Foto: Shutterstock
Lai arī, cik ļoti gribētos ticēt pretējam, ne visas attiecības beigsies ar vārdiem "ilgi un laimīgi". Reizēm mīlestība un draudzība pagaist, liekot domāt, ka dzīvo kopā ar svešinieku. Kad pārņem domas par šķiršanos, ir svarīgi lēmumu nesasteigt, tomēr nevajadzētu arī sevi mānīt, turpinot dzīvot attiecībās, kas laimīgu nedara ne tevi, ne tavu partneri.

"Elite Daily" eksperti piedāvā iepazīties ar sešām pazīmēm, kas liecina – tu patiešām esi gatava pielikt punktu.

Tu kļūsti nejaukāka, kad esi ar partneri

Ja tu sāc prātot par šķiršanos no sava sirdsāķīša, var gadīties, ka sāc sevi pieķert nejaukā uzvedībā, tu viņa klātbūtnē kļūsti asāka un neiejūtīgāka. Jautājumos, kas saistīti ar tavu partneri, tu kļūsti nepacietīgāka un vieglāk nokaitināma. Ja mīļotais tevi bieži nokaitina, padomā – vaina ir viņā vai arī jūsu attiecībās un tavā attieksmē.

Tev viņš vairs nešķiet tik pievilcīgs

Jūsu attiecību sākumā, ļoti iespējams, bija posms, kad tu un partneris nevarējāt viens no otra atraut rokas. Vēlāk šīs sajūta zuda, tomēr intīmā tuvība bija normāla jūsu attiecību daļa. Ja tu prāto par šķiršanos, tad mīlēšanās var šķist kā pienākums, kā darbs, kuru nevēlies veikt. Nevēlēšanās nodarboties ar seksu var būt pazīme tam, ka tava patika pret otru lēnām mazinās.

Tu sāc prātot par savu nākotni bez šī partnera

Tad, kad esi ilgtermiņa attiecībās, tavi nākotnes plāni, visticamāk, ir saistīti ar tavu otro pusīti. Ja tu sevi pieķer plānojam un apceram nākotni, kurā, viņš nav iekļauts, ir pamats satraukumam. Iespējams, ka tu jau neapzināti sāc plānot nākamo savas dzīves nodaļu. Savām sajūtām vajadzētu pievērts īpašu uzmanību tad, ja plāni bez tava partnera šķiet aizraujoši, prieku raisoši un tu nevari vien sagaidīt, kad tos realizēsi.

Tu gribi vairāk, nekā partneris spēj sniegt

Var gadīties, ka attiecību laikā bija brīdis, kad tev šķita – partneris tev sniedz pilnīgi visu, kas tev vajadzīgs. Laimīgās attiecībās tev neradīsies sajūta, ka partneris nespēj sniegt tev nepieciešamo un tev trūkst ļoti daudz. Ja tev ir sajūta, ka tev attiecībās ir vajadzīgs daudz vairāk, nekā partneris spēj sniegt, var gadīties, ka esi gatava pieņemt lēmumu par šķiršanos.

Tevi sāk kaitināt arvien vairāk lietu, kas agrāk bija vienaldzīgas

Mēdz sacīt, ka mīlestība ir akla. Daudzos gadījumos šķiet, ka tā patiešām ir. Tādos brīžos tava partnera paradumi, kas kaitina citus, tevi netraucē vai arī tu tos pat nepamani. Vēlāk tu vari sākt pamanīt dažādus sīkumus, bet, ja jūti, ka tevi sāk kaitināt teju viss, rūpīgi padomā – kāpēc tā. Jo vairāk lietu tevi kaitina, jo lielāka iespējamība, ka tuvojies lēmumam par attiecību pārtraukšanu.

Tu sāc pievērst uzmanību citiem potenciālajiem partneriem

Tad, kad esi laimīgās attiecībās un pārņemta ar savu mīļoto, citu cilvēku uzmanības apliecinājumi un pievilcība, lielākajā daļā gadījumu tevi atstāj vienaldzīgu. Ja pamani, ka arvien biežāk sāc skatīties uz citiem cilvēkiem un novērtē viņus kā iespējamus romantiskos partnerus, visticamāk, attiecībās radusies problēma.

Pirms pieņem lēmumu, izvērtē

Protams, pirms pieņemt jebkādu lēmumu, rūpīgi pārdomā savas sajūtas. Ja saproti, ka esi pārliecināta, ka tā turpināt vairs nevari, pārrunā notiekošo ar savu partneri. Iespējams, jūs viens otram joprojām ļoti daudz nozīmējat, bet attiecības nedara jūs laimīgus. Šādā gadījumā noteikti ir jārīkojas, bet ne vienmēr ir jāpārrauj attiecības. Iespējams, ka kopīgiem spēkiem jūs spēsiet atrast citu risinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!