Foto: Shutterstock
Izpratne par partnerattiecībām mums veidojas jau agrā bērnībā, vērojot ģimenes savstarpējo saskarsmi, mātes un tēva uzvedības modeļus, tos turklāt neapzināti pārņemot, kā arī iepazīstot pretējo dzimumu pirmajās kopīgajās rotaļās pagalmā. Vēlāk šīs pāru spēles iegūst jau izsmalcinātāku līmeni, mums no rotaļu laukumiem pārceļoties uz vidusskolas un studiju soliem, bet tad – jau uz noslēpumaini kārdinošo pieaugušo pasauli.

Zināma vecuma sasniegšana it kā sola labākas zināšanas par pretējo dzimumu un šķietamu izpratni par to, kā veidot saskanīgas attiecības. Bet, vai tā patiešām ir? Nereti šīs pāru spēles pieaugušo pasaulē tomēr atgādina tos pašus bērnībā izkliegtos kara saucienus, kad devāmies uzbrukumā ar rotaļu ieročiem, mums trūkstot izpratnei un sapratnei par partnera patieso dvēseles stāvokli un tā izzināšanas veidiem…

Savu skatījumu par minēto tēmu sniedzis arī personības izaugsmes treneris Marks Mensons (Mark Manson), Business Insider piedāvājot izplatītus un tomēr neveselīgus uzvedības modeļus, kas grauj partnerattiecības, pašiem dalībniekiem to pat neapzinoties.

Vainīgā meklēšana, atgādinot pagātnes kļūdas

Foto: Shutterstock

Noslēgšanās sevī, kaitnieciskums un klusēšanas sods

Foto: Shutterstock

Sajūtu un emociju pārnešana un paušana trešās personas formā

Foto: Shutterstock

Partnera vainošana savās emocijās

Foto: PantherMedia/Scanpix

Attiecību problēmu risinājumu "nopirkšana"

Foto: PantherMedia/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!