Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka mūsu ķermeņa valoda pastāsta krietni vairāk par izteiktajiem vārdiem. Līdzīgi ir arī ar gulēšanas pozām, kas daudz ko liecina par attiecībām. Šai sakarā redbookmag.com piedāvā 10 izplatītākās miega pozas un ekspertu sniegtos skaidrojumus par tām.

Karotīte

Foto: PantherMedia/Scanpix

Šī noslēgtā un drošības sajūtu radošā poza ir izplatītākā pāriem, kuri laulībā ir pirmos trīs gadus. Partneres apskāvējs parasti ir vīrietis, savukārt, ja lomas ir mainītas un apskāvienā guļ vīrietis, tad arī ikdienā sieviete ir tā, kura balsta attiecības un pieņem svarīgākos lēmumus.

Kā atzīst ķermeņa valodas eksperti, šī poza ir visintīmākā, jo viena cilvēka ģenitālijas tiek piespiestas otra pēcpusei, tomēr tas nebūt nenozīmē vien seksualitātes un erotikas paušanu. Šī poza simbolizē dziļu fizisku un garīgu tuvību, turklāt nereti attiecību dalībnieki nakts gaitā viens otru “spoguļo” – vienam pagriežoties uz otriem sāniem, to pašu dara arī otrs, apvēršot karotītes pozu otrādi.

Apskāviens ar seju pret seju

Foto: Shutterstock

Šī gulēšanas poza ir retāk sastopama, tomēr ne mazāk intīma. Pāra sejas novietotas viena otrai pretim, kājas ir savijušās, gurni saskaras, un rokas apskauj partneri. Šī poza visbiežāk novērojama medusmēneša laikā jaunlaulātajiem un pauž vēlmi burtiski saplūst vienam ar otru. Protams, tā nav ērta, tāpēc, ja tavs partneris ir iecienījis šādi iemigt, nogaidi, līdz viņš ieslīdzis miegā, un tad iekārtojies sev tīkamākā pozīcijā!

Tava galva uz viņa pleca, viņa roka tevi apskauj

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vīrietim guļot uz muguras, tiek pausta viņa neatkarība un spēks, kā arī līdera dotības, jo uz viņa pleca atdusas mīļotās galva, savukārt viņa roka tai, it kā sargājot, aplikta ap pleciem.

Pāris guļot raugās vienā virzienā, un vīrietis šādi dod spēku sievietei. Poza liecina par savstarpēju cieņu un uzticēšanos, un ir novērojama attiecību sākumposmā, kā arī tad, ja ikdienas saskarsmē valda sapratne.

Tu guli uz viņa krūtīm, viņa roka tevi apskauj

Foto: PantherMedia/Scanpix

Šī poza ir sastopama attiecībās, kas ir ilglaicīgas, tomēr harmonijas piepildītas. Tajā sieviete vairāk tiek turēta apskāvienā, nevis tikai atbalstīta, kā tas ir iepriekš raksturotajā pozā, kā arī tā ir krietni ērtāka. Tēlaini runājot, šādi guļot, sieviete it kā atrodas zem sargājoša spārna. Poza rada drošības un tuvības sajūtu.

Tu guli pret viņu ar muguru, viņa roka tev pieskaras

Foto: PantherMedia/Scanpix

Attiecību sākumposmā guļam cieši līdzās viens otram, savukārt, kad tās jau ir nostiprinājušās, pāris pauž vēlmi un vajadzību pēc ērtākas gulēšanas un brīvas vietas sev apkārt. Tāpēc bieži vien novērojama gulēšanas poza, kurā viens no attiecību dalībniekiem mīļotajam uzgriezis muguru, kamēr partnera roka tomēr pieskaras priekšā guļošajam cilvēkam, tā nodrošinot saikni un tuvību. Poza ir līdzīga karotītei, gulētāju starpā esot nelielai brīvai vietai.

Savijušās kājas, kamēr gulētāju pozas ir dažādas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Reizēm cilvēki nejūtas ērti, guļot cieši kopā, tāpēc viens attiecību dalībnieks var gulēt uz muguras, bet otrs uz vēdera, tomēr viņu kājas vai rokas ir savijušās vai vismaz pieskaras viena otrai. Šī poza var liecināt vai nu par cīņu par līdera lomu, ko neviens no attiecību dalībniekiem negrib zaudēt, vai arī tiek ieņemta pēc strīdēšanās, neapzināti paužot vēlmi pēc izlīguma un demonstrējot fizisku pievilkšanos pāra starpā.

Vīrietis guļ pret tevi ar muguru, tu viņu esi apķērusi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Šādu pozu vīrieši bieži vien ieņem pēc nesaskaņām. Protams, aizgriezties var arī sieviete, paužot izaicinājumu par uzdrošināšanos tuvoties un liekot otram meklēt izlīgumu. Protams, šī poza var būt raksturīga pārim arī tad, kad viens no attiecību dalībniekiem ir noskumis vai noguris un otrs vēlas viņu mierināt, pārlieku neuzspiežot savu klātbūtni.

Katrs savā gultas pusē, pēcpusēm saskaroties

Foto: PantherMedia/Scanpix

Šī poza ir bieži novērota ilglaicīgās attiecībās vai laulībā ar stāžu. Palielinās vēlme pēc privātuma, brīvas telpas, kā arī savas individualitātes paušanas. Rezultātā pāris iegādājas vai nu lielāku gultu vai arī guļ katrs savā gultas malā, pēcpusēm tomēr saskaroties un šādi demonstrējot savstarpējo saikni. Tāpat tā attēlo līdzsvaru pāra attiecībās un savstarpējā lomu sadalījumā.

Klintīs kāpēji, kas guļ nesaskaroties katrs savā gultas malā

Foto: PantherMedia/Scanpix

Šī poza visbiežāk tiek ieņemta tad, kad attiecībās ienāk nesaskaņas vai arī viens no to dalībniekiem zaudējis emocionālo līdzsvaru. Šādās reizēs vērts dot partnerim brīvību netuvojoties, tomēr, ja līdz šim esat gulējuši saskaroties un nu gultā valda liels attālums starp jūsu ķermeņiem, iespējams, ir jāpārrunā kāda problēma, kas liek vienam no otra attālināties.

Bēgošais krabis

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja viens no jums guļ ērti izstiepies pa visu gultu, savukārt otrs ar seju pret jums un uz pašas gultas maliņas, ķermenim esot novirzītam pa diagonāli, viens no jums, iespējams, vēlas izbēgt no attiecībām un to problēmām.

Protams, šāda poza uzreiz neliecina par tuvojošos šķiršanos. Iespējams, kādam no jums vienkārši patīk gulēt dažādās pozās, tomēr, ja līdz šim esat gulējuši cieši līdzās, ir vērts noskaidrot pēkšņās attālināšanās iemeslus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!