Foto: PantherMedia/Scanpix
Ar mīlas dzīvi saistās visdažādākie mīti, kuros nereti tomēr atrodama arī sava deva patiesības. Šai sakarā izdevums "Woman's Day" ir apkopojis deviņus jaunus un interesantus faktus par seksu, atspēkojot arī vienu otru plaši izplatītu pieņēmumu.

Nepielūdzamā atlase


Foto: PantherMedia/Scanpix
Neraugoties uz plaši izplatīto pieņēmumu, ka, alkstot pēc seksa, sievietes nereti piever acis uz atsevišķiem pretējā dzimuma trūkumiem, pētnieki ir atklājuši krasi pretēju tendenci - jo lielāka ir sievietes vēlme pēc seksa, jo augstāki standarti potenciālajam partnerim tiek piemēroti, un rezultātā pat vienas nakts sakaram par derīgiem tiek atzīti vien fiziski pievilcīgākie pretējā dzimuma pārstāvji.

Savukārt vīrieši šai ziņā ir krietni pielaidīgāki un gadījuma sakaru partneru ārienei tik lielu uzmanību nepievērš, atzīstot par labu esam to, kas dotajā brīdī pieejams.

Pazemotā vīrietība


Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētījumos atklāts, ka vīrieši, kuru sievas pelna vairāk, biežāk cieš no seksuālās disfunkcijas. Izvērtējot 200 000 laulāto pāru seksuālo dzīvi, Dānijas zinātnieku grupa secināja, ka vīrieši, kuru ienākumi ir krietni zemāki par viņu laulāto draudzeņu atalgojumu, biežāk lieto erekciju pastiprinošus medikamentus.

Savukārt sievietēm novērota saikne starp ienākumu starpību ar mīļoto vīrieti un bezmiegu - saņemot lielāku atalgojumu, sievietes krietni biežāk cieš no miega traucējumiem, ko izraisa atbildība par darba pienākumiem, kā arī paaugstinātais stress un neapzinātā vainas izjūta attiecībā pret sava partnera neveiksmēm.

Sekss un alkohols cilvēkus dara laimīgākus nekā bērni


Foto: Shutterstock
Kādā Jaunzēlandē veiktā pētījumā tā vadītāji pētījuma dalībniekus aicināja aizpildīt trīsdesmit punktu garu sarakstu, atzīmējot lietas, kas viņus dara laimīgus. Rezultātā mīlēšanās, kā arī alkohola lietošana pārliecinoši ieņēma augstākas pozīcijas nekā bērnu aprūpe un audzināšana.

Iekārojamā naglas dzīšana pret garlaicīgo gludināšanu


Foto: PantherMedia/Scanpix
Aptaujājot 4500 pāru, zinātnieki atklājuši, ka vīrieši, kas regulāri veic tādus mājsaimniecības darbus, ar ko parasti nodarbojas sievietes, piemēram, gludināšanu, veļas mazgāšanu un ēst gatavošanu, ar seksu nodarbojas retāk, salīdzinot ar pāriem, kur vīrieši pilda savai dzimtes lomai atbilstošākus pienākumus.

Kā galveno iemeslu šai tendencei pētnieki min sievietes uzbudinājuma korelāciju ar vizuālajiem impulsiem, jo, redzot vīrieti, kurš pierāda savu spēku un vīrišķās prasmes, sievietes smadzenes saņem neapzinātus impulsus par viņa piemērotību dzimtas turpināšanai un drošības sajūtas radīšanai.

Nauda patiešām piesaista seksu


Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētījumos atklāts, ka ekonomikas nozarē strādājošiem cilvēkiem ir aktīvāka mīlas dzīve, salīdzinot viņus, piemēram, ar ārstiem, mediju darbiniekiem un juristiem.

Zinātnieki šo tendenci skaidro ar faktu, ka finanšu jomas speciālisti sievietēm nereti šķiet ne tikai izglītoti un praktiski, bet arī pašpārliecināti un valdzinoši to asā prāta dēļ.

Pāriem, kas ceļo kopā, mīlēšanās ir patīkamāka


Foto: PantherMedia/Scanpix
Amerikas pētnieki noskaidrojuši, ka pāri, kas vismaz reizi gadā dodas kopīgā ceļojumā, ir apmierinātāki ar savu seksuālo dzīvi. Tāpat kopīgā atpūta atjauno arī savstarpējo romantikas dzirksteli, pārim atpūšoties no ikdienas rūpēm un vairāk koncentrējoties uz doto brīvo mirkļu un vienam otra sabiedrības izbaudīšanu.

Gadījuma sakari veicina atkarību veidošanos


Foto: PantherMedia/Scanpix
Liels skaits seksuālo partneru jaunībā var veicināt atkarību no alkohola un narkotikām nākotnē, un šī tendence īpaši novērota sievietēm. Pētnieki konstatējuši, ka sievietes, kurām jaunībā bijuši aptuveni trīs seksa partneri gadā, septiņpadsmit reižu biežāk sirgst ar dažādām atkarībām.

Speciālisti šo fenomenu skaidro ar tieksmi pēc riskantu sajūtu piedzīvošanas, kas attīstījusies jau agrā vecumā.

Mīļais, tagad jā!


Foto: PantherMedia/Scanpix
Aptaujājot astoņsimt cilvēku, kas cieš no galvassāpēm, un divsimt cilvēku, kas periodiski piedzīvo migrēnu, pētnieki konstatējuši, ka sešdesmit procentiem slimnieku simptomi mazinājušies, regulāri dzīvojot dzimumdzīvi.

Šo fenomenu skaidro mīlēšanās laikā radušies endorfīni, kam ir sāpes remdējošas funkcijas.

Pārvērtētie vingrojumi


Foto: PantherMedia/Scanpix
Mīts, ka mīlēšanās laikā tiek sadedzinātas aptuveni 300 līdz 400 kalorijas nav patiess. Vidējais priekšspēles ilgums ir sešas minūtes, kura laikā organisms izjūt tikpat lielu fizisko slodzi kā pēc kilometra noiešanas, sadedzinot 21 kaloriju, savukārt pusstunda vidēji intensīva seksa patērē aptuveni 144 kalorijas, bet piecpadsmit minūtes garš "pusdienlaika sekss" vien 72 kalorijas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!