Foto: F64

Jautājums: Mani ļoti nodarbina jautājumi par manu puisi. Man ir radušās - jau pirms laiciņa - aizdomas, ka viņam patīk sava dzimuma pārstāvji, un esmu patiesi nobažījusies par to, varbūt Jūs man spēsiet palīdzēt un izskaidrot viņa uzvedību.

Agrāk, kad vēl nebijām kopā, viņam vienā saitē sāka rakstīt džeks ar nodomu tikties. Viņš sarakstījās ar viņu, zinot puiša orientāciju, pēc tam stāstot, ka runājis tikai dēļ intereses. Tam noticēju.

Nesen iedzērām ar viņa draugu un drauga meiteni, apdzēries viņš sāka līst draugam kaklā, ne jau kaut ko darīt, vienkārši ālējās - apķēra viens otru, vāļājās pa gultu. To es arī norakstīju uz dzērumu. Sākām tagad staigāt uz fitnesa klubu. Viņš saka, ka grib nomazgāties dušā, lai gan tur pilns citu pliku džeku. Es, protams, iebildu, tie jociņi man riebjas, turklāt fitnesa klubs atrodas turpat mums pie mājām.

Vēl reiz sāka smieties ar draugu, ka viens otru nomazgātu un citas muļķības. Un tad man radās jautājums - varbūt es tikai saredzu sakritības, jo būtībā viņš ir ļoti vīrišķīgs, bet tie izgājieni man liekas pretīgi. Man pašai riebjas, ja mani kāda sieviete redzētu pliku, bet šis pats gatavs iet un visiem rādīties! Lūdzu pastāstiet, kā situāciju redzat Jūs, lai apstiprinātu vai noliegtu manas domas.

Atsveicinoties un gaidot atbildi, Nesaprastā.

Atbild psihoterapeite Benita Griškeviča (konsultācijas Brīvības ielā 37, pieteikšanās pa telefonu 29204920 vai e-pastu benita@psihodinamika.lv):

Atbilde: Labdien, Nesaprastā! Ne visiem cilvēkiem viņu seksuālā orientācija izpaužas tik spēcīgās polaritātēs kā Jūsējā. Varat iedomāties seksuālo uzvedību kā skalu, kuras vienā galā ir ļoti spilgti izteikta heteroseksualitāte, otrā - homoseksualitāte

http://www.kinseyinstitute.org/research/ak-hhscale.html 

Ja Jūs ar partneri nostātos uz šīs skalas, būtu skaidrs, ka viņš atrodas pavisam nedaudz tālāk no Jums un no šīs absolūtās heteroseksualitātes, respektīvi, tuvāk biseksualtitātei. Jūsu draugs nejūt apdraudējumu, jokojot par homoseksualitātes tēmu, kontaktējoties ar homoseksuāliem vīriešiem, dzērumā atslābstot kontrolei realizē vēlmi pieskarties vīrietim.

Saprotams, Jūs dusmojaties un nepieņemat šādas partnera izpausmes, un Jums, tik izteiktai heteroseksuālei, ir pretīgums un noliegums pret viņa vaļīgumu šinī ziņā. Tikai Jūs pati varat izvērtēt, kādēļ saspīlējums ap biseksualitātes jautājumu ir tik liels. Vai to ietekmē tas, ka Jums tik izteikti nepatīk sievietes un Jūs nevarat pieņemt, ka draugam ir citāda attieksme pret savu dzimumu, vai patiešām jūsu attiecības bojā viņa uzmanības apliecinājumi vīriešiem, vai runa ir par Jūsu nedrošību attiecībās un greizsirdību, un kāda nozīme tajā visā ir jūsu abu seksuālajai saskaņai? Un vai aiz vārda, ar kuru sevi piesakāt, ir domstarpības tikai šajā jautājumā?


Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!