Televīzijā, žurnālos, kino – visur runā par seksu. Turpretī mājās daudzi pāri šo tēmu nemēdz apspriest. Pat ilglaicīgās attiecībās vīrietis zina savas partneres kurpju izmēru un smaržas, taču ko viņa vēlas izmēģināt gultā, viņam nav ne jausmas.
Intīmu vēlmju izteikšana bieži vien piedzīvo izgāšanos jau pirmajos mēģinājumos ieviest mīļvārdiņus dzimumorgānu apzīmēšanai. Šeit var palīdzēt erotiskā literatūra, jo tajā ikviens varēs atrast savai leksikai piemērotus vārdus, kas nav vulgāri un arī neizklausās pēc anantomijas grāmatas.

Jo vairāk tu šādu literatūru lasīsi, jo vieglāk tev būs par to runāt. Nākamais solis – savu personisko šifrēto izteicienu ieviešana, kurus saprotat tikai jūs abi.

Liela problēma daudzās guļamistabās: lai gan ideju abiem netrūkst, sekss gandrīz vienmēr norit vienveidīgi, jo neviens no abiem neuzdrošinās ieteikt ko jaunu. Psihologi kautrīgiem cilvēkiem iesaka savas vēlmes izteikt netiešā veidā. Piemēram: “Es pagājušajā naktī redzēju sapni, ka mēs mīlējāmies pie lielā spoguļa uz grīdas priekšnamā.”

Atstāsti viņam kaislīgus skatus no filmām un pajautā, ko viņš par to domā. Vari runāt gan nopietni, gan mēģināt ar smaidu: izstāsti kādu divdomīgu joku - kopīga izsmiešanās var izvērsties par kaut ko vairāk.

Šo slēpto stratēģiju priekšrocība – ja viņam kaut kas nepatiks, tad noraidošā attieksme neskars tevi personīgi. Ja nu tu labprātāk izvēlies runāt lietišķu un mazliet tiešāku valodu, vari izmantot statistiku, kaut vai šādi: “Te rakstīts, ka orālā seksa laikā 80 procenti sieviešu vienmēr sasniedz orgasmu. Starp citu, es arī pie viņām piederu.”

Ja intīmajā dzīvē alksti pārmaiņu, tad tev jābūt gatavai uzklausīt un pieņemt arī partnera viedokli. Un viņa erotiskos žurnālus, piemēram, nevajag izmest kā kaut ko netīru.

Neviens vīrietis nevēlas, lai kāds apšaubītu viņa kā mīlnieka prasmes. Taču ja sievietei kaut kas seksā nepatīk, par to ir saudzīgi un smalkjūtīgi jāpavēsta mīļotajam vīrietim. Vislabāk šādu aizrādījumu saistīt ar komplimentu: “Tavs ķermenis ir ļoti seksīgs, bet varbūt mēs varētu...”

Vēl svarīgi - gan kritiku, gan vēlmes par delikātām lietām vēlams formulēt kā subjektīvus apgalvojumus (uz ko norāda “manuprāt” vai “man šķiet, ka”), lai viņš nejustos kā vīrietis, kurš neko nesaprot no sievietēm.

Nenoklusē savas izjūtas pēc tam, kad beidzot esat sadūšojušies uz eksperimentiem seksā. Tādas uzslavas kā “Nekad agrāk nav bijis tik labi kā šodien” ikvienu pamudinās uz jauniem varoņdarbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!