Foto: Shutterstock
Iepazīšanās veidi ir ļoti dažādi, taču teju visi iziet cauri posmam, kad lielākoties notiek viedokļu apmaiņa īsziņu formā. Mūsdienās bieži lietotās emotikonas palīdz izprast tekstu izteikumu mērķi daudz konkrētāk, taču reizēm tāpat pēc īsziņām grūti spriest, vai tiešām cilvēkam otrā telefona galā ir interese ar tevi runāt. Lūk, pieci trauksmes signāli, pēc kuriem vari konstatēt, ka viss nav tik rožaini!

Sarakstīšanās process var būt patiesi jautrs un patīkams. Sākumā cilvēki cenšas nepievērst tam lielu uzmanību, taču ar laiku sarakstīšanās kļūst par ikdienas sastāvdaļu. Lielā daļā gadījumu, katru reizi paceļot telefonu un ieraugot adresātu, sejā atplaukst smaids, taču, ko domāt, ja pēkšņi saruna šķiet citādāka? Rodas sajūta, ka atbildēšanas veids kļuvis "vēss" un atrunu ir vairāk nekā ierosinājumu? Mums nepiemīt spējas "ielīst" otra galvā, taču pēc dažādiem īsziņu sīkumiem patiesi var saprast, vai jums varētu kaut kas izveidoties.

Pirms ieslīgsti simpātijas īsziņu tekstu atkodēšanā, vērts pievērst uzmanību saviem teikumu savārstījumiem. Iespējams, ar savu rakstības stilu vai kādām frāzēm ir "pāršauts pār strīpu", piemēram, lietojot nejēdzīgus smaidiņus, pārlieku daudz emotikonas, jautājumus, uz kuriem otram gribot, negribot jāatbild apstiprinoši u.c. Ielūkojies šajā rakstā un uzzini, kādas muļķīgas kļūdas daudzi pieļauj, sarakstoties ar jauno sirdsāķīti.

Īsziņas vārdu skaits ir minimāls

Foto: Shutterstock

Ja cilvēks ir ieinteresēts uzzināt par otru kaut ko vairāk, viņš uzdos jautājumus, kā arī atbildes sniegs garos, paplašinātos teikumos. Piemēram, ja tava simpātija uz tevis izrādīto interesi par to, kā tev šodien gāja darbā, atbild "ok" vai "normāli", tas neliecina par vēlmi ar tevi kontaktēties. Protams, cilvēkam var būt labākas un sliktākas dienas, reizēm garastāvoklis ir tāds, ka pat ar vistuvāko cilvēku negribas runāt, taču, ja šāda atbildēšana turpinās ilgstoši, veltas cerības nelolo.

Strupas un aprautas atbildes patiesībā ir pat nepieklājīgas, un šādu attieksmi nav pelnījis neviens. Kāds var šādu veida sarunu asociēt ar bērnību, kad vecāki uz tevi par kaut ko ir dusmīgi, vai sarunu ar priekšnieku, kurš nedrīkst ieslīgt pārāk draudzīgās attiecībās. Ja divus cilvēkus saista romantiskas jūtas, viņš atradīs pāris minūtes laika, lai atbildētu ar saturiski saistošu un intriģējošu tekstu.

  • Šajā materiālā apkopoti dažādi viegli izmēģināmi veidi, kā iepatikties pretējam dzimumam.

Atbilde tiek gaidīta pusstundu, stundu, divas…

Foto: Shutterstock

Lai saprastu, kāda ir jaunās simpātijas attieksme pret tevi, paseko līdzi tam, cik ātri tiek sniegtas atbildes. Iespējams, darba laikā telefons jānoliek kaut kur tālāk, tāpēc gribot, negribot neizdodas atbildēt, bet ieskatu dos tie brīži, kad šķietami otrs atrodas mājās un sacījis, ka nedara neko. Skaidrojums ir pavisam vienkāršs – ja cilvēkam nav intereses par konkrēto lietu, norisi vai cilvēku, viņš var ātri par to aizmirst.

Nenoliedzami, var būt situācijas, kad cilvēks vienkārši nepamana atsūtīto ziņu, ja, piemēram, gatavo ēst, labo krēslu vai gludina veļu, taču "Elite Daily" eksperti min, ka mūsdienās cilvēki pat neapzināti ik pa laikam ieskatās telefonā, un, ja gaida ziņu no sev tīkama cilvēka, ir teju neiespējami palaist kādu tekstu vienkārši garām.

Tāpat apsver arī variantu, ka otrs cilvēks neatbild, jo tevis rakstītais viņu sadusmojies vai nav iepriecinājis. Lai nomierinātos un neatbildētu kaut ko dusmu uzplūdā, cilvēki nereti nogaida, tāpēc, ja ilgstoši nesaņem atbildi, pārskati vēlreiz savu rakstīto – iespējams, to varēja arī interpretēt ne tā, kā bija domāts.

Rakstīšanas rutīnas pēkšņas izmaiņas

Foto: Shutterstock

Jebkurā saziņā ar laiku izveidojas sava veida rutīna (labā nozīmē) un rituāli, piemēram, kādas jaukas un uzmundrinošas ziņas nosūtīšana no rītiem vai konkrētas frāzes izmantošana sarunā. Signāls, kas var liecināt, ka otrs vairs nav īsti ieinteresēts turpināt komunikāciju, ir, ja šī rutīna pēkšņi tiek pārtraukta. Iespējams, simpātijai ir parādījies kāds cits cilvēks, kas tagad aizpilda laiku, kas pirms tam tika veltīts tev.

Attiecību veidošanās procesā svarīgi vērst uzmanību sīkumiem, jo nav jēga tērēt savu laiku un emocijas ar cilvēku, kurš pret tevi nejūt to pašu. Protams, viegli pateikt, bet grūti izdarīt, taču ar laiku sapratīsi, ka, ja dzirkstelīte apsīkst jau sākumposmā, laimīgas ilgtermiņa attiecības veidot nebūs iespējams.

Vairāki iegansti vienlaicīgi

Cilvēki ir ļoti dažādi – vienam ir piecas piektdienas nedēļā, cits plāno savu laiku pa stundām un neatkāpjas ne soli, taču var gadīties, ka pat vislabāk izplānotajā dienas režīmā negaidīti ieviešas korekcijas. Ja tas nenotiek regulāri, par to nevajag dusmoties, taču regulāras plānu maiņas ir aizdomīgas.

Noteikti pievērs uzmanību tam, kādā veidā tava simpātija paskaidro savu plānu maiņas. Ja pēkšņām izmaiņām seko trīs iegansti, piemēram: "Man šodien jāpalīdz draugam uznest mēbeles jaunajā dzīvoklī. Vēl man vajadzētu mašīnu uz tehnisko apskati aizvest. Ak, jā, man vēl šodien bija jāpabeidz krāsošanas darbi garāžā", tas liecina par iespējamu melošanu. Parasti šādus vairākus iemeslus, kāpēc nevarētu satikties, izmanto cilvēki, kuri vēlas "maigi" pateikt – mums nav pa ceļam.

Ja simpātijas ir patiesas, cilvēks otrā telefona pusē gribēs regulāri ar tevi komunicēt. Ja nemitīgi nokļūsti situācijās, kad tavas ziņas ir pēdējās un otrs atbild tikai pēc pāris dienām ap pusnakti, viņa nodomi diez vai būs nopietni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!