Televīzijas šovu programmās un arī citur dzīvē populāras ir spēles, kur pilnīgi svešus cilvēkus iepazīstina, ar nolūku izveidot pāri. Programmu vadītāji ir gatavi uz visu, lai būtu šovs. Dalībnieki - ne vienmēr.
Daudzi labu vēloši cilvēki, kuri sev neprot piemeklēt atbilstošas krāsas kreklu pie biksēm, ārkārtīgi vēlas citiem palīdzēt atrast dzīvesbiedru. Vēlme savest kopā divus cilvēkus nereti ir lielāka par pieredzi un situācijas izpratni.

Šādi randiņi reti izvēršas ilgstošā draudzībā vai mīlestībā, un spēles dalībnieki šķiet diezgan vīlušies. Kādēļ “aklie randiņi” jeb randiņi ar nepazīstamu cilvēku vispār pastāv? Jāteic, ka reizēm šis formāts tomēr nostrādā, tādēļ labu vēlošie draugi un draudzenes cer, ka arī tu būsi starp tiem, kuriem veicas. Draugi grib, lai viņus ielūgtu uz tavām kāzām un vēlāk varētu stāstīt “Stāstu - kā viņi satikās”.

Kā rīkoties pirms doties uz randiņu ar nepazīstamu cilvēku:

1. Pirms tikšanās iegūsti noderīgu informāciju par cilvēku, ar kuru tevi grib iepazīstināt.

2. Pajautā savām draudzenēm/mātei/citiem, kādēļ viņi domā, ka šī ieteiktā satikšanās tev ir vajadzīga. Ja tu nedabū lielisku atbildi 15 sekunžu laikā, tad vari uzskatīt, ka neviena patiesi nozīmīga iemesla nav.

3. Vispirms parunā ar šo vīrieti pa telefonu, tā tu atvērsi vismaz nelielu logu uz svešinieka noslēpumaino pasauli.

4. Uz pirmo randiņu aicini līdzi kādu kopīgu paziņu, lai labāk ritētu sarunas. Dažreiz tiešām labāk, ja līdzi būs atnākusi draudzene, kurai piederēja grandiozā ideja iepazīstināt tevi ar juristu veģetārieti, kurš piektdienas vakarus pavada kopā ar savu māti un viņas stepa dejotāju grupu.

5. Nevelc uz randiņu t-kreklu ar kādu politisku saukli, un arī necenties spīdēt ar tādām gudrām frāzēm, kā “Visi vīrieši ir maitas”. Nepārkāp pieklājības robežas un neuzsāc strīdus.

6. Apģērbies ērti, ikdienišķi. Smalkā vakartērpā būs grūti mieloties ar picu (vai tiešām tu ceri, ka viņš jums rezervēs galdiņu ķīniešu restorānā?) vai pasēdēt parkā uz soliņa.

7. Noorganizē šo tikšanos dienas pirmajā pusē. Kopīgas vakariņas ir laba lieta, bet pusdienas vai otrās brokastis – vēl labāka. Ja randiņš būs totāla izgāšanās, tu tiksi cauri ar kafiju un labām pusdienām. Turpretī, ja randiņš neliks vilties, pārējā dienas daļa ar kopīgām pastaigām pa pilsētu vēl ir priekšā.

8. Pirms gaidāmā randiņa pārlieku nesatraucies. Tā ir tikai izklaide, nevis kandidēšana uz premjerministra amatu.

9. Neesi cietsirdīga pret cilvēku, kurš tev nepatīk. Vienalga, vai esi nolēmusi iedot viņam savu vai daktera Zālīša telefona numuru, viņš ir tikai cilvēks, pret kura jūtām jāizturas tikpat saudzīgi, kā pret tavējām. Par spīti bravūrai vai vienaldzībai, laipnība ir pašcieņas saglabāšanas veids. Mums visiem patīk dzirdēt komplimentus par mūsu labajām īpašībām vai profesionālajām prasmēm, pat ja to saka cilvēks, kurš mūsu acīs ir pilnīgs neveiksminieks.

Dzīve ir piedzīvojums. Paturi to prātā brīdī, kad esošais piedzīvojums nav gluži tāds, kādu to biji iztēlojusies. Arī atdzisušas kafijas tasītes otrā pusē var sēdēt brīnišķīgs cilvēks.

10. Un visbeidzot, nekādā gadījumā nepazemo sevi līdz iešanai uz dejām aiz žēluma pret atnākušo cilvēku, vai arī tādām viltībām kā žigliem atkāpšanās ceļiem uz randiņa partnera rēķina. Apsolīt satikties uz stūra un garāmbraucot ar mašīnu novērot atnācēju, lai vilšanās gadījumā mierīgi aizbrauktu tālāk - nav nekā sliktāka par šādu gājienu. Ja nu vienīgi – pateikt, kādās drēbēs tu būsu ģērbusies un atnākt pavisām citās drēbēs. Līdzīgs triks, kas izraisa līdzīgas negatīvas emocijas.

Ja jau tu nespēj izturēt pat stundu kafejnīcā ar vienu no līdzcilvēkiem, tad tavas ētikas baterijas ir steidzami jānomaina. Atceries, šis ir tikai piedzīvojums, viena diena tavā dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!