Foto: Shutterstock
Ir ļoti daudz sieviešu, kam jau viena orgasma sasniegšana nereti sagādā grūtības, tomēr izrādās, ka netrūkst arī tādu, kas to spēj izdarīt vairākas reizes pēc kārtas. Protams, var gadīties, ka viņām ir paveicies ar rūpīgu partneri, kas viņas baudai pievērš tikpat lielu uzmanību kā savai. Tomēr tas, vai tu spēj piedzīvot vairākus orgasmus pēc kārtas, nav atkarīgs tikai no tava partnera.

Komentējot pētījumu par to, ka sievietes orgasmu sasniedz ievērojami retāk nekā vīrieši, seksuālās dzīves eksperte Rita Lasmane norāda, ka daudzi vīrieši nav pieraduši censties sievietes dēļ, turklāt sievietei baudas virsotņu sasniegšanai ir nepieciešams ilgāks laiks. Tomēr tas nenozīmē, ka sievietēm ar šo situāciju ir jāsamierinās. Lasmane norāda, ka orgasms ir veselīgs: "Regulārs seksuāls apmierinājums uzlabo pilnīgi visu cilvēka sistēmu – izdalās laimes un eiforijas hormons, kas uzlabo dzīves kopējo kvalitāti."

Ja vēlies sasniegt baudas virsotnes ne tikai vienu, bet vairākas reizes pēc kārtas, nepaļaujies tikai uz savu partneri. Arī tev pašai ir jāpacenšas, ja vēlies izbaudīt patiešām neaizmirstamus tuvības mirkļus. Iedvesmojoties no "Ellite Daily", piedāvājam iepazīties ar četriem ieteikumiem, kas palīdzēs sasniegt baudas virsotnes vairākas reizes pēc kārtas.

Ja izdodas sasniegt orgasmu, neapstājies – būs vēl


Foto: Shutterstock
Aptaujājot sievietes, kam izdodas sasniegt vairākus orgasmus pēc kārtas, noskaidrots, ka liela daļa no viņām vienkārši neapstājas, pirmo reizi sasniedzot baudas virsotnes. Viņu stratēģija ir vienkārša – saprast to, kas viņām liek justies labi, un to darīt. Neatkarīgi no tā, kas tev palīdz sasniegt orgasmu, turpini to darīt arī tad, kad tas jau ir sasniegts.

Parasta dzimumakta laikā atkārtotus orgasmus sasniegt var būt sarežģītāk, īpaši, ja ar partneri to sasniedzat vienlaikus. Ja tev izdodas baudas virsotnes sasniegt ātrāk par partneri, turpiniet mīlēties tieši tādā pašā pozīcijā un tas notiks atkal. Vienkāršāk, protams, ir ar orālo seksu vai masturbēšanu – tad orgasmu skaits nav atkarīgs no tā, kad to sasniedz tavs partneris.

Jāpiebilst, ka teju piektā daļa "Viņa" lasītāju atzīst, ka nekad nav sasniegušas baudas virsotnes, bet tās, kam ir izdevies piedzīvot orgasmu norāda, ka tas izdevies, pateicoties skūpstiem un citām stimulācijām, dažādiem palīglīdzekļiem un seksa rotaļlietām, mīlošai attieksmei no partnera un romantiskai gaisotnei. Izteikt viedokli par savu pieredzi tu vari šeit. Iespējams, ka padomos, kas sagatavoti kungiem, atradīsi kādu noderīgu ieteikumu savas intīmās dzīves uzlabošanai.

Sasniedz baudas virsotnes, lai to atkārtotu


Foto: Shutterstock
Šis ieteikums var šķist gluži pretējs pirmajam, jo paredz pilnīgu scenārija maiņu pēc tam, kad tev izdodas sasniegt pirmo orgasmu. Sieviešu ķermeņi ir atšķirīgi, tāpēc var būt nepieciešamas dažādas pieejas. Daudzas sievietes atkārtotu orgasmu sasniedz tad, kad tiek veikta citādāka veida stimulācija nekā, to piedzīvojot pirmajā reizē.

Reizēm dažāda veida stimulācijas var izmantot paralēli vai vienu pēc otras. Piemēram, ja daļa no priekšspēles ir orālais sekss un sieviete tā laikā sasniedz orgasmu, tas var palīdzēt to atkārtot arī vēlāk. Proti – līdzīga veida stimulācija tieši pirms dzimumakta var būt milzīgs solis atkārtotai baudas virsotņu sasniegšanai tā laikā.

Ja baudas virsotņu sasniegšana pat vienu reizi tev sagādā grūtības, varbūt noderēt var sieviešu un vīriešu erogēno zonu karte, ko atradīsi šeit. Piedāvā savam partnerim izpētīt vienam otra ķermeni, lai jūs abi varētu piedzīvot intensīvus (un tavā gadījumā arī atkārtotus) orgasmus.

Iepazīsti savu ķermeni un pastāsti par to savam partnerim


Foto: Shutterstock
Iespējams, to esi dzirdējusi jau daudzas, daudzas reizes, bet skaidrības, par to, ko nozīmē sava ķermeņa iepazīšana, tev joprojām nav. Tev nav jāstāv pie spoguļa sevi pētot, jāsveras vai sevi jāmēra. Sava ķermeņa iepazīšana šajā gadījumā nozīmē izprast, kas tavam ķermenim patīk un uz ko tas reaģē. Ļoti iespējams, ka tu zini, kam jānotiek, lai tu sasniegtu orgasmu. Tā ir vērtīga informācija arī tavam partnerim – neturi to pie sevis. Ja izmēģināsi pati un pastāstīsi partnerim, kas palīdz tev aizsniegties līdz baudas virsotnēm, tās noteikti piedzīvosi biežāk.

Jau rakstījām, ka seksologi, nolemjot uzskaitīt visus sieviešu masturbācijas plusus un mīnusus, ir secinājuši, ka pašapmierināšanās ir vēlama nodarbe. Turklāt ne tikai sievietes veselībai, bet arī labvēlīgākām attiecībām ar partneri. Vairāk par to lasi šeit.

Guļamistaba noteikti nav tā vieta, kur izlikties, cerot, ka reiz piedzīvosi to, ko visu laiku tēlo. Atceries, ka tad, ja tu tēlo orgasmu, tu melo savam partnerim. Gribi, lai viņš pārstāj darīt kaut ko, kas tevi nekādā veidā nestimulē un, iespējams, pat kaitina? Neizliecies, ka tev tas patīk! Tieši tik vienkārši. Sevis iepazīšana un atklātība pret partneri ir veids, kā sasniegt ne tikai vienu, bet vairākus orgasmus pēc kārtas.

Esi pacietīga un domās nesteidzies pa priekšu notikumiem


Foto: Shutterstock
Lai piedzīvotu atkārtotu orgasmu, tev vispirms jāsasniedz viens. Ja izvirzīsi sev mērķi sasniegt noteiktu orgasmu skaitu, vai to minimumu, var gadīties, ka nesasniegsi pat vienu. Intīmās tuvības laikā, izbaudi notiekošo un esi klātesoša katrā brīdī – domas par to, kā skaitīsi orgasmus var neļaut koncentrēties un atbrīvoties.

Sasniegt baudas virsotnes var nebūt vienkārši, tāpēc centies izvairīties no sevis vainošanas vai pārdzīvojumiem par to, ka tas ne vienmēr izdodas. Tas var prasīt laiku – ir sievietes, kam vajadzīgi pat vairāki gadi, lai viņas saprastu, kas viņas visvairāk stimulē, un ļautu sev piedzīvot kaut vienu orgasmu.

Pacietība, izpēte un motivācija iemācīties, kā sevi apmierināt (vienatnē vai kopā ar savu partneri), ir atslēga tam, lai tu varētu piedzīvot vienu vai neskaitāmus orgasmus pēc kārtas. Atceries, ka arī sievietes, kas bez īpašas piepūles spēj piedzīvot vairākus orgasmus pēc kārtas, to var katrā mīlēšanās reizē. Reizēm patiešām pietiek tikai ar vienu, bet gadās, ka baudas virsotnes tā arī paliek nesasniegtas. Tas nenozīmē, ka intīmā tuvība ir bijusi nebaudāma un nepatīkama.

Galvenais ir izbaudīt katru mirkli un ļauties notiekošajam, nevis koncentrēties uz mērķiem, kas traucē atbrīvoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!