Foto: Shutterstock
Ne visi cilvēki pēc dabas ir tik komunikabli, lai tieši atklātu savas jūtas un simpātijas. Savu patiku viņi izrāda ar ķermeņu valodu, žestiem un rīcībām, kuras bez vārdiem var likt noprast, ka labprāt iepazīšanos gribētu turpināt. "Power of Positivity" apkopojis pazīmes, pēc kurām iespējams noteikt, vai kautrīgais sarunbiedrs uz jūsu attiecībām skatās ar romantisku ieinteresētību.

Acu kontakta veidošana

Šī ir viena no pazīmēm, kura parāda – simpātija pret tevi lolo siltas jūtas. Tāpat tiek vēstīts, ka, veidojot ilgstošus un dziļus acu kontaktus, cilvēks labāk iespiežas atmiņā. Lai gan varētu šķist, ka skatīšanās acīs ir tikai parasta pieklājības norma, bieži vien tā tiek speciāli izmantota, lai atstātu neaizmirstamāku iespaidu.

Starp citu, acu zīlītes nav iespējams kontrolēt, un to izplešanās vai saraušanās parasti ir atkarīga no diviem apstākļiem – gaismas un ieinteresētības. Kad mums kāda persona šķiet pievilcīga, acu zīlītēm ir tendence izplesties, savukārt pašas acis tiek biežāk mirkšķinātas.

Iemesli, lai pieskartos

Ja cilvēkam ir interese, viņš meklēs pēc iespējas vairāk veidu, kā otram pieskarties, situācijas nepadarot neveiklas un dīvainas. Kungi, kuri izjūt simpātijas pret kādu dāmu, labprāt viņai šķietami rotaļīgi uzliks roku uz ceļa vai sargājoši apliks roku ap pleciem, lai palīdzētu tikt cauri cilvēku pūlim. Viņiem tīk ierosināt šādu kontaktu, lai redzētu, kā uz to reaģēs sieviete.

Ja tev ir sajūta, ka kolēģis varētu tevī būt ieskatījies, pievērs uzmanību šim sīkumam – romantiski ieinteresētie labprāt sasveicināsies ne tikai ar skatieniem, bet arī rokasspiedienu vai šķietami draudzīgu plaukstas pieskārienu rokai. Ko vērts apsvērt, pirms uzsākt attiecības ar kolēģi, lasi šeit.

Darbības ar lūpām

Bieži vien kautrīgi cilvēki pēc iepazīšanās savas simpātijas cenšas apslēpt, taču, ja kontrolēt vārdus, kas izskan pār lūpām, ir viegli, tad ar ķermeņa ierobežošanu klājas grūtāk. Spontāni pieskārieni lūpām, nelieli flirtējoši kodieni vai skatiena aizkavēšanās pie otra lūpām ir tikai dažas no rīcībām, kas var liecināt par simpātijām.

Tevis spoguļošana

Lai gan sākumā šāda doma varētu šķist pat ļoti dīvaina, tajā nav nekā pārdabiska. Lai ar simpātiju justos tuvāki, cilvēki bieži vien attēlo viņu skatienus, pozas un rīcības, piemēram, dziļāku atlaišanos krēslā vai roku sakrustošanu uz krūtīm. Par simpātijām liecina arī vēlme pēc iespējas labāk otru saprast, piemēram, ja vīrietis, ar kuru sāki satikties, nekad iepriekš nebija ēdis tavu mīļāko saldējumu, bet tagad dod tam priekšroku katru reizi, viņš šādā veidā cenšas izrādīt ieinteresētību. Jāpiebilst gan, ka reizēm cilvēki viens otru spoguļo arī neapzināti, taču šī ir viena no pazīmēm, kas liecina par jūtu esamību.

Smiešanās par jokiem (arī nesmieklīgajiem)

Ja pati labi zini, ka ar humoru esi uz "jūs", bet otrs tāpat atrod veidu, kā par tiem pasmieties, visticamāk, viņam ir dziļāka interese par tevi. Lai gan citi tavus jokus sauc par muļķīgiem un nesmieklīgiem, cilvēks, kurš tevi uzlūko ar romantisku ieinteresētību, tos uztver citādāk. Arī tad, ja viņš to skaļi nesaka, daudzi citādu humora izjūtu uzskata pat par ļoti saistošu.

Labprātīga palīdzība

Protams, ir cilvēki, kuri teju vienmēr ir gatavi palīdzēt citiem, taču, ja vīrietim tu interesē, viņš pieliks divtik lielas pūles, lai tavu lūgumu izpildītu – arī tad, ja viņam nāktos pārbīdīt gandrīz visus dienas plānus. Saprotams, ka dziļi sirdī viņš vienkārša "paldies" vietā vēlas saņemt kaut ko vairāk, piemēram, iespēju pavadīt kopā laiku, taču tā noteikti nav situācijas izmantošana savā labā. Viņi ir priecīgi, ka spēj tev atvieglot dzīvi, taču labprāt pretī saņemtu kādu apstiprinošu simpātiju zīmi arī no tavas puses.

Starp citu, jau pēc pirmā randiņa visnotaļ labi var pateikt, vai konkrētajiem cilvēkiem ir iespējams kaut ko izveidot. Pazīmes, kas par to vēstī, atradīsi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!