Kurai gan nepatīk romantiski žesti no otrās pusītes, piemēram, mīļas īsziņas dienas garumā, jūtu atklāšana trešajā satikšanās reizē vai vēlēšanās pavadīt katru brīvo minūti kopā. Tomēr nereti šie uzmanības apliecinājumi liecina par pilnīgi pretēju situāciju – partneris, ir pārlieku pārņemts un kontrolējošs.

Iedvesmojoties no "Cosmopolitan" pieaicinātajiem ekspertiem, apkopojam vairākas romantiskas situācijas, kas patiesībā var būt zīmes tam, ka tev jāuzmanās no šiem mīlestības apliecinājumiem un arī paša partnera. Tas nenozīmē, ka visos gadījumos otra pusīte ir izteikti kontrolējoša, tomēr liek aizdomāties par attiecību spēju pāriet nākamajā fāze, piemēram, pārcelties uz kopīgu mājokli.

Agri solījumi par mīlestību

Saprotams, ka iemīlēšanās posms ir patīkams un saviļņojošs. Tāpēc var šķist, ka otra pusīte patiešām tevi mīl. Tomēr uzmanies, ja dzirdi šādas frāzes: "Tu esi manas dzīves dvēseles radiniece," "Es tevi mīlu no visas sirds" un "Vēlos pavadīt ar tevi visu dzīvi kopā". Pat ja kāda no frāzēm sacīta lielā patikas uzplūdā – tas nenozīmē, ka partneris patiesi domā teikto un vēlas, piemēram, ar tevi pavadīt visu savu mūžu kopā.

Nereti tieši narcisiem, kontrolējošiem un rupjiem cilvēkiem ir tendence būvēt "gaisa pilis" un sacīt saldus vārdus, kas nemaz nav tīra patiesība un viņu patiesās jūtas. Tāpēc pret šādiem uzmanības apliecinājumiem izturies pēc iespējas uzmanīgāk. Reizēm šķiet, ka partneris patiešām var tevi no sirds iemīlēt pēc dažiem randiņiem, tomēr arī viņš tevi nepazīst tik labi un nemaz nenojauš par tavām sliktajām īpašībām, kuras piemīt katram cilvēkam.

Nepārtraukta tērzēšana un pārāk daudz informācijas pirmajā randiņā

Foto: Picjumbo

Pirmais randiņš ir noteicošais, kurā jūs abi saprotat, vai viens otram patīkat, cik ērti jūtaties kopā un vai vēlaties satikties vēl kādu reizi. Tomēr uzmanies, ja pirmajā satikšanās reizē no partnera dzirdi neskaitāmus stāstus par viņa pagātni. Dalīties piedzīvotajā, piemēram, ar kādu bērnības atgadījumu nav nekāds grēks, taču problēmas var rasties, ja sarunā tiek iesaistītas viņa bijušās.

Iepriekšējās attiecības ir viena no tabu tēmām pirmajos randiņos. Lai arī kādi apstākļi ir veicinājuši šķiršanos, nav vērts apspriest un izķidāt to, kas ir noticis pagātnē – tagad jums abiem ir visas iespējas sākt no jauna un nepieļaut pagātnes kļūdas. Tomēr, ja partneris nepārtraukti runā tikai un vienīgi par savu bijušo – tā ir viena no pazīmēm, ka arī ar jūsu attiecībām, visticamāk, kaut kas nebūs kārtībā. Iespējams, arī pēc jūsu satikšanās beigām, viņš tāpat izklāstīs par tevi kādai citai.

Saprotams, ka attiecību sākumā starp jums abiem uzvirmo jūtu ķīmija un patika, tāpēc daudz runājat un apspriežat dažādus tematus. Tomēr visam ir savas robežas. Nereti tērzēšana turpinās arī tad, kad abi esat savās mājās un veicat sarunas telefoniski. Ja jūti, ka komunikācija kļūst pārlieku bieža un pat kontrolējoša, esi uzmanīga. Dažkārt tieši vēlme nepārtraukti būt kontaktā var liecināt par personas pārlieku vieglo pieķeršanos cilvēkiem, un viņš var nemaz nenojaust, cik pārlieku bieža komunikācija var būt nogurdinoša un kaitinoša.

Vēlme nepārtraukti būt kopā un izteikta greizsirdība

Foto: Shutterstock

"Man tevis nav gana!" – var būt iedvesmojoša un patīkama frāze, tomēr, ja apmātība turpinās, nepārtraukti vēloties būt kopā, esi uzmanīga. Nereti tāpēc var rasties divdomīgas situācijas – esi skaidri norādījusi, ka šajā vakarā satiksies ar draugiem vai strādāsi, taču otra pusīte kontrolējoši tāpat vēlas noskaidrot katru sīkumu, detaļu, iesaistītās personas un tavu atrašanās vietu.

Kādā brīdī arī tu vari sākt justies vainīga par to, ka nepievērs partnerim it kā nepieciešamo uzmanības devu, lai gan iepriekš jau esi brīdinājusi, ka tev vakars nepieciešams brīvs. Attiecībām pēc būtības būtu jābalstās uz savstarpēju uzticēšanos, rūpēm, paļaušanos un mīlestību, nevis sava veida piespiešanu, emocionālu manipulēšanu un bailēm.

Savukārt izteikta greizsirdība, pat ja šķiet ļoti romantiska, var būt vēl viena zīme, kas liecina par problēmām tavā partnerī. Parastās dzīves situācijās greizsirdība ir normāla reakcija uz draudiem attiecībās, taču eksistē arī iracionāla greizsirdība. Tā parāda otras pusītes vēlmi tevi kontrolēt. Iracionālā izpaužas pavisam vienkārši – vēlme pārskatīt tavu telefonu, sociālos kontus un sarakstes vai nepārtraukta zvanīšana, kad satiecies ar draugiem. Ja šī kontrole tev šķiet neērta, nesaprotama un nomācoša, rīkojies pēc iespējas ātrāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!