Pat ja mūsdienās, pateicoties iespējām, ko piedāvā mākslīgā apaugļošana, īsti vairs nevar apgalvot, ka neviens cilvēks nav piedzimis bez seksa, gultas prieki daudziem ir ļoti nozīmīga attiecību un dzīves daļa. Pat tad, ja to trūkst vai nav vispār, ikviena domas pie tiem laiku pa laikam kavējas. Pilnīgi noteikti tas tā ir, ja lasi šīs rindas. Un nav nekas nosodāms, ja vēlies, lai mīlēšanās būtu neaizmirstama gan tev, gan partnerim. Piedāvājam iepazīties ar dažām situācijām, kas seksu patiesi padarīs neaizmirstamu.

Paturi gan prātā, ka "neaizmirstams" nebūt nav sinonīms vārdiem "lielisks", "brīnišķīgs" vai "kaislīgs". Piemēram, vai var aizmirst negaidīto ziņu, ka tev būs mazulis? Cik ilgi par sevi liek manīt dušā salauzta kāja? Un, jā, arī seksuāli transmisīvās slimības (STS), pat ja par tām nemēdz runāt skaļi un daudz, var būt gana neaizmirstamas. Nu tad ķeramies vērsim pie ragiem!

Lūk, dažas lietas, kas palagu polku (vai erotisku danci vārtrūmē) var padarīt patiešām neaizmirstamu.

Aizmirsi prezervatīvu? Sekss paliks atmiņā!


Foto: Shutterstock
Jā, jā... Ļoti paredzami. Bet kas gan seksu var padarīt neaizmirstamāku par bērniņa ieņemšanu? To būs grūti izmest no prāta neatkarīgi no tā, vai kaisles brīdī, metot nost apģērba gabalu pēc apģērba gabala, cerējāt, ka pēc gadiem mīlas (vai ņemšanās reibumā) auglis jūs uzrunās par mammu un tēti. Tiesa, kungiem šāda izklaide var radīt mazāk redzamu pārdzīvojumu, jo, neskatoties uz sasniegumiem cīņā par dzimumu vienlīdzību, augļa iznēsāšanas un neaizmirstamo (lasīt – sāpīgo, asiņaino, ne pārāk patīkamo) dzemdību prieks viņiem ir liegts.

Bet nevajag bēdāties, kungi! Sekss bez prezervatīva var būt gana neaizmirstams arī jums. Ne tikai tāpēc, ka pēcāk, ja negribēsiet rūpēties par bērnu, uzturlīdzekļus vienalga nāksies maksāt vai arī saskarsities ar cita veida sankcijām. Seksuāli transmisīvo infekciju jomā dzimumu vienlīdzība ir daudz labākā līmenī nekā dzemdēšanas un krūts barošanas jautājumos. Jūs varat iegūt gan mazākas kaites, ko var ātri apārstēt, gan, piemēram, HIV. Zināji, ka šī infekcija izplatās ne tikai homoseksuālu, bet arī heteroseksuālu sakaru ceļā? Un šī nu ir slimība, ko pašlaik vēl nevar izārstēt. Zāles ir, bet tās vīrusu padara neaktīvu tikai tik ilgi, kamēr tiek lietotas. Katru dienu, lietojot savus medikamentus, varēsi atcerēties to liktenīgo reizi, kad negribēji lietot prezervatīvu.

Jā, prezervatīvu lietošanu seksa laikā varētu salīdzināt ar tiesībām aizmirst internetā. Vismaz var mēģināt to izdarīt...

Apzinātas atmiņas, ko grūti izdzēst


Foto: Shutterstock
Jau senatnē, cenšoties saglabāt atmiņas par dzīves skaistākajiem mirkļiem, cilvēki tās iemūžināja. Zīmējumi uz sienām, gleznas. Tas viss prasīja laiku, tāpēc daudz kas palika aiz kadra. Taču mūsdienās, pateicoties tehnoloģiju uzplaukumam, ikviens var ērti un ātri iemūžināt ne tikai ceļojumu vai bērna dzimšanas dienu, bet arī visintīmākos mirkļus kopā ar partneri vai vienatnē.

Tas, protams, nav nekas nosodāms. Turklāt pikants video patiešām var būt lielisks veids, kā sevī un mīļotajā atmodināt kaisli pēc vairākiem gadu desmitiem, kad attiecību dzirkstelīte šķiet apdzisusi un sev uzdodam jautājumu: "Kur palicis tas seksīgais zaķis (vai zaķene), no kura nevarēju atraut rokas?" Atbildi atradīsi attiecīgajā video. Varēsi priecāties gan par savu un partnera kādreizējo lunkanumu, gan abu jauneklīgajiem augumiem. Tiešām neaizmirstami!

Vēl atmiņā paliekošāk būtu tikai tas, ja šāds fails būtu pieejams trešajām personām un tiktu izplatīts internetā (Jā, jā, "tiesības aizmirst", ko piedāvā "Google"... Ainas no cilvēku prātiem gan var izdzēst tikai laiks. Vari paļauties arī uz to). Turklāt var arī gadīties, ka ar savu mīlas ieraksta biedru sastrīdies un viņš to izsūta saviem draugiem. Iedomājies, kā būtu pēc desmit gadiem satikt cilvēku, kas mēģina atcerēties, kur tevi iepriekš redzējis, un to arī galu galā izdara?

Skatītāju atmiņa var palīdzēt neaizmirst


Foto: Shutterstock
Mīlēšanos grūtāk aizmirst, ja tā ir kaislīga. Un netrūkst cilvēku, kam īpaša dzirksts un azarts parādās, piedzīvojot risku tikt pieķertiem. Un, ja kāds to izdara, tad kaisles brīdi patiešām būs daudz grūtāk aizmirst. Iedomājies, ka pēc dienas, nedēļas vai divām atver sociālos tīklus un prieki, kas, iespējams, bija kļuvuši nedaudz miglaini, ir redzami nedaudz skaidrāk, jo aculiecinieks nolēmis, ka pasaulē laime ir jāvairo, un ielicis daiļu video vai foto ar nosaukumu "Mīlestība mums līdzās" sociālajos tīklos vai izsūtījis kādā privātā čatā, kura dalībnieki nu steidz to izplatīt tālāk.

Var jau arī gadīties, ka jūsu rosīšanos fiksē videonovērošanas kameras vai kārtībsargi. Lai cik skaista nebūtu jūsu mīlestība, ir vietas, kur dažas tās izpausmes ir aizliegtas ar likumu. Protokolu par pārkāpumu varēsi ierāmēt vai ielīmēt atmiņu albumā, kurā apkopoti skaistākie jūsu attiecību mirkļi. Arī Rīgas pašvaldības policija iesaka apdomāties pirms ļauties mīlas priekiem publiskā vietā. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par sabiedriskā miera traucēšanu, kas izpaužas kā necieņa pret sabiedrību vai bezkaunīga rīcība, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu, uzņēmumu vai organizāciju darbu (sīkais huligānisms), uzliek naudas sodu no 70 līdz 500 eiro. Ja soda apmaksai nāksies ņemt kredītu, arī kredīvēsture palīdzēs neaizmirst par notikušo.

Tāpat ņem vērā, ka likumsargi, veicot pārrunas ar tevi un mīlas prieku partneri, pārliecināsies, vai netiek sniegti prostitūcijas pakalpojumi. Centies to neuztvert personīgi, jo tāds nu ir viņu darbs.

Laimes meklēšana svešā gultā


Foto: Shutterstock
Ir tāds teiciens "Svešā gultā laimi neatradīsi, bet atmiņas gan". Es nezinu, vai to kaut kur dzirdēju vai pati tikko izdomāju, bet tas kaut kā iederas starp pārējām šī raksta rindām. Ja, nodarbojoties ar seksu, krāp savu partneri, pastāv iespēja, ka to ilgi atcerēsies. Var gadīties, ka tā patiešām notiek tikai vienu vienīgu reizi. Un ar to arī šī reize būs tik īpaša. Ja krāpšana nav tava ikdiena, tad gan jau vainas apziņa neļaus aizmirst kaislīgo sānsoli. Tāpat tas būs grūti aizmirstams, ja tā rezultātā līdzšinējās attiecības tiks pārtrauktas.

Protams, protams... arī sānsoļa gadījumā seksu neaizmirstamu var padarīt kāds no malas. Ja nu jūs pieķer? Laulātais draugs vai ilggadīgais partneris varētu justies aizvainots un šo notikumu atgādināt pat tad, ja jums izdodas attiecības saglābt. Laulības šķiršanu arī varētu nesanākt aizmirst. Ja sevi pieskaiti brīvajiem putniem, neapdomīga likšanās gultā ar kādu, kas solījies citai (vai citam), var beigties gana neganti, jo tev tiks piedēvēta bezgoža slava. Un tam var sekot atriebe, kas par sevi var likt manīt vēl ilgi.

Asu izjūtu meklēšana, kas beidzas ar asām sāpēm


Foto: Shutterstock
Mēģinot priekus palagos padarīt interesantākus un atmiņā paliekošākus, palīgos var nākt kāda neierastāka mīlēšanās poza, kas, iespējams, palīdzēs sasniegt tādu kulmināciju, ka to atcerēsies gadiem. Vari ņemt talkā Kāmasūtru vai veco labo draudzeni "Google", lai smeltos iedvesmu kādam jaunam piedzīvojumam. Tomēr, to izmēģinot dzīvē, kritiski izvērtē savas spējas un ķermeņa lokanību. Pretējā gadījumā par kaislīgo piedzīvojumu aizmirst neļaus ieģipsēta kāja, spēcīgas sāpes mugurā vai kāda cita nepatīkama trauma. Atmiņas spēcīgākas noteikti padarīs arī tavi mēģinājumi pastāstīt ārstam, kā īsti sevi savainoji.

Šis noteikums attiecas arī uz mīlēšanos neierastākās vietās, piemēram, dušā vai uz virtuves galda. Ja uzsēdīsies uz kādas dakšiņas un iegūsi rētu uz mūžu, tā noteikti atgādinās par to neaizmirstamo reizi, kad ļāvies kaislei virtuvē. Sekss, kas beidzas ātrās palīdzības mašīnā vai uzņemšanas nodaļā kādā slimnīcā... Lūk, tā ir mīlēšanās, ko nav iespējams aizmirst!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!