Foto: Shutterstock
Laimīgas attiecības nenokrīt no zila gaisa – lai līdz tādām nonāktu, attiecībās tiek ielikts daudz darba. Tāpat, ja vēlies tās saglabāt, attiecību kopšana un lološana neapstājas nekad. Taču, ieslīgstot rutīnā, nereti aizmirstam par mazajām un vienkāršajām lietām, kuras palīdz stiprināt attiecības.

Iedvesmojoties no ''Womens' Health Mag'', piedāvājam iepazīties ar ieteikumiem, kā bez liekām pūlēm uzturēt laimīgas attiecības.

Veltiet vairāk laika tuvībai

Daudzi pāri ikdienā, veltot lielāko daļu laika darbam, aizmirst, ka skūpstiem un pieskārieniem ir ļoti liela nozīme laimīgu attiecību uzturēšanā. Taču tas nebūt nenozīmē, ka šādai tuvībai vienmēr jārezultējas ar seksu, ja tas, protams, nav mērķis. Tomēr daudzi pāri to pilnībā neapzinās, tāpēc skūpstiem un glāstiem ikdienā velta par maz laika vai tos izslēdz pavisam.

Piešķiriet nozīmi atvadām un satikšanās brīžiem

Tavam partnerim aizejot uz darbu vai jebkur citur, neiztiec tikai ar vienkāršu ''attā''. Brīdī, kad viņš gatavojas kaut kur doties, pārtrauc darīt to, ko esi iesākusi, apskauj viņu, noskūpsti vai vismaz pasaki kādu jauku vārdu. Tāpat arī satikšanās brīdī neaprobežojies tikai ar ''čau'' vai ātru buču, bet piešķir brīdim lielāku nozīmi.

Nolieciet malā tehnoloģijas

Atrodiet vismaz vienu stundu nedēļā, kad abi varat izslēgt telefoniem skaņu, atiet no datora un televizora, un vienkārši pabūt kopā un parunāt. Šāda tuvība bez jebkādiem traucēkļiem nepieciešama, lai būtu brīži, kad sevi visu un savu laiku vari veltīt tikai savam partnerim.

Atminieties patīkamos mirkļus

Ja partnera skūšanās putu smarža tev atgādina par pirmo reizi, kad viņu satiki, pasaki to viņam. Tāpat vari pagatavot kādu ēdienu, kuru ēdāt pirmajās kopīgajās vakariņās, vai aizbrauciet uz vietu, kur atzināties viens otram mīlestībā. Šādu mirkļu atminēšanās ne tikai uz brīdi rada patīkamu sajūtu, bet var radīt arī jaunas un laimīgas atmiņas.

Kopīgi ejiet gulēt

Liela daļu pāru pie miera dodas katrs savā laikā. Nereti, kamēr viens jau otro stundu guļ saldā miegā, otrs vēl sēž viesistabā un skatās nakts ziņas. Taču sinhronizējot savus miega paradumus, jūs atradīsit papildus laiku, kurā būt kopā un izjust tuvību ar savu partneri.

Kopīgi sportojiet

Protams, ne visi pāri ir vienādi fiziski sagatavoti un ne visiem interesē viens un tas pats sporta veids vai vingrinājums. Taču, kopīgi veicot fiziskas aktivitātes, jūs varat viens otru motivēt izdarīt vairāk, tāpat tas būs vēl viens papildus laika posms, kurā vienam otru iepazīt vēl vairāk. Arī pētījumi liecina, ka pāri, kuri kopīgi nodarbojas ar sportiskām aktivitātēm ved pastaigā suni, brauc ar velosipēdu, peld, nodarbojas ar jogu vai kopā dara ko citu , vairāk satuvinās, un attiecības kļūst tikai stabilākas un laimīgākas.

Smejieties

Tas, iespējams, šķiet muļķīgi vai pašsaprotami, bet pētījumi liecina, ka, ja sieviete biežāk smejas par sava partnera jokiem, pastāv lielāka iespēja, ka viņa vīrietī arī iemīlēsies. Protams, tā nenotiek visos gadījumos, tāpat arī tavam partnerim nav jāuzņemas galvenā loma smieklu radīšanā, jo vissvarīgākais ir tas, lai smejaties abi kopā. Kopīgi apmeklējiet kādu komēdijizrādi vai skatieties smieklīgus video dariet jebko, kas jums abiem izraisa smieklus un rada pozitīvas emocijas.

Nosūti negaidītu ziņu

Daudzi pāri mēdz aizmirst saziņas nozīmi un telefonu izmanto vien brīžos, kad partnerim ir kāds lūgums, piemēram, uzraksta otram, lai mājupceļā nopērk pienu. Taču neļauj rutīnai nogalināt romantiku un atrodi brīdi, lai otram aizsūtītu kādu jauku ziņu. Arī īsziņa ar tekstu ''Es tevi mīlu'' pavisam noteikti otru iepriecinās vairāk nekā varētu šķist.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!