Foto: Shutterstock
Kurš ir labāks – rīta vai vakara sekss? Cīņa starp abiem ir jau sen aizsākts duelis, kura uzvarētāju katrs pāris izvēlas individuāli. Kamēr daudzi vīrieši bioloģisku pamatojumu dēļ ierosina mīlēšanos no rītiem, ir sievietes, kuras šo aicinājumu noraida. Šoreiz iepazīstināsim ar iemesliem, kāpēc rīta seksam tomēr vajadzētu ļauties.

Saprotams, nevar teikt, ka pilnībā visiem vīriešiem patīk un pilnībā visām sievietēm nepatīk rīta sekss, taču šādam dalījumam ir savi iemesli. Kā raksta "Men's Health", tas saistīts ar bioloģiskajiem procesiem vīrieša ķermenī. Nakts laikā vīrieša ķermenī izstrādājas testosterons, kas stimulē vairošanās instinktus. Tikpat dabīga ir arī rīta erekcija, jo naktī notiek pastiprināta asins pieplūde dzimumlocekļa audiem, tādējādi tie tiek labāk apgādāti ar skābekli un barības vielām. Savukārt sievietes ķermenī līdzīgi procesi nenotiek.

Tieši tāpēc daudzas sievietes šādu vīriešu vēlmi nespēj līdz galam saprast, kā rezultātā viņa iecerētie gultas prieki atduras pret sievietes muguru, jo vēlas vēl nedaudz pagulēt. Atraidījuma iemesls var būt arī nevēlēšanās vīrietim dot iespēju redzēt sevi nesakoptu ar nedaudz izpūrušiem matiem, miegainām acīm un ne īpaši svaigu elpu. Visvairāk tas attiecināms uz nesen uzsāktām attiecībām, tāpēc šī iemesla dēļ vīriešiem jāsniedz apstiprinājums, ka viņi ir priecīgi sievieti katru rītu redzēt sev blakus – tieši tādu, kāda viņa ir.

Turpinājumā lasi, kāpēc nodarboties ar seksu no rītiem ir pat ieteicams un kādus pozitīvus ieguvumus tas sniedz.


Sekss kafijas vietā

Foto: Shutterstock

Ir cilvēki, kuriem mošanās no rītiem sagādā problēmas un kuri dus līdz pēdējam brīdim, lai tikai kārtīgāk izgulētos, taču patiesībā rīta sekss var palīdzēt visu dienu justies labāk nekā pāris papildu minūtes miega. Ja esi no tiem, ar kuriem pat no rītiem nedrīkst sarunāties, ja nav iedzerta kafija, mīlēšanās var situāciju atrisināt. Kā norāda "Medical Daily", sekss no rīta var pamodināt ķermeni un garu daudz efektīvāk nekā tase stipras kafijas.

Rīta sekss daudziem pāriem ir nebijusi un jauna teritorija, kura jāapgūst. Ja ar partneri neesat to mēģinājuši, aplami būtu teikt, ka tev tas nepatīk. Ja nu tomēr viss atduras pret laiku un no savas rīta kafijas arī atteikties nevēlies, tas nenozīmē, ka patīkamo nevar apvienot ar lietderīgo, piemēram, nodarboties ar seksu dušā.

Starp citu, kā vēstī dažādi ārzemju portāli, sievietes bieži vien fantazē par mīlēšanos kādā neierastā vietā, tai skaitā arī dušā. Kādas vēl ir sieviešu seksuālās fantāzijas, no kurām tikai daļa tiek realizēta dzīvē, uzzini šeit.


Pašapziņas vairošana un garastāvokļa uzlabošana

Foto: Shutterstock

Seksam vienmēr vajadzētu būt patīkamam – ja ciet sāpes, kuras liek justies nekomfortabli, mīlēšanos jāpārtrauc. Neatkarīgi no dienas laika, gultas prieki sniedz daudz laba veselībai, piemēram, aizkavē novecošanos, uzlabo sirds veselību, palīdz aizgaiņāt nogurumu, uzlabo smadzeņu darbību un mazina stresu. Pēdējie divi ieguvumi īpaši augstu vērtējami tieši rītos, kad priekšā grūta darba diena. Vairāk par tiem lasi šeit.

Sekss no rīta var uzlabot garastāvokli un vairot pašapziņu visas dienas garumā, jo tā laikā cilvēka organismā izdalās ķīmiski savienojumi, kas uzlabo pašsajūtu. Taču vīriešiem noteikti vajadzētu ņemt vērā, ka sievietēm uzbudināšanās no rītiem nenotiek tik ātri – vēl vairāk nekā citās diennakts stundās viņām ir vajadzīgi glāsti, skūpsti un apskāvieni, lai rastos neapslāpējama vēlme nodoties mīlas priekiem. Iedegt rīta dzirkstelīti noteikti palīdzēs ķermeņu sakļaušanās, tāpēc ieteicams gulēt kailiem.


Paņēmiens rutīnā iegājušai intīmajai dzīvei

Foto: Shutterstock

Arī vissaskanīgākie partneri var nonākt rutīnas valgos, kad skaidri zināms – sekss būs sestdienas vakarā, kad tiks nomazgāti trauki un noskatīta filma vai iemīļotais raidījums. Ja sieviete regulāri atteikusi vīrieša vēlmei no rītiem nodarboties ar seksu, arī viņam, iespējams, nolaižas rokas censties, taču dāmām der atcerēties, ka mīļotā modināšana ar skūpstiem un glāstiem ir sievišķīga viltība, kā likt viņam sevi iekārot vēl vairāk.

Tie ir divi ieguvumi vienā – ja vīrietis arī sievietei dod laiku uzbudināties, viņa ļoti mierīgi var sasniegt baudas virsotnes arī no rītiem. Ilgstošās seksuālajās attiecībās ar vienu partneri nedrīkst ļaut rutīnai ieilgt, jo lielai daļai cilvēku tuvība ar partneri ir ļoti svarīga. Ja viens vai otrs nerosina par to runāt vai neuzņemas iniciatīvu, attiecību liesmiņa var sākt apsīkt. Ar ieteikumiem, kā nezaudēt kaisli ilgtermiņa savienībā, iepazīsties šajā rakstā.

Ja nu tomēr darba nedēļā jums ir pārāk atšķirīgi dienas ritmi un nekādi nevar atrast laiku mīlas priekiem rīta gaismā, izmēģini šo variantu brīvdienās. Cilvēks jau tā brīvdienās mostas izgulējies un priecīgs par atpūtas dienu, un rīta sekss noteikti situāciju uzlabos.


No rītiem nepieciešamās fiziskās aktivitātes

Foto: Shutterstock

Fiziskās aktivitātes palīdz uzturēt gan veselību, gan ķermeni formā, tāpēc tās nozīmība cilvēka dzīvēs nav pārspīlēta. Lai gan daudzi izvēlas sportot dienas otrajā pusē – pēc darba un citiem pienākumiem, rīta vingrošanai ir savi plusi, piemēram, tā palīdz efektīvāk iedarbināt vielmaiņu, veicina asinsriti, kas dienas laikā ir svarīgi, kā arī stiprina imunitāt. Kā norādījusi fitnesa trenere Eva Dzelme, ikvienam cilvēkam pēc pamošanās, lai arī cikos tas būtu, ir ļoti nepieciešama kaut neliela rīta rosme.

Un pie fiziskajām aktivitātēm var pieskatīt arī seksu. Reti kuram tīk pasīvs partneris, tāpēc vajadzētu būt tā, ka abi aktīvi iesaistās mīlēšanās procesā. Tāpat seksa laikā tiek dedzinātas arī kalorijas, raksta "Men's Health", tāpēc, ja zini, ka dienas laikā nebūs brīdis nodoties sportiskajām aktivitātēm, rīta sekss var būt labs sporta zāles, peldēšanas treniņa vai riteņbraukšanas aizstājējs.

Fiziskās aktivitātes iet roku rokā ar gultas priekiem, jo sportiskā forma ir viens no faktoriem, kas nosaka spējas guļamistabā. Vairāk uzzini šajā rakstā.


Tuvība ir intīmāka un ilgāka

Foto: Shutterstock

Katram ir savi rīta rituāli, taču lielākā daļa pēc pamošanās tomēr nelec uzreiz ārā no gultas, neuzrauj mugurā drēbes un neskrien ārā pa durvīm (ja vien nav nozvanījis modinātājs un tu neesi aizgulējies). Bieži vien pirmās minūtes pēc acu atvēršanas tiek veltītas tikai sev un savām domām, skatoties griestos vai ārā pa logu. Tas rīta seksu padara intīmāku un izjustāku – partneris pielaiž tevi sev klāt brīdī, kad ķermenis tikai pamazām mostas. Vēl viņš redz tevi visā pilnībā – ne tikai tumšas acis un matu cirtas, kas tuvību padara īpašu.

"Healthline" raksta – jo lielāks testosterona līmenis, jo lielāku baudu sekss var sagādāt. Tas arī nozīmē to, ka nodošanās mīlas priekiem būs ilgāka, kas varētu iepriecināt tās dāmas, kurām šķiet, ka partneris baudas virsotnes sasniedz pārāk ātri.

Vēl citus aspektus par rīta seksu atradīsi šajā materiālā.

Rakstā izmantota infomācija no "Men's Health", "Woman's Health" un "Elite Daily" un "Cosmopolitan".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!