Foto: Shutterstock
Vīrietis, ar kuru nejauši iepazinies draudzenes sālsmaizes ballītē, tev šķiet visnotaļ pievilcīgs, tomēr pakrūtē kaut kas dīvaini kņudina ikreiz, kad paliekat divatā, un tu apzinies, ka tie nebūt nav draiski tauriņi, bet gan nelāga priekšnojauta? Vai varbūt esi pamanījusi ko aizdomīgu sirdsāķītī, ar kuru ikdienā kopā pavadāt arvien vairāk laika? Iespējams, tavs jaunais draugs ir ne tikai šarmants un veiksmīgs "ķēriens", kā viņu jau nodēvējušas arī tavas draudzenes un pat mamma, bet gan cilvēks no kura labāk patiesībā derētu turēties pa gabalu.

Turpinājumā piedāvājam dažas pazīmes, kas var liecināt par destruktīvu attiecību risku jeb saistīšanos ar vīrieti – raksturojot zem četrām acīm – psihopātu, kurš ilgtermiņā sagādās tev vien pamatīgas neērtības un pat sirdssāpes, ne laimīgu kopdzīvi līdz vecumdienām.

Daudzstūrainā mīla

"Attiecības, par kurām varu teikt, ka tiešām biju kopā ar vīrieti, kam bēniņos vējš svilpo, beidzās pirms gada, taču to radīto diskomfortu atceros vēl tagad. Viss bija jauki, viens otram patikām, sapratu, ka manas jūtas pāraug mīlestībā. Tiklīdz Mārim to atklāju, viņš ne tikai sadusmojās (Kas tā vispār par reakciju?!), ka gribu visu sasteigt, bet arī uz kādu laiku pazuda no sakariem. Nezināju, ko viņš dara, ko domā, līdz vienā jaukā dienā viņš tomēr parādījās uz mana dzīvokļa sliekšņa ar rožu klēpi un ilgi gaidītajiem trīs vārdiem.

Man šķita, ka viss ir nokārtojies – mazums, vīrietis var nobīties – taču tikai pēc tam sākās īstā jautrība. Māra mīlas uzplūdi bija periodiski, jūtu demonstrēšanai mijoties ar pilnīgu atsvešinātību un viņam vēl paziņojot, ka esot ieskatījies citā, bet nezinot, kuru gribot. Šis farss, līdz man pietika saprāta to izbeigt, turpinājās pusgada garumā." Ilva (27), fitnesa trenere.

Tāpat vīriešiem ar iespējamām garīgām novirzēm, pēc ekspertu teiktā, patīk attiecībām piešaut asumiņu, jūsu it kā idilliskajā savienībā ievedot trešo lieko. Tā var būt bijusī sieva vai draudzene, iespējams, jaunā kolēģe. Psihopāts darīs visu, lai tu apjuktu un nesaprastu, kāpēc līdzšinējo komplimentu saņemšanas vietā nākas cīnīties ar greizsirdību un savu vietu zem viņa saules.

Gadījumā, ja tavas iepriekšējās attiecības beigušas tieši šādi vai pēc raksta turpin;ājumā minētajiem scenārijiem, nav iemesla bēdāties – tavs mīļotais gluži vienkārši bija traks!

Attiecības attīstās zibens ātrumā

Foto: Shutterstock

"Aivars sākumā šķita lielisks. Saņēmu ziedus, pārsteiguma dāvaniņas, uzmanību un komplimentus. Jutos fantastiski, kas pēc nesenās šķiršanās bija kā balzams manai papluinītajai pašapziņai. Tomēr ar laiku viņa uzmanība kļuva nogurdinoša – ātrais runas temps, brīžam nesakarīgā aizrautība…

Tas viss mani biedēja. Aizdomājos, vai viņš nelieto narkotikas. Saņēmu pārmetuma pilnu noliegumu un sašutuma lēkmi. Pamazām viņš jau sāka runāt par bērniem, kāzām, pārcelšanos uz viņa dzimtas mājām… Kādas dzimtas mājas?! Mēs kopā bijām divus mēnešus un vienkārši staigājām uz randiņiem.

Kad viņa dievināšana vairs nebija paciešama, vienkārši pazudu no viņa dzīves. Izskaidroju situāciju un nobloķēju viņa telefona numuru, kā arī sociālo tīklu profilus. Kādu laiku baidījos, vai viņš mani nevajās, taču, tikpat pēkšņi un apņēmīgi, kā uzradies, Aivars no manas ikdienas arī pazuda." Inta (31), juriste.

Cilvēki, kuri sirgst ar dažādām mentālās veselības problēmām, nereti izceļas ar īpaši ātru un neskaidru runāšanu, kā arī kustīgumu un milzu aizrautību. Šāda tipa vīrietis lieliski spēs uzminēt tavas vājības un mazvērtības kompleksus, ar tos mazinošiem komplimentiem pierunājot pilnas ausis un burtiski smacējot tevi dievināšanā un pielūgsmē. Kādu laiku tu jutīsies kā pievilcīgākā un neatvairāmākā sievietei zemes virsū.

Taču pēc kāda laika viņa rīcība krasi mainīsies un, ja vien būsi spējusi izsekot viņa maniakālās aizrautības pilnajai dzīvei, kurā tev tā rezultātā uz kādu laiku bija piešķirta galvenā loma, viņš no tavas ikdienas, savukārt, var arī nozust.

Prasmīgais spoguļotājs

Foto: Shutterstock

No iežēlināšanas līdz lamām

Foto: Shutterstock

Viņš – upuris un varonis

Foto: Shutterstock

Mīlēšanās kā atalgojums

Foto: Shutterstock

Mūžīgais klusētājs

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!