Foto: AFP/Scanpix
Nav noslēpums, ka mīlas dzīvi ietekmē gan mūsu dzīvesveids, gan veselības stāvoklis. Bet, kā izrādās, visai noteicoša loma tajā ir arī cilvēka personības tipam, noskaidrojuši zinātnieki. Atsevišķi personības tipi korelē ar zemāku libido un mazāku interesi par intīmo tuvību, vēstī "Women's Health".

Tas noskaidrots, veicot aptauju, kurā piedalījās 50 sievietes, atklājot personības iezīmes un savus ikdienas dzīves paradumus, kā arī seksuālās dzīves specifiku.

Rezultātā tika noskaidrots, ka ekstravertas, komunikablas, par sevi pārliecinātas un zinātkāras sievietes bauda krietni kvalitatīvāku seksu neka introvertās un jaunai pieredzei mazāk atvērtās pētījuma dalībnieces.

Respektīvi – tas, kāds ir sievietes raksturs un ikdienas paradumi, var teicami atspoguļot viņas uzvedību intīmas tuvības laikā.

Jāpiebilst, ka introverta personība gan ne vienmēr nozīmē zemāku libido un bailes no jauniem iespaidiem seksuālajā dzīvē. Ar attiecīgo partneri sieviete tās var pārvarēt.

Nereti palīdz arī uzticības persona, ar kuru pārrunāt savas psiholoģiskās pretrunas, attiecīgi sievietei kļūstot pārliecinātākai par sevi un arī seksuālākai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!