Foto: PantherMedia/Scanpix

Vai tu domā, ka esi gatava attiecībām, bet tās vēl nev izveidojušās, jo nav gadījies atrast īsto personu, ar ko tās veidot? Vai arī tev bieži iepatīkas kāds, kurš no attiecību veidošanas izvairās? Tad, iespējams, tu patiesībā pati baidies no attiecībām - tā kā mēs sev piesaistām cilvēkus, kuri mums ir līdzīgi, ja tu turpini ieķerties nepieejamos pretējā dzimuma pārstāvjos, tas varētu nozīmēt, ka arī tu pati emocionāli esi nepieejama un baidies no attiecībām. Lai saprastu, vai tev ir bail veidot savienību ar kādu cilvēku un kā šīs bailes pārvarēt, ieskaties mindbodygreen.com sagatavotajos jautājumos, ko uzdot sev pašai un piedāvātajā risinājumā.

Patīk medīt, ne noķert

Vai tev bieži gadās, ka iepatīkas kāds, kurš ir nepieejams, tik ļoti, ka tev šķiet, ka tieši viņš ir tavs misters lieliskais? Tu turpini visu laiku domāt un fantazēt par viņu, bet līdzko otra persona sāk izrādīt interesi arī pret tevi, tu saproti, ka pašas simpātijas ir izgaisušas.

Sākumā izliec sevi visu

Vai tev ir gadījies tā, ka attiecību sākumā tu esi pārlieku piekāpīga, paļaujies otra iegribām, bet pēc kāda laika sajūties izmantota un ieslodzīta attiecībās? Vai tu padodies un vienkārši centies pieņemt otras personas vēlmes un iegribas, lai tikai izvairītos no savstarpējiem konfliktiem?

Ātri paliec garlaikota

Vai tu attiecību sākumā jūties apmāta un aizrāvusies ar otru personu, bet līdzko esi kļuvusi par viņa vienīgo uzmanības objektu, kļūsti kritiska un nosodoša sava partnera virzienā? Vai tev rodas sajūta, ka otrs cilvēks pilnīgi neko nespēj izdarīt pareizi?

Bailes zaudēt savu brīvību

Kad tu domā par būšanu nopietnās attiecībās, vai tu izjūti trauksmes sajūtu, bailes pazaudēt pašai sevi? Vai tev rodas sajūta, ka tevi sāk kontrolēt un ierobežot. Tu pārstāj vispirms rūpēties un domāt par sevi, ticot, ka tev sevi visu ir jāatdod otram, lai viņš tevi pilnībā mīlētu?

Bailes tikt sāpinātai

Kad tu iedomājies par to, ka varētu būt nopietnās, ilgstošās attiecībās ar kādu, vai tev rodas trauksmes sajūta par to, ka tiksi atraidīta, nodota vai arī kā citādi zaudēsi savu mīļoto? Vai bailes pazaudēt partneri tev šķiet pārāk biedējošas?

Tad zini, ka bailes zaudēt savu brīvīvu un tikt atraidītai attiecībās bieži vien ir cieši saistītas viena ar otru. Daudziem cilvēkiem piemīt bailes tikt nodotiem, jo lielākā daļa no mums ir piedzīvojuši sāpīgu atraidījumu, kamēr mēs augām un mēs esam iemācījušies atdot sevi visu, lai izvairītos no kā tāda. Šīs bailes ir daļa no mums arī tad, kad jau esam pieauguši, ja vien neiemācāmies ar tām tikt galā.

Kā nebaidīties

Tev ir jāārstē savas bailes būt attiecībās. Tas nozīmē, ka vispirms tev ir jāstrādā ar savu iekšējo pasauli un jāmēģina sevī atklāt stipru, sevi mīlošu un cienošu pieaugušo, kas ir spējīga tikt galā gan ar salauztu sirdi, gan vientulību, gan bezpalīdzības sajūtu pēc atraidījuma.

Kad būsi strādājusi ar sevi un iemācījusies sevi mīlēt, nevis justies visu pamesta, lēnām tiks zaudētas bailes tikt atraidītai. Tāpat ar laiku zudīs trauksmes sajūta par brīvības zaudēšanu. Turklāt, kad būsi izārstējusi savas bailes no nopietnām attiecībām, tu sāksi piesaistīt potenciāli pieeejamus partnerus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!