Foto: stock.xchng
Mūsdienās iepazīšanās internetā nav nekas neparasts. Taču iesākums otrās pusītes meklēšanai, izmantojot masu informācijas līdzekļus, bija sludinājumi avīzēs. Pirms 15-20 un mazliet vairāk gadiem tādi sludinājumi bija nopietns iepazīšanās veids, un tos varēja lasīt kā skices, kas ļāva iztēloties rakstītāju likteni un ilgas. Piedāvājam iepazīties ar toreizējo sludinājumu apkopojumu un varbūt pat smelties idejas saviem sludinājumiem. Kā nekā - pavasaris tuvojas...

Sievietes teica, ka viņas ir:
♥ Meiča, meitene, džudīte.
♥ Jauniete, jaunkundze.
♥ Sieviete.
♥ Kundze, dāma.
♥ Šķirtene, atraitne, juridiski brīva, vecmeita.
♥ Latviete u.tml.
♥ Rīdziniece, lauciniece, ārzemju latviete u.tml.
♥ Lauva u.tml.
♥ Skolotāja, jaunsaimniece, biznesmene, bezdarbniece, studente, invalīde, pensionāre utt.
♥ Kristiete utt.

Vīrieši teica, ka viņi ir:
♥ Iedalījums bija veidots apmēram pēc tiem pašiem kritērijiem kā sievietēm (dzīves vieta, horoskops, nodarbošanās utt.), oriģināls apzīmējums - supervīrietis.  

Sievietes teica, ka viņas meklē:
♥ Apmēram atbilstoši tam, kā jau sevi raksturoja vīrieši (protams, ne jau bezdarbniekus), oriģināli skanējumi - sponsoru, savu vienīgo, domubiedru, palīgu ikdienā, sirdsmīļo, bērniem tēvu, sarunu biedru, padomdevēju, draugu, otro pusīti, kam trūkst mīļu vārdu teicējas, galveno varoni savas dzīves romānā.

Vīrieši teica, ka viņi meklē:
♥ Oriģināli - latvju zelteni, būtni, pavadoni, saimnieci savai mājai.

Sievietes sevi raksturoja pēc fiziskiem un izskata parametriem:
♥ Vecums (izskatos jaunāka).
♥ Matu krāsa (cenšos būt gaišmate) un garums.
♥ Acu krāsa.
♥ Auguma garums.
♥ Slaida, korpulenta, (patīkami) apaļīga, ar krāšņām formām, sportiska, ar veselīgu dzīves veidu, veģetāriete, trausla, smalka, nekārna, lunkana.
♥ Simpātiska, glīta, izskatīga, normāla izskata, nevainojama, eleganta, šarmanta, patīkama, skaista, smuka, pievilcīga, sakopta, jauka, daiļa.
♥ Erotiska, jutekliska, seksuāla, seksīga.
♥ Veselības stāvoklis - ar robiem veselībā.
♥ Oriģināli apzīmējumi- labā tehniskā stāvoklī, uz kuru vēl atskatās, skaistums jau atkāpjas, ar apaļumiem īstajās vietās, kā sieviete - interesanta.

Sievietes sevi pieteica pēc rakstura īpašībām:
♥ Saimnieciska, patīk šiverēt pa ķēķi, mājas gariņš, rūpīga, praktiska, ģimeniska, gādīga.
♥ Čakla, apsviedīga, enerģiska, izdarīga, lietišķa, strādīga, darbīga, akurāta, precīza, mērķtiecīga, apzinīga, prasīga, solīda, līdzsvarota.
♥ Mūsdienīga, moderna, vispusīga, erudīta, gudra, loģiska, apķērīga, attapīga, oriģināla, daudzpusīga, (reāli, prātīgi, normāli) domājoša, izlēmīga, uzņēmīga.
♥ (Ne)nopietna, jautra, ar humora izjūtu, dzīvespriecīga, draiska, dzīvīga, lustīga, vitāla, omulīga, (neglābjama) optimiste, reāliste, komunikabla.
♥ Kautrīga, klusa, noskumusi, noslēgta, savdabīga, lēnas dabas, pieticīga, aristokrātiska, piekāpīga, pacietīga, prātīga, savaldīga.
♥ Runīga, interesanta, ņipra, mundra, aktīva, sabiedriska, azartiska, atraisīta.
♥ Maiga, mīļa, mīlīga, emocionāla, pikanta, sentimentāla, romantiska, iejūtīga, koķeta, kaislīga, temperamentīga, naiva, noslēpumaina.
♥ Godīga, cilvēcīga, krietna, kulturāla, smalkjūtīga, korekta, noteikta, patiesa, iecietīga, sakarīga.
♥ Inteliģenta, vienkārša, zinātkāra, parasta, vientuļa, nesaprasta, neaizsargāta.
♥ Saprotoša, sirsnīga, labsirdīga, labestīga, lādzīga, saticīga, atsaucīga, miermīlīga, godprātīga, sievišķīga.
♥ Histēriska, kašķīga, (mēreni) niķīga, kaprīza, izvēlīga, neaprēķināma, strauja, impulsīva, (ne)nosvērta.

Vīrieši sevi raksturoja pēc fiziskiem un izskata parametriem:
♥ Lietoti apmēram tie paši raksturojumi, bet nebija izmantots tik liels vārdu krājums. Lietoja vārdus, ko sievietes nelietoja vispār vai lietoja maz - spēka vai labākajos gados, sakopts, labi saglabājies, dūšīgs, spēcīgs, tīrīgs, kārtīgs, mazlietots, stiprs, drukns, plecīgs, spalvains.

Vīrieši sevi pieteica pēc rakstura īpašībām:
♥ Tik daudz īpašību kā sievietēm netika nosauktas, oriģināli - ar vīrieša temperamentu, optimists saprāta robežās, lecīgs, smaga rakstura.

Prasības partnera rakstura īpašībām:
♥ Pārsvarā nosauktas tās pašas, kas jau pieminētas piedāvāto rakstura īpašību uzskaitījumā abiem dzimumiem, protams, kā partnerim vēlamas netiek nosauktas negatīvās īpašības.
♥ Vīrieši cer satikt paklausīgas, neizlutinātas sievietes.
♥ Sievietes cer satikt saudzīgus, mazliet nekaunīgus, izpalīdzīgus, uzmanīgus vīriešus.
♥ Dažos vārdos - partnerim vēlams mierīgs, spēcīgs, stabils, noteikts raksturs.

Sievietes sniedza papildus ziņas par sevi:
♥ Bērni ir/nav/vēlas/nevēlas.
♥ Izglītība.
♥ (Lauku) mājas īpašniece, ir auto, saimniecība, mazdārziņš, var pārcelties.
♥ Finansiālais stāvoklis - materiāli (ne)nodrošināta, ar naudu kaut kā iztieku, apnicis kauties ar nabadzību un būt uzticīgai par maizes kumosu, vēlos būt droša par rītdienu, varu pavadīt bagātu cilvēku ārzemju ceļojumā, noriebusies šīs dzīves pelēcība, nomāc ikdienas rūpes.
♥ Par izskatu - esmu ļoti izskatīga un laikam tas visvairāk traucē būt laimīgai; esmu tāda, kāda jums tikai sapņos rādās; kabatas formāta dāmīte, izskats un raksturs - izteikti sievišķīgs; plaukšu tev par prieku, ja spēsi lutināt; mēness gaismā nobīties vēl nevar; ārēji izskatīga un pašpārliecināta, bet iekšēji - vientuļa un iztukšota.
♥ Par raksturu un dzīves uztveri- raksturs atkarīgs no partnera; apnicis būt stiprai un patstāvīgai, jo tik un tā es izliekos; nekas cilvēcisks nav svešs; vairāk piesardzīga nekā kautrīga; ar veco laiku uzskatiem par mīlestību; patīk šodienas straujais ritms; īsti nezina, ko vēlas; prot dzīvi diskutēt par jebkuru tēmu un nodoties draiskulīgai mīlas rotaļai; vēl nekad nav bijusi laimīga; dzimusi ģimenei, bet palikusi viena; likteņa nesaudzēta, bez cerībām, pretenzijām, draugiem un nākotnes; bohēmiste un savu dzīves nastu tev neuzkraušu; protu visu, ko vīrietis vēlas; negribu būt nejaušība cita dzīvē, esmu apmaldījusies pašas radītajā realitātē.
♥ Citas ziņas - pietrūkst maiguma ikdienā un elementāras sieviešu loģikas izpratnes; gribas justies pasargātai; mana vājība - stalti kungi formas tērpos, kas smaržo pēc pulvera, dūmiem un vēja; bija ticība, cerība un mīlestība, palikusi tikai cerība, palīdzi atgūt pārējo; lūdzu rakstīt arī nedrošos, neizlēmīgos, uz vēlāku laiku atlikt mīlošos; nepatīk liekulība, skopums, pļāpīgums, ārišķība, gaudulība, izšķērdība, nenoteiktība, bezkaunība; nespēju samierināties ar pelēcību un remdenību.
♥ Ko sola - jūs gaida siltas vakariņas un nepadarīti vīriešu darbi; mājas mieru garantēju; nesaku, ka nepazobošos par tevi; sekss maz ticams, bet savstarpēju simpātiju gadījumā tomēr iespējams; negribu būt māte - kalpone un vešeriene; atsaucies un tavus sānus vairs nesildīs nejaušība un lūpām nepieskarsies gadījums.

Vīrieši sniedza papildus ziņas par sevi:
♥ Esošos vai vēlamos bērnus pieminēja maz.
♥ Dzīves vieta - ar necilu dzīves vietu, labi sadzīves apstākļi, stipri vidējs vecītis visās fāzēs.
♥ Finansiālais stāvoklis - alerģija pret sponsoru meklētājām; lūdzu ekonomisko un politisko patvērumu; nabags, jo garīgi kaut kā trūkst; neesmu tas kārtīgais vīrietis, jo nav ne auto, ne piebāzta maka, ne satikšanās vietas; par pērtiķi glītāks, bet bagāts vēl ne; sēdēšana krogā uz mana rēķina nereāla; sponsors nevaru būt un nevēlos, jo tas atņem draudzībai pašu galveno - sirsnību.
♥ Par raksturu un dzīves uztveri - visu sasummējot, tomēr pozitīvs; sevi saprast nevaru; dzīves vētrās rūdīts; ar pilnu vesela cilvēka netikumu komplektu; pasaules lāpītājs, kas zina, ko grib un kā to panākt; nedzer un nesmēķē, bet citādi normāls; ar traki simpātisku skatu no visām pusēm; nepraktisks ideālists; draugi sauc par mīlestības vecmeistaru; pazaudējis aizspriedumus un sirdsapziņu; noguris no vientulības; parakstos uz neprātīgām idejām un nestandarta izdarībām.  
♥ Ko sola - ja gribi būt cieņā kā sieviete; jebkurai pasaku negarantēju; ir savs stūrītis, kur nav neviens lūrītis; vairāk par seksu neko nesolu, jo esmu precējies; labprāt pavadu kundzes uz teātri vai deju vakariem.

Kādas savdabīgas papildus prasības izvirzīja sievietēm:
♥ Par bērniem - nedrīkst baidīties no stārķiem, nevergo bērniem un mazbērniem, neuzkraus man iepriekšējās dzīves problēmas.
♥ Par izglītību - bez augstākās izglītības un citām novirzēm.
♥ Par dzīves vietu - nebaidās no lauku darbiem, nedzīvo blokmājas krātiņā.
♥ Par finansiālo stāvokli - kurai trūkst drauga, ne naudas maciņā; bagāta, bet kuru var iemīlēt arī kā sievieti, ne tikai naudas dēļ; maksas pakalpojumus nepiedāvāt; atrodiet un izglābiet mani, esmu dzīvei nepiemērots dzejnieks; atradusi savu vietu dzīvē; kuras problēmas mazākas nekā manējās; tici, ka var mainīties tava vientuļā un vienmuļā provinces dzīve; mazo kastanīt, ja esi iemīta rudens dubļos, gribu tevi pacelt; ja tev apnikusi dzīve bez problēmām; ļoti jaunas varu sponsorēt.
♥ Par izskatu - piestāv mini svārki un melnas zeķes; pirms seksa speciāli pārģērbjas; var arī apaļīgās un ar brillītēm; un pēc paradumiem veciem dupsim jābūt platākam par pleciem; kurai sekss nav peļņas avots, bet gan prieks un bauda.
♥ Par raksturu - ne pārāk tikumīga; sevišķi lūdzu atsaukties lepnās, kautrīgās, neticīgās; es ar ļoti brīviem uzskatiem, tu - pavisam pretēja; dzīves, kosmētikas un naudas nesabojāta; ar mūsdienām atbilstošiem apgriezieniem; iniciatore sarunās un dzīvē; nevajag ne ballīšu karalieni, ne arī paslinku nošņurkušu vecmeitu; kurai patīk nobrieduši vīrieši; ja tavs prāts nenomāc tavu neprātu; vējš tev nav galvā; novērtē īstas ģimenes iespējas; kura prieku un baudu redz rūpēs par vīru; nēsā laulības gredzenu, lai viņu netraucētu; nevadās no iedomām par ideālu vīrieti.

Kādas savdabīgas papildus prasības izvirzīja vīriešiem:
♥ Par izglītību - intelektuālā ziņā vismaz līdzvērtīgs.
♥ Par dzīves vietu - var pārcelties, dzīvokļu medniekus un bijušos latgaliešus netraucēt, kas dzīvi laukos uzskatītu par privilēģiju, patīk pilsēta un arī dārza smarža upmalas klusumā.
♥ Par finansiālo stāvokli sievietes bija visai daiļrunīgas un domu par to, ka vīrietim jābūt materiāli nodrošinātam, izteica visdažādākajos sinonīmos un tēlainos izteicienos - materiāli patstāvīgs, turīgs, situēts, nodrošināts, pārticis, sponsors, ne skops, dāsns, no biznesa aprindām. Protams, ne jau nauda sievietēm ir galvenais , tomēr otrajai pusītei vajadzētu spēt: atrisināt manas materiālās problēmas, apgādāt, nodrošināt materiālo un morālo komfortu, bezrūpīgu un greznu dzīvi, palīdzēt samaksāt par dzīvokli un visādi izdabāt. Viņam nav jāsūdzas par laikā nesaņemtu algu, sagādā prieku materiāli rūpēties par sievieti, viņš neatbrauks tramvajā un būs spējīgs izmaksāt ne tikai kafiju, kā arī sponsorēt sievietes normāla izskata uzturēšanu un atbilstošas mašīnas iegādi, ziedus dāvinās neskatoties uz gadalaiku. Vēstules netika gaidītas no izdzīvošanas problēmu nomocītajiem, citādi nesekmīgajiem dzīvē, īgņām un dzīves apbižotiem. Dažas sievietes tomēr bija pieticīgākas un aicināja rakstīt to, kurš atļaujas tikai retas izpriecas vai varbūt pat arī viņam neesot nekā vairāk kā nodzīvotais laiks. Tomēr vislabāk, ja vīrietis būs miermīlīgs jērs ar biezu vilnu, kas pēc cirpšanas ātri ataug.
♥ Par izskatu sieviešu prasības bija pielaidīgas, iecerētais varot būt arī tāds, kuru nomāc ārējā izskata nepilnības, pat impotents vai vismaz sekss nav dzīvē pirmajā vietā. Pretējas vēlmes  - satikt tādu, kuru vispirms iemīlētu acis un tikai tad - sirds; bez aizspriedumiem seksā, patīk mīļoties.
♥ Par raksturu un dzīves uztveri runājot, sievietes nosauca dažādas aizraušanās, kurām būtu jāpiemīt vīrietim, piemēram, teātris, dejas, opera utt. Citas savdabības prasības - piedzīvojumu meklēšanas laiks pagājis; patīk apaļumi, bet sieva izdilusi un nikna, nav zudusi jaunības degsme, jūtas labāks un smalkāks par citiem, nav nerunīgs mājās sēdētājs, atzīst tikai radošu reiboni, visu zinošs un varošs, smalkas dvēseles, dievina filozofiskas sarunas, mazdzērājs.

Tagad iztēlojieties, ka jums būtu jāraksta iepazīšanās sludinājums (tas nekas, ka varbūt jums jau ir stabilas attiecības). Kāds tas būtu? Tas ļaus jums uz sevi palūkoties no malas un saprast, kas pašā labs, kas varbūt ne tik ļoti un ko gaidāt no partnera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!