Foto: Shutterstock
Kā liecina pētījumi, jauni cilvēki, kuri nodarbojas ar gadījuma seksu, bieži vien sirgst ar depresiju, vēstī "Daily Mail".

Eksperimenta laikā pētnieki atklājuši, ka jaunieši, kas nodarbojušies ar seksu ar partneri, ko pazīst mazāk par nedēļu, ir aizkaitinātāki, nomāktāki un depresīvāki nekā viņu vienaudži, kas no gadījuma sakariem atturas.

Pētījumā piedalījās 3 900 heteroseksuālu studentu, no kuriem 11 procenti, to skaitā lielākoties vīrieši, atzina, ka pēdējā mēneša laikā ir nodarbojušies ar seksu ar mazpazīstamu partneri.

Kā novērojuši kalifornijas Universitātes profesori, kas pētījumu veica, tieši šie jaunieši kopumā uzrādījuši mazāku apmierinātību ar dzīvi, nereti minot, ka jūtas nelaimīgi.

Tāpat atklāts, ka gadījuma sekss sliktāk liek justies sievietēm. Tā iemesls, pēc speciālistu domām, ir sabiedrībā valdošie stereotipi, kas veiksmīgu vīrieti asociē arī kā pieredzes bagātu mīlas dzīvē, viņam stājoties attiecībās ar neskaitāmām sievietēm. Savukārt, sievietes, kuras dzīvo brīvu seksuālo dzīvi, visbiežāk tiek nosodītas.

Pētījumā atklāta arī vēl kāda neparasta tendence – ja studiju pirmajā gadā regulāri tiek smēķēta marihuāna, jaunietis vēlāk iesaistīsies krietni vairāk gadījuma sakaros un piekopt izlaidīgu dzīvesveidu. Tāpat marihuānas lietošana būtiski mazina prasības, ko jaunieši uzstāda potenciālajam seksa partnerim, vēlāk savu izvēli nožēlojot. Tiesa, zinātnieki nav raduši konkrēto marihuānas un brīvākas seksa dzīves korelācijas cēloni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!