Foto: Shutterstock
Labdien! Iesakiet, lūdzu, kā veidot attiecības ar vīrieti, ja mēs dzīvojam dažādās pilsētās un viņš visu laiku pavada komandējumos.

Par to, kur draugs atrodas vai ir bijis, es uzzinu internetā vai ziņās (viņš ir sabiedrībā zināma persona). Tādējādi es vienmēr zinu, kur viņš ir un ko dara, savukārt viņš zina vien to, ka es esmu aizņemta ar darbiem, suni vai citām lietām, kas nav tik svarīgas kā viņa darbs. Galu galā mēs sarakstāmies vien par to, kā otrs jūtas (parasti šo jautājumu uzdodu es), un paužam, kā esam noilgojušies viens pēc otra. Satiekamies, taču ļoti reti - vienu vai divus vakarus mēnesī. Vēlētos, lai arī sarakstoties es izjustu vairāk uzmanības un intereses. Esam kopā apmēram pusgadu un es baidos, ka viņš varētu atvēst pret mani. Jau iepriekš pateicos par veltīto uzmanību un laiku. Venēra.

Uz jautājumu atbild psiholoģe Larisa Koļesņikova (larisa.kolesnikova@inbox.lv)

Labdien, Venēra!

Jāteic, nav tādu attiecību, kurām attālums nāktu par labu, ja vien runa nav par spēcīgu iemīlēšanos vai jau stabilām attiecībām, kas koptas ilgu laiku. Un arī šajā gadījumā atšķirtības mirkļiem jābūt īsiem. Attiecībās, kuras vēl nav īsti sākušās (šķiet, tieši tā ir arī Jums), atšķirtība, diemžēl, kaitē. Jāņem vērā vispārzināmā patiesība - tam, kas vēl nav īsti iededzies, nodzist ir daudz vieglāk.

Sarakste ir īslaicīgs risinājums, kas ļauj vien uzturēt sakarus, bet ne veidot attiecības (kā jau norādījāt, Jūs noskaidrojat par pašsajūtu, bet nesarunājaties). Tādēļ, ja vēlaties veidot un nostiprināt attiecības, jāpārdomā, kā biežāk tikties un kontaktēties ne tikai telefoniski vai skaipā, bet arī pilnvērtīgi - klātienē. Attiecības veido kopīgi, un tieši tā pietrūkst Jūsu situācijā (nevis kāda īpaša prasme "kā uzvesties ar vīrieti, ietekmēt viņa uzmanību un interesi").

Palūkojieties uz savām attiecībām godīgi un kritiski - vai tās nav vienpusējas? Vai nav tā, ka Jūs esat ieinteresēta vairāk nekā Jūsu draugs? Kādu iniciatīvu viņš izrāda? Vai viņš vēlas satikties biežāk un uz ilgāku laiku? Ja mēs vēlamies būt kopā ar cilvēku, kurš mums šķiet pievilcīgs, mēs to darām. Un vēl izteiktāk šāda uzvedība un rīcības modelis piemīt vīriešiem - tā tas bioloģiski ir ieprogrammēts. Padomājiet, vai Jūs nemānāt sevi, uzdodot vēlamo par esošo?

Atbilde uz Jūsu jautājumu ir - pavadiet kopā vairāk laika un tādējādi noskaidrojiet, vai jūs viens otram esat vajadzīgi.

Lai veicas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!