Foto: Shutterstock
Cik bieži esi bijusi situācijā, ka esi kopā ar mīļoto cilvēku, ļaujies skūpstiem un glāstiem un fiziski esi klātesoša, bet domās esi kaut kur aizmaldījusies? Ja esi to piedzīvojusi, zini, ka tu neesi vienīgā, kas laiku pa laikam vai regulāri nespēj koncentrēties intīmās tuvības mirklim.

Lai mīlas rotaļas spētu izbaudīt ar pilnu atdevi, piedāvājam iepazīties ar "Health" ekspertu nosauktiem trikiem, kas palīdzēs būt klātesošai tuvības mirklī.

Mācies apzinātību arī ārpus guļamistabas

Ja vēlies, lai koncentrēšanās uz notiekošo guļamistabā nesagādātu nekādas problēmas, emocionāla klātesamība ir jāmācās arī ikdienā. Mācies izbaudīt katru piedzīvoto mirkli, ieklausies skaņās sev apkārt un izjūti gaisā esošās smaržas. Pamēģini noklausīties kādu sev mīļu dziesmu, cenšoties koncentrēties uz tās vārdiem un melodiju, izbaudot katru skaņu un noti, vai arī, ieturot maltīti, izbaudi katru kumosu, katru garšas niansi. Kad esi iemācījusies apzinātību ikdienā, pamēģini to pielietot arī mīlēšanās laikā. Koncentrējies un to, kādas sajūtas rada katrs skūpsts, katrs glāsts un pieskāriens.

Pamēģini gultā ieviest spēles elementu

Ja vēlies saglabāt uzmanību un būt klātesoša, pamēģini mīlas rotaļās ieviest kādu spēles elementu. Varat mēģināt izspēlēt pieaugušo versiju par patiesību un izaicinājumu, kas ir saistīta ar gultā notiekošo. Piemēram, izaicini viņu noskūpstīt tevi ne tikai uz lūpām vai arī liec viņam teikt patiesību – kas ir tas, ko viņš vēlas, lai tu izdari.

Uzņemies vadību

Būt dominējošajam partnerim nozīmē uzņemties vadību un kontroli par notiekošo. Tas palīdz noturēt uzmanību un pilnībā izbaudīt notiekošo. Centies koncentrēties uz partneri un to, kā tu liec viņam justies. Atceries, ka kontroles uzņemšanās nenozīmē izstrādāt skrupulozu plānu ar neprātīgi seksīgiem izgājieniem. Tas vairāk nozīmē partnera vēlmju izzināšanu, jautājumu uzdošanu un eksperimentēšanu. Uzņemoties iniciatīvu, tu ne tikai spēsi saglabāt uzmanību, bet arī labāk iepazīsi savu partneri.

Nomaini darbības vietu

Ja seksa laikā nespēj koncentrēties un domās klejo kaut kur citur, tas var nozīmēt, ka tev ir garlaicīgi. Ja tā ir, pamēģini mīlas rotaļām nodoties kādā citā vietā, ne tikai guļamistabā. Dīvāns, grīda, galds, duša – tās ir tikai dažas no vietām, kas lieliski noderēs intīmajai tuvībai. Ja vietas maiņa nepalīdz, ierosini partnerim izmēģināt kādu seksa rotaļlietu.

Tā, kā laikapstākļi kļuvuši visai patīkami, iespējams, der izmēģināt mīlēšanos brīvā dabā. Par to vairāk uzzini šeit.

Izvairies no traucēkļiem

Nevari koncentrēties gultas priekiem, jo istabas stūrī sakrājusies netīrās veļas kaudze, kas ar steigu jāizmazgā? Vienkārši aizvāc to uz citu istabu, lai tā lieki netraucē baudīt mirkli. Tu vai tavs partneris varēsiet veļu izmazgāt vēlāk. Tieši tas pats attiecas arī uz citiem traucēkļiem – telefonu, datoru vai neizlasīto grāmatu kalnu. Padari savu guļamistabu par svētnīcu miegam un seksam. Tas tev palīdzēs nodoties baudai ne tikai ar ķermeni, bet arī ar prātu, kā arī uzlabos miega kvalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!