Foto: Shutterstock
Brīdī, kad šķiet, ka par orgasmu un tā veidiem cilvēce zina teju visu, parādās arvien jauna, nereti visai šokējoša informācija. Šai sakarā arī izdevums "Cosmopolitan" piedāvā deviņus neparastus faktus par augstākās baudas virsotnēm.

1. Kā atklājuši radiologi, auglis mātes dzemdē var masturbēt.

2. Orgasma sasniegšanai nav vajadzīgas ģenitālijas. Tā kā orgasms ir nervu sistēmas radīts reflekss, tas var iestāties, arī stimulējot citas ķermeņa daļas, kas neskar ģenitālijas, piemēram, ceļgalus. Kā atklāts kādā pētījumā, kāda sieviete izjutusi orgasmu ik reizi, kad tīrījusi zobus. Pētījumā dokumentēts, ka sieviete jutusies tik apjukusi, ka pieņēmusi, ka viņas ķermeni ir apsēdis nelabais, kā arī pārtraukusi tīrīt zobus, izlīdzoties vien ar mutes skalošanu.

3. Baudas virsotnes var sasniegt arī tehniski miris cilvēks. Orgasma sasniegšanu nodrošina mugurā esošie nervi, kas tiek dēvēti par krusta nervu saknēm. Ja šī zona tiek stimulēta, izmantojot elektrodus, iestāsies orgasms, ko var izjust arī tehniski miris cilvēks, kura smadzenes atteikušās darboties, toties sirds vēl pukst.

4. Orgasms izraisa sliktu elpu. Stundu pēc mīlēšanās sievietes elpā var tikt konstatēta neliela vīrieša sēklas smarža, apgalvo vīrieša spermas pētnieks un pazinējs Teodors van de Velde.

5. Orgasms palīdz atbrīvoties no žagām. Kā vēstīts neskaitāmās publikācijās, atbrīvošanos no ieilgušām žagām var veicināt masturbēšana.

6. Savulaik orgasms tika nozīmēts neauglības ārstēšanai. 20. gadsimta sākumā ginekologi uzskatīja, ka orgasma laikā izjustās kontrakcijas var palīdzēt sēklai iesūkties vagīnā, tā vieglāk apaugļojot olšūnu. Neparastajai teorijai pat tika dots savs nosaukums – "Iesūkšanas teorija".

7. Lauksaimnieki nereti seksuāli stimulē un masē cūku mātīšu vagīnu to mākslīgās apaugļošanas laikā, lai palielinātu veselīgu pēcnācēju rašanos un augšanu.

8. Kādā laboratorijā reiz izgudrota īpaša orgasma pētīšanas ierīce. Piestiprinot fallam īpašu kameru, pētnieki cerēja saskatīt, kas notiek sievietes vagīnā, viņai kulminējot. Tiesa, pētījums neizdevās, jo kamera aizsvīda.

9. Kāds seksologs savulaik veicis īpatnēju pētījumu, lai noskaidrotu, cik liels ir orgasma laikā izplūdušās sēklas ātrums. Nostādot vīriešus rindā un panākot to ejakulāciju, tika atklāts, ka uzvarētāja sēkla var aizšauties pat 2,48 metru tālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!