Foto: LETA

Administratīvā apgabaltiesa šodien noraidīja bijušā Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieka Visvalža Puķītes pieteikumu par iepriekšējā tieslietu ministra Jāņa Bordāna 2013.gada 27.jūnija rīkojumu atvaļināt viņu no dienesta un nesaņemtās darba samaksas atlīdzināšanu.

Kā informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Līga Trubiņa, apgabaltiesas spriedumu var pārsūdzēt Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā viena mēneša laikā no sprieduma pieejamības dienas.

Kā ziņots, Administratīvā rajona tiesa pērn rudenī Puķītes pieteikumu noraidīja, tomēr bijušais IeVP vadītājs lēma turpināt tiesāšanos.

Administratīvā rajona tiesa spriedumā secināja, ka Puķīte, uzņemoties 2012.gada 12.jūnija nodomu protokolos paredzētās saistības pret uzņēmumiem SIA "OE 1" un SIA "OE 2" par siltumenerģijas uzkarsētā ūdens veidā piegādi, rīkojies neatbilstoši Publisko iepirkumu likuma 5.panta 1.daļas 1.punkta, 8.panta 1.daļas un 9.panta 4.daļas normām.

Tāpat Puķīte nebija nodrošinājis IeVP darbības tiesiskumu un paredzējis neatbilstošam mērķim tērēt finanšu resursus. Tiesa atzina, ka tieslietu ministrs nav pieļāvis kļūdas rīcības brīvības izmantošanā, lemjot par sodu, un pamatoti nonācis pie secinājuma par uzticības zaudēšanu pieteicējam kā amatpersonai.

Jau ziņots, ka Bordāns pērn 27.jūnijā nolēma disciplināri sodīt toreizējo IeVP priekšnieku Puķīti, atvaļinot viņu no dienesta. Ministrs ņēma vērā visus disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas argumentus un tos argumentus, kurus viņš uzskatīja par vajadzīgiem, proti, faktus par pārkāpumiem, kas bija izdarīti kopš 2010.gada.

Disciplinārlieta pret Puķīti tika ierosināta pērn maijā, jo bija radušās bažas, ka viņš ilgstoši nav novērsis iestādē pastāvošās problēmas publisko iepirkumu un arī citās jomās.

Pagājušā gada 16.jūlijā valdība IeVP priekšnieka amatā apstiprināja Ilonu Spuri, kura iepriekš vadīja pārvaldes Resocializācijas daļu. Divas dienas vēlāk Spure stājās jaunajā amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!