Foto: Shutterstock
Tikpat sena kā pati cilvēce ir arī cilvēku vēlme gūt baudu visos iespējamajos veidos. Tieši gultasprieku baudīšana ir joma, kurā ļaudis visos laikos un visās pasaules malās allaž izcēlušies ar tādu izdomu un radošumu, ka atliek tikai brīnīties. Daudzas izdarības šķiet prātam neaptveramas un atliek vien atviegloti nopūsties, ka kas tāds vairs nenotiek mūsdienās vai vismaz valstī, kurā dzīvojam. Šoreiz nolēmām atskatīties, ko iepriekš esam rakstījuši par šo vienmēr aktuālo tēmu, tādēļ atsauksim jums atmiņā piecus populārākos rakstus par intīmās dzīves līkločiem dažādu laiku un tautu interpretācijā.

Jau Senajā Grieķijā ļaudis izmantoja dažnedažādus potenci paaugstinošus un dzimumaktu paildzinošu preparātus. Viens no, sengrieķuprāt, efektīvākajiem potenci uzlabojošajiem preparātiem bija piestā sasmalcinātu čili piparu un medus maisījums. Tiktāl viss būtu labi, ja vien šis maisījums tiktu izmantots grilētas vistas ieberzēšanai, bet, kā jau jūs nojaušat, senie grieķi, lai paildzinātu erekciju, bija ar mieru pielietot radikālus līdzekļus, un piparu maisījumu izmantoja sava dzimumlocekļa ieziešanai.

Visos laikos ir bijis aktuāls jautājums, kā izvairīties no nevēlamas grūtniecības bez postošām sekām. Diemžēl senajos laikos cilvēkiem nebija tikpat kā nekādu zināšanu par izsargāšanos, tāpēc, lai cik arī viedi nav bijuši senie grieķi un romieši, tomēr daudzi viņu ieteiktie izsargāšanās līdzekļi bija neefektīvi un pat bīstami. Piemēram, 2. gadsimtā romietis Plīnijs sievietēm ir devis padomu – pārkāpt pāri odzei, ja grūtniecība ir nevēlama, – šis paņēmiens varot izraisīt spontāno abortu.

Savukārt Viduslaikos baznīca gultas priekus pieļāva tikai kā dzimtas turpināšanas līdzekli. Tieši tāpēc arī "misionāru poza" (vīrietis virs sievietes ar seju pret viņu) bija tik izplatīta, jo pastāvēja uzskats, ka šādā veidā ir vislielākās iespējas palikt stāvoklī. Garīdznieki satraucās, ka jebkura cita poza var izjaukt lietu ierasto kārtību.

Arī padomju laikos, kas ir salīdzinoši ne tik senā pagātnē, uzskati par intīmo dzīvi bija visai neparasti. Piemēram, tika uzskatīts, ka skūpsts ir aicinājums uz dzimumaktu. Ja meitene ir ļāvusi sevi skūpstīt vai pat atbildējusi uz skūpstu, tad tas nozīmē, ka viņa ir piekritusi arī pārējam, un vīrieša tālāko rīcību vairs nevar uzskatīt par varmācību. Tādēļ jau arī Černiševskis kādreiz teica: "Mirsti, bet nesniedz skūpstu bez mīlestības!" Meitenēm vajadzētu apzināties, ka nedrīkst skūpstīties "tāpat vien" un ar katru patīkamu jaunekli, ka nevajag šajā ziņā būt pārāk vieglprātīgām un "modernām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!