Foto: Shutterstock
Draudzība ikvienam nozīmē daudz. Nav iedomājama dzīve bez sev tuva cilvēka, kurš, pēc noteikta laika, iegūst statusu – draugs. Ir nepieciešams šis īpašais cilvēks, kas būs blakus, atbalstīs, sapratīs un palīdzēs. Taču, kad ir ļoti cieša saikne starp diviem cilvēkiem, tā mēdz pāraugt par mīlestību. Stipru un patiesu mīlestību.

Nav rodama vienota definīcija vārdam "draugs", jo katram cilvēkam, tas ir kaut kas cits. Citas emocijas, jūtas, attieksme. Taču draugus saista kopīgas atmiņas, nodarbes, intereses, pieredze. Viņi ir vieni no galvenajām mūsu uzticības personām. Viena no draugu funkcijām ir mūs atbalstīt tad, kad ir grūti.

Īsts draugs mīl tevi un arī tavus jociņus. Ja esat īsti draugi, tad, visticamāk, līdzīga veida muļķības darīsiet kopā un abi no tā gūsiet baudu. Katram no mums ir savas mazās dīvainības, un tas ir zināms vien īstiem draugiem. Neviens cits tevi nepazīst tik labi, tādēļ īsti draugi pamana tādus sīkumus, taču pieņem tos.

  • Lai noskaidrotu, kā atšķirt īstu draugu no viltvārža, lasi šeit.


Iedvesmojoties no portāla "Your tango", apskatām, kāpēc draugi var veidot romantiskas attiecības.

Jautrība garantēta


Pirms kļūstat par partneriem, jūs esat bijuši draugi, tā ir zīme, ka kopā būs jautri. Par draugiem kļūst tikai tie cilvēki, kuriem ir kopīgas intereses, patīkami atrasties vienā kompānijā. Tas nozīmē, ka jums nekad nebūs garlaicīgi vienam ar otru. Kopā varēsiet izklaidēties.

Lielāka uzticība un labāka komunikācija


Ik vienās attiecībās ir svarīga komunikācija un uzticība, taču tā ir jāiegūst. Ja esat bijuši draugi, tad noteikti komunikācija ir attīstīta un runāt vienam ar otru ir daudz vieglāk. Draugu stadijā, esat jau viens otru iepazinuši, zināt abu stiprās un vājās puses, esat pieraduši viens pie otra. Parasti pāriem paiet noteikts laiks, pirms viņi pierod viens pie otra, jo tas nenotiek vienas dienas laikā. Ir jāspēj iemīlēt cilvēka patieso "es". Draugiem šī pieņemšanas stadija jau ir izieta, līdz ar to attiecības var uzreiz veidoties jaunā fāzē, izlaižot iepazīšanās un pieņemšanas etapus.

Iemīlēšanās


Bieži vien draugi kļūst par partneriem, jo daudz laika pavada kopā. Viņš jau zina, kas tev patīk, kas nepatīk. Draudzības pamatā ir palīdzēšana, atbalsts grūtā brīdī. Kad beidzot sāc saprast, cik daudz šis cilvēks dara tavā labā, rūpējas un gādā par tavu labsajūtu, parādās iemīlēšanās.

Kopīgas atmiņas


Kad draudzība ir attiecību pamatā, partneriem vienmēr būs kopīgas, iespējams, mazliet trakas atmiņas. Šādos gadījumos tu saproti, ka esi ar savu partneri izbaudījusi dzīvi, meklējot lietas, notikumus, pasākumus, kas patīk jums abiem. Esat auguši kopā un cīnījušies ar dzīves sagādātajām grūtībām kopā. Tas ir labs pamats jaunu un stipru attiecību veidošanā.

Kopīgas intereses


Draugiem vienmēr ir kopīgas intereses, jo citādi nemaz nevar būt. Par draugu nekļūst cilvēks, kurš vienkārši ir pievilcīgs, liekas jauks. Draugi ir cilvēki, kurus saista daudz kopīga. Viņi skatās vienā virzienā, domā līdzīgi. Attīstot attiecības ar savu draugu, tu jau zini, kāds ir šis cilvēks, ko no viņa sagaidīt.

Izvairīšanās no "rozā briļļu perioda"


Lai kā mums negribētos atzīt, bet "rozā briļļu" periods piemeklē gandrīz katru. Tu esi nesen iepazinusi cilvēku, protams, redzi tikai labās īpašības, iespējams, pat nepamani nepilnības, kas vēlāk var būtiski ietekmēt jūsu attiecības. Ir novērots, ka visas attiecības sākas ar spēli. Tas ir normāli, ja mēs cenšamies būt labākā sevis versija un cenšamies parādīt tikai savas stiprākās, pozitīvākās īpašības. Cik ilgi tas varēs turpināties? Tāpēc ir attiecības, kuras izjūk, jo no acīm krīt "rozā brilles". Draugiem nav "rozā briļļu". Vai mums saskan, vai nesaskan. To savstarpējo saikni var manīt uzreiz, jo neviens neizliekas, nekas nav jāpierāda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!