Sievietes baidās palikt vienas, un bailes no vientulības nereti ļauj pret sevi izturēties ar necieņu, ir pārliecināta jogas un veselīga dzīvesveida speciāliste Elita Drāke. Raidījumā "Starp mums runājot" viņa norāda, ka tad, ja cilvēki būti godīgi pret sevi un partneri, šķiršanos būtu krietni vairāk.

Kādi ir tie iemesli, kāpēc sievietes izvēlas palikt kopā ar vīrieti tad, kad saprot, ka abu starpā nevalda mīlestība? Drāke norāda: "Dzīvo vai nu mašīnu, māju, naudas vai bērnu dēļ." Tomēr ir arī sievietes, kas pieņem lēmumu kopdzīvi pārtraukt, un Drāke ir viena no viņām. "Es izšķīros, jo dzīvot tikai dzīvošanas pēc, lai tev kāds ir... Es domāju, ka ne tāpēc mēs piedzimstam."

Viņa neizslēdz iespēju, ka laimīga kopdzīve ir iespējama, tomēr uzskata, ka daudzas sievietes pacietīs ļoti daudz dažādu pazemojumu, jo vienkārši baidās palikt viena: "Lai viņai vecumdienas nav vienas, lai viņai vēl kaut kas nav viens, un tās ir bailes no vientulības, bailes palikt naktī gultā vienai." Drāke piebilst, ka tad, ja cilvēki "ietu godīgo ceļu, būtu jāšķiras daudz vairāk."

Arī žurnāla "Ieva" galvenā redaktore Inita Sila ir pārliecināta, ka daudzas sievietes izjūt milzu bailes palikt vienas.

"Tāpēc arī sieviete pieļauj gan pazemojumu, gan krāpšanu, gan dubultās dzīves," pārliecināta Drāke.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!