Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka sievietes pārzina visdažādākos trikus, kā iekvēlināt un savaldzināt vīriešus, tomēr zinātnieki ir atklājuši vēl pāris neticamu faktoru, kas, izrādās, rosina stiprā dzimuma pārstāvju noskaņojumu uz romantiskām lietām, vēstī izdevums "Woman's Day". Turpinājumā astoņas lietas, kas, prasmīgi izmantotas, būtiski uzlabos jūsu savstarpējās attiecības, kā arī mīlas dzīvi.

Ķirbju pīrāga smarža


Foto: PantherMedia/Scanpix
Zinātnieki, pētot smaržas un garšas receptoru īpatnības, ir atklājuši, ka ķirbju pīrāga smarža kombinācijā ar lavandas aromātu uzlabo asinsriti vīrieša reproduktīvajā sistēmā krietni efektīvāk par divdesmit trīs citiem aromātiem.

Šo fenomenu skaidro aromātu kombinācijas spēja stimulēt to smadzeņu daļu, kas rosina labsajūtas veidošanos.

Tādēļ nākamreiz, kad gatavosi pusdienas, iekļauj tajās ķirbju pīrāga desertu, ko servē uz galda, kas dekorēts ar lavandas pušķīti, un tavam mīļotajam ēdiens nudien vairs nebūs prātā!

Bailes


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kādā pētījumā zinātnieki atklājuši, ka neliela psiholoģiskā diskomforta un baiļu deva patiesībā var uzbudināt vīrieti.

Pētījuma gaitā uz diviem atsevišķiem tiltiem tika nosūtītas divas vīriešu grupas. Viens no tiltiem bija stabils un drošs, savukārt otrs atradās lielā augstumā un šūpojās. Pēc tam pie abām vīriešu grupām tika nosūtīta pievilcīga pētījuma asistente, lūdzot vīriešus aizpildīt aptauju.

Rezultātā to vīriešu atbildes, kuri bija stāvējuši uz nestabilā tilta, bija krietni divdomīgākas un izaicinošākas nekā otrās grupas komentāri.

Šo fenomenu var skaidrot ar noteiktu smadzeņu centru darbību, kas atbild par baiļu sajūtas rašanos un attiecīgi korelē arī ar uzbudinājumu.

Sarkanā krāsa


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā izrādās, sarkanā krāsa it visā, kas saistās ar mīlestību un savstarpējo jūtu pasauli, tiek pielietota ne bez iemesla.

Kāda Anglijas zinātnieku grupa veica pētījumu, kurā aptaujāja vīriešus, liekot tiem izvēlēties pievilcīgāko sieviešu attēlus. Rezultātā tika novērota tendence vienu un to pašu sievieti atzīt par skaistāku tad, ja viņa bija tērpusies sarkanas krāsas apģērbā vai izmantojusi šo toni savā grimā.

Šo novērojumu skaidro bioloģiskie faktori - ovulācijas laikā sievietēm, kā arī sieviešu kārtas primātiem mainās sejas krāsa, iegūstot sārtāku toni, kas attiecīgi signalizē tēviņiem par mātīšu auglīgo laiku.

Garas, slaidas rokas


Foto: PantherMedia/Scanpix
Tā vietā, lai koncentrētos uz dibena formas uzlabošanu, pāris treniņu nedēļā velti tieši roku muskulatūras nostiprināšanai!

Austrālijas zinātnieki ir atklājuši, ka vīrieši krietni lielāku uzmanību pievērš garām un glītām rokām, slaidas kājas atstājot pat bez ievērības. Šis novērojums skaidrots ar vizuālo efektu, ko rada garas rokas, padarot ķermeni slaidāku un tādējādi vīrietim signalizējot par sievietes veselību, kā arī zemapziņā saistoties ar ciešiem un patīkamiem apskāvieniem.

Saskaņota apakšveļa


Foto: AFP/Scanpix
Vīriešus valdzina saskaņota apakšveļa nevis tās krāsu un faktūru dēļ, bet gan tāpēc, ka šādi tiek uztverta informācija par sievietes attieksmi pašai pret sevi.

Redzot sievieti saskaņotā apakšveļas komplektā, vīrietis neapzināti to asociē ar turību, kā arī sevis mīlestību, secinot, ka sieviete nežēlo naudu un enerģiju tam, lai izskatītos lieliski apģērbā, ko redzēs vien viņš.

Tāpēc tā vietā, lai iegādātos akcijas biksītes, kas, nereti var pievilt arī kvalitātes ziņā, investē līdzekļus kārdinoša veļas komplekta iegādei!

Apjomīgi gurni un augšstilbi


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā izrādās, vīrieši krietni atzinīgāk vērtē sievietes ar bumbierveida figūrām, nevis ierasto smilšu pulksteņa siluetu, un tā iemesls ir gluži vienkāršs.

Formīgi gurni un augšstilbi, pēc zinātnieku domām, liecina par pastiprinātu Omega 3 taukskābju klātbūtni sievietes organismā, kas mazuļa gaidīšanas laikā caur asinsriti nonāks placentā, uzlabojot tā smadzeņu attīstību. Tādējādi vīrieši dzimtas turpinājuma nolūkos neapzināti raugās pēc veselīgākas un spēcīgākas sievietes.

Izskata līdzība


Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka atsevišķi sejas panti, kā arī noteiktas ķermeņa proporcijas vīriešiem var šķist pievilcīgākas. Tomēr pētnieki ir atklājuši vēl kādu interesantu faktu - vīrieši bieži vien izvēlas sievietes, kuras ir līdzīgas viņiem pašiem, saskanot sejas proporcijām.

Tāpat ar šo novērojumu saskan teorija par cilvēku sasvstarpējās līdzības palielināšanos, tiem kopā nodzīvojot ilgus gadus.

Smiekli


Foto: stock.xchng
Saskaņā ar Šveices zinātnieku novērojumiem, vīriešus uzbudina sievietes smieklu skaņas, jo tās neapzināti atsauc atmiņā baudas vaidus, kas dzirdami mīlēšanās laikā. Tāpat smiekli, ko izsaucis kāds vīrieša izmests joks, iepriecina tā autoru, liekot justies sievietes acīs novērtētam.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!