Foto: Shutterstock
Izcila vadība var būt sarežģīta lieta, kuru saprast un ieviest praksē. Tu, visticamāk, atpazīsi lieliski līderu, ja tāda labā strādā, bet viņam pašam var būt grūti definēt, kas ir tas, kas viņa vadību padara tik efektīvu. Emocionālās inteliģences pētnieks Treviss Bredberijs savā ''LinkedIn'' profilā skaidro – tieši līdera rīcība (darbi un vārdi), kuru viņš vai viņa piekopj ikdienā, atklāj lieliskas vadības būtību.

Ja arī tu vēlies būt izcila līdere, Bredberijs iesaka pētīt, ko dara citi lieliski vadītāji, un mēģināt viņu izturēšanos ieviest savā praksē. Turpinājumā vari iepazīties ar piecām īpašībām, kuras iemieso labi līderi un kuras var iemācīties ikviens.

Lieliski līderi ir iecietīgi, bet nav vāji

Foto: Shutterstock
Viena no visgrūtāk apgūstamajām īpašībām ir laipnība, kas paredz dalīšanos lauros un citu sasniegumu slavināšana. Tas ir līdzsvarojošs akts starp patiesu laipnību un neizskatīšanos vājam. Balansa atslēga ir atskāršana, ka laipnība ir tieša un skaidra (nerada jautājumus), bet ne vienmēr tā būs tikai pozitīva. Piemēram, bez vilcināšanās un aplinkus runām darbiniekiem paziņot nepatīkamus jaunumus ir iecietīgāk nekā viņus vai sevi ''sargāt'' no nepatīkamās sarunas. Tā drīzāk būs vājuma pazīme.

Tāpat patiesa laipnība nav savienojama ar gaidām, cerībām. Un tā ir vājības pazīme, ja to izmanto sev par labu. Šādai laipnības izpausmei citi visbiežāk nekavējoties ''redz cauri''. Dzīvs piemērs ir uzņēmuma ''Starbucks''' izpilddirektors Hovards Šulcs, kas darbinieku izglītošanā nolēmis ieguldīt 250 miljonus dolāru, atpakaļ neprasot neko. Kā arī tūliņ pēc augstskolas (jā, Šulcs apmaksā darbinieku skolu rēķinus) beigšanas darbiniekiem ir iespēja uzņēmumu pamest, ja viņi to vēlas. Tā ir patiesa laipnība.

Viņi ir spēcīgi, bet nav skarbi

Foto: Shutterstock
Spēks ir ļoti svarīga līderu īpašība, jo cilvēkiem ir tendence vispirms novērot, vai vadītājs ir spēcīgs, un tikai tad izlemt – viņam sekot vai nē. Tāpat cilvēkiem vajag drosmīgu vadītāju, kas var pieņem sarežģītus lēmumus un rūpēties par labklājību. Darbinieki vēlas vadītāju, kurš paliks un palīdzēs, kad kļūs grūti, kā arī spēcīgs līderis arī apkārtējos rada izturību.

Daudzi līderi vadībā pieļauj tādas kļūdas kā kontrolēšana, valdīšana (dominance) un citu skarbu rīcību. Viņi domā, ka kontroles pārņemšana un cilvēku ''stumdīšana'' no vienas vietas uz otru kaut kādā veidā apkārtējos mudinās sekot līderim un viņa piemēram. Taču spēks nav kaut kas, ko citiem uzspiest, bet gan tas, ko tu iegūsti un parādi citiem, atkal un atkal sastopoties ar dažādiem sarežģījumiem. Tikai tad darbinieki spēs tev uzticēties.

Lieliski līderi ir pašpārliecināti, bet nav augstprātīgi

Foto: Shutterstock
Mēs dabiski sekojam pašpārliecinātiem līderiem, jo pašpārliecinātība ir ''lipīga'' un palīdz mums noticēt sev. Visgrūtākais uzdevums, kā līderim, ir neļaut šai īpašībai pāraugt augstprātībā. Pašpārliecinātība ir par aizraušanos un ticību savām spējām, bet, kad šī personības šķautne zaudē saikni ar realitāti, cilvēks sāk domāt, ka var paveikt arī nepaveicamo un ir paveicis to, ko izdarījuši citi. Pēkšņi viss ir tikai par tevi, un augstprātība liek zaudēt citu uzticību.

Labs un pārliecināts līderis ir pazemīgs. Viņš neļauj saviem sasniegumiem un autoritātei radīt sajūtu – viņš ir labāks par citiem. No tā izriet, ka lielisks līderis, saglabājot pašpārliecinātību, nebaidīsies ķertie klāt arī ''netīrajiem'' darbiem un nekad saviem padotajiem nelūgs darīt to, ko viņi nav gatavi vai nekad negribētu darīt.

Viņi saglabā pozitīvismu, bet apzinās realitāti un ir gatavi upurēties

Foto: Shutterstock
Vēl viens izaicinājums, ar kuru ikdienā sastopas līderi, ir līdzsvara atrašana starp pozitīvisma saglabāšanu un reālistisku redzējumu. Iedomājies buru laivu, kurā atrodas trīs cilvēki – pesimists, optimists un lielisks vadītājs. Viss notiek gludi, līdz pēkšņi vējš rimstas. Pesimists sāk sūkstīties par vēju, optimists neraizējas un lēš, ka viss nokārtoties pats no sevis, bet lielisks līderis saka: ''Mēs to varam izdarīt!'' Viņš pielāgo buras un turpina laivu vadīt uz priekšu. Pareizā pozitīvisma un reālisma kombinācija ir tas, kas palīdz lietām un norisēm turpināt virzīties uz priekšu.

Tāpat lielisks līderis darīs visu savas komandas labā un vienmēr atbalstīs savus cilvēkus. Viņš nemēģina novelt vainu uz kādu citu un neizvairās no kauna un, iespējams, pazemojuma sajūtas brīžos, kad cieš neveiksmi. Labs vadītājs arī skaidri parāda, ka ir gatavs jebkādiem izaicinājumiem, kritikai un viedokļiem, kas nav viņa paša. Viņš zina, ka vide, kurā cilvēki baidās runāt, izteikt viedokli un uzdot jautājumus, ir lemta neveiksmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!