Foto: Shutterstock
Pirmās satikšanās un randiņi ir satraukumu pilni. Turklāt vienmēr gaisā virmo lielas cerības – vai potenciālais partneris būs mans īstais un vienīgais? "Viņa" piedāvā amizantas un pamācošas randiņu pieredzes, kuras liks gan iespurgties smieklos, gan aizdomāties par cilvēku dīvainajām rīcībām.

Palagu prieki beidzas ar "aukstu dušu"

Kādā vakarā Laura devusies uz ballīti kopā ar draugiem, kad saņēmusi paziņojumu no populārās iepazīšanās vietnes "Tinder" – kāds viņu izvēlējies par "pāri". Tas bijis Latvijā dzīvojošais spānis Hulio, kurš uzaicinājis pievienoties ballītei pie draugiem. "Aizgāju, satikāmies, papļāpājām un sākām dejot. Atnākot no tualetes, redzēju, ka Hulio dejoja ar citu meiteni, nodomāju, ka viņš nav ieinteresēts un devos mājās," stāsta Laura.

Tomēr pie durvīm vīrietis viņu noķēris un vaicājis, kāpēc Laura dodas prom, taujājot, vai viņš var doties līdzi. "Atbraucām pie manis, ļāvāmies palagu priekiem, tieši brīnījos, ka viņš tik ilgi nevar pabeigt, bet neko neteicu. Pēc lietas nodarīšanas gulējām gultā, pļāpājām un kā "auksta duša" nāca paziņojums: "Ai, es nevarēju pabeigt, jo man šodien jau bija sekss. Ar manu draudzeni." Tad Hulio cēlās kājās un teica, ka brauks atpakaļ uz ballīti, jo tur palikusi viņa meitene. Izrādījās, ka tā bija tā pati meitene ar kuru Hulio dejoja ballītē!" atklāj jaunā sieviete.

Viņa bijusi šokēta par situāciju, izdzēsusi Hulio numuru un iepazīšanās aplikācijā atteikusies no abu saderības. Laura atklāj, ka būtu gribējusi atgriezt laiku atpakaļ un nekad Hulio nesatikt. "Tikmēr viņš man nākamajā dienā atrakstīja, prasot – kā man iet un vai ielūgums uz pasākumu, ko biju alkohola reibumā viņam izteikusi vēl ballītē, esot spēkā. Un kā jūs domājat?!" savu sašutumu pauž Laura.

Gribēja Oļegu, dabūja Viktoru

Foto: Shutterstock

Pavisam amizants piedzīvojums randiņu pasaulē reiz gadījās Gunai. Viņa stāsta, ka reiz kādā piektdienā nolēmusi nedaudz pakavēt laiku, apskatot iespējamos kavalierus lietotnē "Tinder". Pamanījusi Oļegu, abi sākuši sarakstīties. Guna gan neslēpj, ka, lai arī puisis šķitis jauks, viņa bijusi nedaudz bažīga: "Viņam bija tikai viena bilde – tajā pašā saulesbrilles uz acīm. Īsti nevarēja saprast, kā tad viņš izskatās. Sarakste bija jauka, pārsvarā par seriāliem un mūziku. Viņš man rakstīja krieviski, es viņam atbildēju latviski."

Vakarā dāma satikusies ar draugiem un pēc grādīgo dzērienu iemalkošanas saņēmusi drosmi uzaicināt Oļegu uz tikšanos tajā pašā vakarā. Puisis piekrita. Vienojās satikties vietā, kas bijusi tuvu Gunas atrašanās vietai. Ātrāk nekā norunāts, Guna saņēma ziņu, ka Oļegs ieradies norunātajā vietā. "Lēcu kājās un steidzos uz krogu, kas bija piecu minūšu attālumā. Ieskrēju krogā, pametu acis apkārt, bet nekur viņu neredzēju," atceras Guna.

Devusies pie bāra pēc dzēriena, uzrakstījusi Oļegam. Puisis pavaicājis, vai viņa ir tā meitene pie bāra ar astē savāktajiem matiem. Guna atbildēja apstiprinoši un gaidīja, kad Oļegs pienāks klāt, bet viņš nepienāca. "Tiku pie alus, gāju pa bāru, skatos, ka pie garā galda kroga vidū sēž džeks," stāsta Guna. Pamanījusi puisi, kas atgādinājis vienīgajā Oļega bildē esošo cilvēku un kas tajā brīdī izmantojis lietotni "Tinder". Viņa jautājusi, vai viņš ir Oļegs. Saņemot apstiprinošu atbildi, Guna tomēr vēlreiz pārjautājusi, jo kaut kā šķitis – tas nav Oļegs, ar ko viņa sarakstījās. Oļegam bildēs nebija tetovējumu. Otrajā reizē viņa saņēma atbildi "nē".

"Laikam tie divi aliņi manās ribās sagrieza manu galvu, jo sapratu, ka šis tetovētais puisis man liekas simpātisks," atzīstas Guna. Tā kā Oļegs neizrādīja nekādu uzmanību, un, iespējams, spēlēja paslēpes, viņa ierosināja šim puisim iziet ārā no bāra, kur bija paredzēta tikšanās ar Oļegu. Viņa izskaidrojusi situāciju un iepazinusies ar Viktoru. "Tikmēr Oļegs man atsūtīja ziņu "Labi, tad netraucēšu tevi" un ielika vēl smejošo smaidiņu. Gan jau viņš padomāja, ka esmu satikusi kādu paziņu. Tajā brīdī sapratu, ka negribu satikt Oļegu un teicu Viktoram: "Klau, varbūt gribi iet noslēpties kaut kur no Oļega un papļāpāt?" Viktors piekrita," stāsta Guna, neslēpjot, ka satiktais puisis izrādījās patiešām jauks un viņa ļoti labi pavadījusi laiku.

Es neesmu gļēvs, man tikai tā sanāk

Foto: Shutterstock

Līgas stāsts ir saistīs ar puišiem, kas pēc pāris randiņiem vienkārši nozūd. Viņa bija par šo fenomenu dzirdējusi – angļu valodā to apzīmē ar vārdu "ghosting" (atvasināts no vārda "ghost" – spoks). Ar to tiek saprasta kāda cilvēka "nozušana" – viņš vienkārši sāk otru ignorēt, neatbildot uz īsziņām, zvaniem, nepaskaidrojot, kas īsti noticis. Iepriekš Līgai šķita, ka stāsti par šādu rīcību ir izdomāti, bet nesen viņa to izbaudīja uz savas ādas.

Sieviete bija iepazinusies ar jauku puisi – Valteru. Pirmie divi randiņi šķita ļoti interesanti un jautri. Līgai radās iespaids, ka arī puisim rodas interese par viņu – randiņos viņi bija labi pavadījuši laiku un starp tiem daudz sarakstījušies. Sākuši runāt par trešo tikšanos, bet Valters atbildēja, ka Līgas piedāvātajā laikā netiekot. Citu laiku viņš nepiedāvāja un vienkārši nozuda. Līga atklāj, ka sapratusi – viņš nav ieinteresēts. Tomēr secinājusi, ka Valtera uzvedība nav pieklājīga, jo bija gaidījusi tiešu atbildi.

"Es neizturēju," atklāj Līga. Viņa Valteram uzrakstījusi ziņu, ka tā nav glīti – ja nav ieinteresēts, tad lai tā arī pasakot. Līga norādījusi, ka šāda ir rīcība ir gļēva un pieaugušiem cilvēkiem vajadzētu spēt saukt lietas īstajos vārdos. Uz to Valters atbildēja, ka Līga viņam patīkot, bet viņam vienkārši bijusi ļoti aizņemta nedēļa un arī viņš uzskata, ka šāda nozušana ir vārgulīga un nepieklājīga. Valters atvainojās, norādot, ka nākamā nedēļa viņam būšot brīvāka un tad viņš ar Līgu sazināšoties. Tā nenotika, Valters tā arī neuzrakstīja.

"Nolēmu, ka nedrīkst pieļaut to, ka viņš domā, ka tas ir normāli," savas rīcības motīvus atklāj Līga. Viņa arī norāda, ka tas palīdzēja viņai justies daudz labāk. "Ceru, ka viņš aizdomāsies, jo nu dzīvē viņš bija foršs puisis." Līga uzsver, ka viņa nebaidās no atraidījuma, bet šāda "noziedēšana" ir vienkārši gļēva un nepieklājīga.

Meli noved pie izgāšanās bāra spēlē

Foto: Shutterstock

Savā stāstā ar pirmā randiņa pieredzi dalās arī portāla "Elite Daily" lasītāja Serēna. Viņa norāda, ka jau satikšanās sākumā bijusi dusmīga, jo iepazīšanās aplikācijā vīrietis bija būtiski samelojis par sevi, tāpēc Serēna vēl pirms došanās uz bāru jutusies sapīkusi. Izvēlētā randiņa vieta šajā vakarā rīkojusi dažādas spēļu aktivitātes pāriem. Abi piekrituši piedalīties sacensībās pret citu pāri, kurus Serēna raksturo kā laimīgus savā randiņā.

"Spēļu vadītājs paskaidroja, ka abām dāmām jāaizsien saviem partneriem acis. Tad viņš iedeva mums katrai milzīgu gurķi, kas bija noklāts ar zemesriekstu sviestu," stāsta nokaitinātā sieviete. Savukārt vīriešiem tika teikts, ka, lai uzvarētu spēlē, attiecīgais priekšmets jābāž mutē un no tā jānolaiza viss riekstu maisījums.

Serēna atklāj, ka jau tā bijusi dusmīga uz savu randiņa partneri par melošanu un sava veida iekļaušanu spēles situācijā, tāpēc bijusi skarbāka ar gurķi nekā vajadzīgs. "Kādā brīdī es to ievietoju mutē tik spēcīgi, lai spēle vienkārši beigtos. Tomēr viņš izsita gurķi man no rokām," stāsta sieviete. Gurķis paripojis zem spēļu automāta, bet vadītājs viņus diskvalificējis. Serēna norāda, ka randiņā palikusi vēl 20 mokošas minūtes līdz aizbildinājusies ar ārkārtas situāciju darbā un devusies prom.

Aklais randiņš ar neērtām beigām

Foto: Shutterstock

Ne tikai sievietēm randiņi dažkārt sagādā pamatīgas galvassāpes, bet arī vīrieši piedzīvo amizantas un neērtas situācijas. Arī Sema pieredze, kas likusi viņam justies patiešām slikti, aprakstīta portālā "Independent".

"Iepazinos ar sievieti internetā. Man viņa šķita patiešām jauka un piezemēta," stāsta Sems. Abiem bijis daudz par ko runāt, piemēram, hobijiem, politiku un līdzīgām tēmām. Tāpēc vīrietim licies, ka ar iepazīto sievieti patiešām varētu sanākt kaut kas vairāk. Abi piekrituši satikties personīgi kādā kafejnīcā.

Sems norāda, ka nav no izskatīgākajiem vīriešiem un līdz satikšanās brīdim viņa potenciālā otrā pusīte nebija redzējusi vīrieša attēlu. Tā vietā abi vienojušies par konkrētiem zīmju signāliem, lai viens otru varētu atpazīt. "Viņa ienāca pa durvīm, un es uzreiz atpazinu pēc apģērba un sāku māt pretī. Viņai sejā parādījās tāda dīvaina izteiksme," atklāj jaunais vīrietis.

Pēc Sema pamanīšanas sieviete pienākusi klāt un jautājusi: "Sem?" Uz ko vīrietis atbildējis apstiprinoši. Tiklīdz viņa sapratusi, ka tas patiešām ir viņš, tā gardi nosmējusies un piebildusi: "Nē!" un devusies prom. Līdz ar to pirmā satikšanās noslēgusies pavisam neveiksmīgi. Sems piebilst: "Sajūtas bija patiešām sliktas…"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!