus un sieru sagriež šķēlēs. Tomātus un sieru liek katrā baklažānu iegriezuma vietā, lai veidojas vēdeklis ar pildījumu.

Baklažānus liek nedaudz ieeļļotā cepamtraukā, pārkaisa ar sasmalcinātiem ķiplokiem un pielej nedaudz ūdens.

Cep cepeškrāsnī 40-50 minūtes 180 oC temperatūrā.

Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

90Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 gab.nelieli baklažani4 gab.tomāti4 ķiploka daiviņas150 glabi kūstošs siers eļļa sāls svaigi zaļumi

Sagatavošana

1

Baklažānus nomazgā un iegriež gareniski kā šķēles, bet ne līdz galam. Tā, lai veidojas vēdeklis un lai šķēles turas kopā.

2

Iegriezuma vietas iekaisa ar sāli un noliek uz 30 minūtēm atsuloties, lai iztek rūgtums. Baklažānus nosusina ar papīra salveti.

3

Tomātus un sieru sagriež šķēlēs. Tomātus un sieru liek katrā baklažānu iegriezuma vietā, lai veidojas vēdeklis ar pildījumu.

4

Baklažānus liek nedaudz ieeļļotā cepamtraukā, pārkaisa ar sasmalcinātiem ķiplokiem un pielej nedaudz ūdens.

5

Cep cepeškrāsnī 40-50 minūtes 180 oC temperatūrā.

6

Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Iesūtīja: Irmas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!